reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 nie mam pojęcia, co to moze byc, ale tak jak ivvonka pisze, normy w ciąży sa inne, wiec musisz skonsultowac z lekarzem, ale nie martw sie na zapas.
Ja dostalam krem z antybiotykiem na tego GBSa i w środę ponownie musze zrobic czystosc, choc po antybiotyku to moze jakis grzybek sie przypaletac. Nigdy grzybicy nie mialam, ale ostatnio tyle antybiotyków, co przez cale moje dlugie życie nie wybralam. Biore trivagin. Co moge jeszcze zrobic, by sie ustrzec przed tym dziadem? @Destino poradzisz cos?jak bede "czysta" to 6.03. Laparo.

reklama
@monia_l współczuje. Najgorsze co może być to jak dzieci choruja. Duzo zdrowia dla Was.

Odebrałam wyniki wczorajszych badań i w morfologii mam za wysoki leukocyty, monocyty i nrutrofile. Co to może byc? Tsh 1,57 ob 8 więc tu ok. No i w końcu osiągnęłam przyzwoity poziom wit d3 - mam 86,23. W tym tygodniu to udało się zażyć słońca.
Aga nie martw sie bo mi tez wychodziły podwyższone i pokazywałam dok. P i tez mi mówił, że moga być i nawet są pdwyższone :) jeszcze sprawdze w domu dokladnie które ;)

pozdrówki dla reszty załogi :* ja dziś chodze jak terrorysta z czymś (holterem) burczącym pod koszulką i okablowana :p

Aga nie martw sie bo mi tez wychodziły podwyższone i pokazywałam dok. P i tez mi mówił, że moga być i nawet są pdwyższone :) jeszcze sprawdze w domu dokladnie które ;)

pozdrówki dla reszty załogi :* ja dziś chodze jak terrorysta z czymś (holterem) burczącym pod koszulką i okablowana :p
Mialas nie tykac komputera :p;)

@Frezja_1 jeśli chodzi o grzyba to kup naprawdę dobre probiotyki np swansson 16 jest dobry a niedrogi lub vivomix ale to drogie jest. Odstaw całkiem slodycze, gotowane ziemniaki, białe pieczywo, jeśli możesz to cukier i wszystko co słodkie, staraj sie za to pić sporo kefiru, jogurtu naturalnego, wody z ogórków kiszonych oraz kapusty kiszonej, no i kwas buraczany jeśli masz wene robić, no i jeść kwaśne ogólnie: ogorki kiszone, kapuste kiszona itd. Dziękuję za wsparcie :-)
Tak właśnie dziś mam lekarza to jej te wyniki pokażę i zobaczymy co powie. Napisze Wam później

@DiunaTheCat jeszcze te szczepionki na grypę. Z racji tego, że pracuję w przedszkolu i tam różne kwiatki są przez dzieci przynoszone, pytałam rodzinnego lekarza. Powiedziała, że jeśli jakoś dramatycznie ciężko tych gryp nie przechodzę to nie warto, bo to nie zawsze jest skuteczne. Poza tym tak naprawdę jest tyle odmian i rodzajów grypy, że to nie chroni przed każdym zachorowaniem.

@martakratka byłam dziś na wizycie, i w kwestii badań immunologicznych usłyszałam że mają sens max do 6 tyg od poronienia, przy czym jak to mój gin stwierdził, "przy pierwszym poronieniu w ogóle się ich nie zaleca, bo nic nie wnoszą" (...) :confused2: Przy czym ja i tak je najprawdopodobniej zrobię i pomyślę nad dalszą konsultacją u innego gina.

Dziewczyny a tak z innej beczki, co myślicie o szczepieniach na grypę? Zastanawiam się czy przed podjęciem kolejnych starań się nie zaszczepić.
@martakratka byłam dziś na wizycie, i w kwestii badań immunologicznych usłyszałam że mają sens max do 6 tyg od poronienia, przy czym jak to mój gin stwierdził, "przy pierwszym poronieniu w ogóle się ich nie zaleca, bo nic nie wnoszą" (...) :confused2: Przy czym ja i tak je najprawdopodobniej zrobię i pomyślę nad dalszą konsultacją u innego gina.

Dziewczyny a tak z innej beczki, co myślicie o szczepieniach na grypę? Zastanawiam się czy przed podjęciem kolejnych starań się nie zaszczepić.
Bardzo Ci Kochana dziękuję :)

@DiunaTheCat ja slyszalam ze szczepionki przeciwko grypie to wcale nie jest tak ze sie jej nie bedzie mialo (sama kiedys zachorowalam po szczepieniu:p ) tylko podobno jak juz to objawy sa lagodniejsze:)
@AgaB33 kciuki za wizyte ✊✊

reklama
@Frezja_1 ziemniaki można ale pieczone np. Frytki lub takie z piekarnika, tylko gotowane nie mogą być. No a pieczywo ciemne póki nie skończysz antybiotyku. Grzyb jest gorszy niż wszystkie te bakterie więc dobrze nie dopuścić do jego rozwoju. Sa też leki typu nystatyna na grzyba ale to profilaktycznie lepiej nie brać. To gdy zobaczysz nire daj Boże pierwsze objawy

Do góry