reklama
@AgaB33 to Ty chodzisz do profesora?
Sprawa wyglada tak. Ten spec od genetycznych to Lech Dudarewicz. Mozesz o nim poczytać. Podobno genialny specjalista od prenatalnych a do tego ujmujący i bardzo kulturalny czlowiek. Jak nie znajdziesz w necie namiarow na niego to napisz to Ci podesle. Tylko, ze u niego to ciezko z terminami.napisalam ivvvonce, bo wiem, ze przyjeżdżają do niego z calej Polski, gdy np. chcą potwierdzić badz wykluczyc diagnozę innego dr i wtedy może latwiej wciska pacjentke, bo wiadomo czas na wykonanie tych badan jest b. Krótki, ale oczywiście spróbuj sie umowic, moze sie uda. My wiemy najlepiej ile jest poronien, to i terminy sie zwalniaja . Ja robilam u niego w zeszlym roku w grudniu, tzn w 2016r. to usg i test Pappa kosztował cos kolo 500 zl.
Trzymam kciuki, aby wszystkie Wasze badania, czytajcie wszystkich brzuchatek, wychodzily pieknie i byscie urodzily zdrowiutkie bobaski.
To jak o nim piszecie to i ja dorzucę 3 gr. Wiecie że mi wyszła trisomia21 1:35 i wyobraźcie sobie ze @susana mi go poleciła. Zadzwoniłam i wszystko mu przez tel. powiedziałam i chciał ze mną rozmawiać (bo ja mam dalekooo do niego) i nie kazał się aż tak martwić choć oczywiście jAK chce wizytę to zaprasza ale ogólnie mega dobre wrażenieDziękuję @Frezja_1 to ja tego Pana kojarzę. Jak się dowiedziałam o ciąży to na łapu capu szukałam genetyka no i naiwna zadzwoniłam do jego gabinetu. Termin na około 2 miesięce później. PRYWATNIE. Oczy przecieralam ze zdumienia, także musi być fachura. Mi usg robi Pan Profesor bo prowadzi mnie inny lekarz. To w Matce Polce na nfz i takie odczucia mam że na prywatnej wizycie by się bardziej przyłożył lub był przynajmniej bardziej rozmowny. Zobaczę co mi powie w piątek. Bo przecież jak wszystko będzie dobrze to po co kolejką komuś do Dudarewicza zajmować. Chociaż może ktoś by mnie w końcu poważnie potraktował.
DiunaTheCat
Zaciekawiona BB
@martakratka byłam dziś na wizycie, i w kwestii badań immunologicznych usłyszałam że mają sens max do 6 tyg od poronienia, przy czym jak to mój gin stwierdził, "przy pierwszym poronieniu w ogóle się ich nie zaleca, bo nic nie wnoszą" (...) Przy czym ja i tak je najprawdopodobniej zrobię i pomyślę nad dalszą konsultacją u innego gina.
Dziewczyny a tak z innej beczki, co myślicie o szczepieniach na grypę? Zastanawiam się czy przed podjęciem kolejnych starań się nie zaszczepić.
Dziewczyny a tak z innej beczki, co myślicie o szczepieniach na grypę? Zastanawiam się czy przed podjęciem kolejnych starań się nie zaszczepić.
muza_ton
Fanka BB :)
@DiunaTheCat ja ogólnie jestem przeciwna szczepieniom. Mój tato miał na grypę w tym roku a i tak go pozamiatala dwa razy. Te wirusy mutuja i niestety nie ma na nie sposobu
monia_l
Wrześniowe mamy'07
U nas chorobowo ciag dalszy... syn od wczoraj na antybiotyku a corka od dzis wiec kolejny tydzien tez beda miec wolne od szkoły. Wogole dzis spanikowalam jak corka miala temperature 40.3 przeszlo godzinę jej oklady robilam oczywiscie i leki podalam od razu.
A ja jakos dziwne uczucie w podbrzuszu mam niby ból ale nie ból ..... dzis jest 18dc czyli do testowania jeszcze troche czasu.
Dzis bylam porobic podstawowe badania i dodatkowo zrobilam panel tarczycowy i poziom wit D3 jutro wyniki.
@ivvonka duza juz dzidzia jest super niech rosnie zdrowo
A ja jakos dziwne uczucie w podbrzuszu mam niby ból ale nie ból ..... dzis jest 18dc czyli do testowania jeszcze troche czasu.
Dzis bylam porobic podstawowe badania i dodatkowo zrobilam panel tarczycowy i poziom wit D3 jutro wyniki.
@ivvonka duza juz dzidzia jest super niech rosnie zdrowo
muza_ton
Fanka BB :)
@monia_l współczuje. Najgorsze co może być to jak dzieci choruja. Duzo zdrowia dla Was.
Odebrałam wyniki wczorajszych badań i w morfologii mam za wysoki leukocyty, monocyty i nrutrofile. Co to może byc? Tsh 1,57 ob 8 więc tu ok. No i w końcu osiągnęłam przyzwoity poziom wit d3 - mam 86,23. W tym tygodniu to udało się zażyć słońca.
Odebrałam wyniki wczorajszych badań i w morfologii mam za wysoki leukocyty, monocyty i nrutrofile. Co to może byc? Tsh 1,57 ob 8 więc tu ok. No i w końcu osiągnęłam przyzwoity poziom wit d3 - mam 86,23. W tym tygodniu to udało się zażyć słońca.
reklama