reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona no to dobrze że już go nie ma na miejscu bo to kłopotliwe i krepujace. Chociaż na pewno jednocześnie podnosi samoocenę :-) ale po co wiklac się w takie historie, same problemy z tego tylko potem. Bardzo się cieszę że zadowolona z awansu. Ale stresu nadal duzo? Spadła Ci ta prolaktyna? Może teraz te zioła ja ujarzmia.i niech sie pojawią dwie kreski:-)

@agatush to ciekawi mnie teraz co według Ciebie siedzi we mnie :-)
Strzelam w synka :-p
@agatush, e-wróżka jesteś, normalnie :) Mąż w kwestii imienia dziecka reaguje tak jak w kwestii zrobienia mi zastrzyku. "Ja się nie nadaje. Ty lepiej sama sobie poradzisz." I licz tu na silne męskie ramię. Ni ma panie, ni ma.

@martakratka, pracę zacznij jak najbardziej a starania sobie kontynuujcie. Czasem takie przebiegunowanie myśli ze starań na pracę bardzo pomaga. I się nagle okazuje, że okres się chyba za bardzo spóźnia.
Hahaha zaraz się okaże że jak tak powiedziałam to astepne strzelanie będzie pudlem :-p
mamusie i staraczki buziaki dla was ode mnie i Maksia :)
1521905788-49e5698a86bb8eb8-aaaaaa.jpeg

p19u3e3khlchs93w.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Wyglądasz cudownie :-)
@Marika92 pięknie wyglądasz :)
@ivvonka buziaczki dla was :*
@mamcia2014 w sumie dużo was czeka ale ogólnie to fajnie daje kopa :)
U nas Wikus chory tzn póki co katar i okropnie brzydki kaszel. Wizyte u laryngologa mamy w pon. Starszy ok ale za to mamuśka zaliczyła jakiś czas depresji i pomału się z tego ogarniam :)
Wiosna! Teraz już wszystko będzie z górki Kochana :-* Buziaki dla Wikusia :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@agatush okaże się za jakieś 6 tygodni bo chyba wcześniej nie będę mieć dokładne usg. Ale 7 maja mam echo.i prenatalne to będzie 23tydz i chyba dopiero tam się dowiem.

Byliśmy z córcia na Pomocy Świątecznej bo znowu goraczka skoczyla do 38,8 i po rosolku trochę zwymiotowala. To był błąd że jej go dałam ale posluchalan mamy. I źle, jednak moje sucharki marchew i kisiel nie na siłę był lepszym wyjściem. No ale nic, stało się. Dostała nifuroksazyt i smecta. Ledwo wróciliśmy i brzuch ja rozbolal i kibelek. Idealnie zdążyliśmy. Leki dałam i zobaczymy co będzie dalej. Mojego M już bierze także może być ciekawe.

@AgaB33 współczuje. To prawda nie ma nic gorszego niz chore dziecko. Moją tez cos wzięło. Kilka razy pokaslywala dzisiaj i skarzyla sie na brzuszek. Temperatura 38,8 .ja przy takiej nie podaje nic przeciwgoraczkowego. Dalam syrop na kaszel, ale po jakims czasie zwymiotowala. Mam nadzieje ze noc będzie spokojna a jutro do lekarza.

@Frezja_1 ja też właśnie nic nie daje tylko nie zawsze mam pewność czy dobrze robię. Ogólnie do 39 nie daje nic chyba że widzę że gwałtownie temperatura rośnie to wtedy podaję. No teraz to będzie najgorszy okres na chorowanie. Niech to się już skończy. Moja już śpi. Wczoraj były 3 pobudki na dwójkę ciekawe jak dziś. Oby już było lepiej. Twojej córci też dużo zdrowia i oby to nic poważnego.

@AgaB33 no ja tez do 39 nie podaje, bo corcia wtedy normalnie funkcjonuje, dopiero powyzej 39 widac u niej chorobę, ale przede wszystkim obserwuje. No my zimę przetrzymalysmy dobrze, a teraz nas cos dopada, tzn corke. Mam nadzieje, ze nic poważnego. Również zycze duuuzo zdrowka dla Was.

Ja tez staram sie dziecom nie ppdawac za szybko przeciwgoraczkowych zdazalo sie ze mieli ponad 39 i tak szli spac i rano juz budzili sie bez goraczki a zdaza sie tez tak ze przy 38.5 juz podaje jak widze ze bardzo się męczą i boli glowa . Ostatnio córka miala 40,03 to juz panikowalam robilam oklady i oczywiście leki od gorączki musiały być .

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka chlopcy sa super, i bardzo ,ale to bardzo bym chciala, tak na serio, to juz nie wazne, aby mlody mial rodzenstwo :blink:

@AgaB33 jasne, ze dobrze, ze jest daleko. Nie chcialam sie pakowac z jakies klopoty, ale wiecie jak to jest, zakazany owoc itd. Kocham meza i nie zamierzalam mu przyprawiac rogow :rolleyes2:Choc nie ukrywam,milo jak ktos sie nami interesuje, nie powiem, w dodatku inteligentny, przystojny, zabawny.

@Marika92 wygladasz cudownie :)

Dziewczynki odnosnie chorob, moj moldy tez cala zime odpukac, raz byl przeziebiony tak,ze musial zostac w domu. A teraz cos go dopada, wrocil z Wawy z mezem, bo byl z nim od srody, maz swietowal nowy rok, hahahaha,uwaga,1397:o wiec postanowil,ze go zabierze. Wrocili w piatek, mlody jakas dziwna wysypka, rano wstal z podpuchnietym oczkiem. Ale widzialam, ze go nic nie swedzi, bo sie nie drapal, dzis oczko juz ladnie, po wysypce prawie nie ma sladu. Ale zaczyna brzydko kaszlec,mam nadzieje,ze sie nic nie rozkreci,bo nie bede miala go z kim zostawic, a w pracy urwanie glowy, srodek sezonu. @AgaB33 , @Frezja_1 i inne dziewczynki, ja tez zwykle obserwowalam mlodego i dopiero decydowalam,czy podac cos od goraczki czy nie, bo czasem bylo ,ze mial 39,5 i biegal jak oszalaly, nie bylo widac, ze chory, a czasem 38,5 i rozpalony,az lezki w oczach, wiec podawalam.
Zdrowka dla wszystkich naszych skarbow, niech robi sie juz cieplo, chce sloneczka, ciepelka.

reklama
Dzięki dziewczyny @agatush @Olasec

@AgaB33 @Frezja_1 to ja jestem z tych co podają ale nie tyle o działaniu przeciwgoraczkowym bo to powyżej 38.5 ale mi pediatra kazal dawać jako środek przeciwzapalny/przeciwbólowy. Wtedy podaje mniejsza dawkę niz na ulotce np zamiast 3.5ml to 2 ml (wg zalecen pediatry). Juz mi się tak parę razy udało ominąć antybiotyk jako mniejsze zło.
U mnie dziś tez nie wesoło. Jak malego ogarnęłam to starszy nagle 38.6 i gardło :/

Do góry