reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@witch84, @agatush, dziękuje za rady. Wizytę z wynikami h-p mam 27.04 na NFZ ( bo prywatnie już więcej do niego nie pójdę), więc wątpię że zleci mi te wszystkie badania...najwyżej zrobię je na własną rękę.. W trakcie ciąży wyniki miałam bdb, progesteron też wysoki....ehhh...szkoda gadać....:no2:

@martakratka trzeba by pogrzebać w kodeksie pracy, ale chyba w razie likwidacji etatu nie można kobiety w ciąży zwolnić a po ciąży jest normalny urlop macierzyński. A nowy przełożony powinien się dowiedzieć, że jesteś w ciąży. Zależy wszystko od jego dobrej woli. Rozwiązanie jest: jeśli się zgodzi na przeniesienie to wtedy będzie musiał poszukać nauczyciela na zastępstwo. Jeśli się nie zgodzi to najgorsza opcja to szukanie pracy po wyczerpaniu przysługujących Ci świadczeń.

@martakratka trzeba by pogrzebać w kodeksie pracy, ale chyba w razie likwidacji etatu nie można kobiety w ciąży zwolnić a po ciąży jest normalny urlop macierzyński. A nowy przełożony powinien się dowiedzieć, że jesteś w ciąży. Zależy wszystko od jego dobrej woli. Rozwiązanie jest: jeśli się zgodzi na przeniesienie to wtedy będzie musiał poszukać nauczyciela na zastępstwo. Jeśli się nie zgodzi to najgorsza opcja to szukanie pracy po wyczerpaniu przysługujących Ci świadczeń.
Zwolnić to mnie nie zwolni - bo zwyczajnie nie może... Pytanie - czy ten drugi szef poczeka na mnie rok - bo jak nie, to bedę musiała szukać po powrocie nowej szkoły - co mi się nie uśmiecha, bo o pracę w szkole teraz trudno...

reklama
Dziewczyny ja nie nadrobię forum. Podczutuję ale tyle teraz obowiązków że brak czasu :( Witajcie nowe dziewczyny:*
Brzuchatki jak się czujecie? :) Ktoś wywoływał do zdjęcia więc wrzucam takie tam byle jakie, na szybko zrobione. Brzuszek już widać @AgaB33 u Ciebie też już spory brzusio :) super @ivvonka może dasz się jednak wcześniej namówić ? @anja93 na Twoje też czekam :) Pozdrawiam

Załączniki

• WP_20180416_13_42_19_Pro.jpg
    WP_20180416_13_42_19_Pro.jpg
    257,4 KB · Wyświetleń: 82
Do góry