reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@AgaB33 to Ty chodzisz do profesora?
Sprawa wyglada tak. Ten spec od genetycznych to Lech Dudarewicz. Mozesz o nim poczytać. Podobno genialny specjalista od prenatalnych a do tego ujmujący i bardzo kulturalny czlowiek. Jak nie znajdziesz w necie namiarow na niego to napisz to Ci podesle. Tylko, ze u niego to ciezko z terminami.napisalam ivvvonce, bo wiem, ze przyjeżdżają do niego z calej Polski, gdy np. chcą potwierdzić badz wykluczyc diagnozę innego dr i wtedy może latwiej wciska pacjentke, bo wiadomo czas na wykonanie tych badan jest b. Krótki, ale oczywiście spróbuj sie umowic, moze sie uda. My wiemy najlepiej ile jest poronien, to i terminy sie zwalniaja :(. Ja robilam u niego w zeszlym roku w grudniu, tzn w 2016r. to usg i test Pappa kosztował cos kolo 500 zl.
Trzymam kciuki, aby wszystkie Wasze badania, czytajcie wszystkich brzuchatek, wychodzily pieknie i byscie urodzily zdrowiutkie bobaski.
Dziękuję @Frezja_1 to ja tego Pana kojarzę. Jak się dowiedziałam o ciąży to na łapu capu szukałam genetyka no i naiwna zadzwoniłam do jego gabinetu. Termin na około 2 miesięce później. PRYWATNIE. Oczy przecieralam ze zdumienia, także musi być fachura. Mi usg robi Pan Profesor bo prowadzi mnie inny lekarz. To w Matce Polce na nfz i takie odczucia mam że na prywatnej wizycie by się bardziej przyłożył lub był przynajmniej bardziej rozmowny. Zobaczę co mi powie w piątek. Bo przecież jak wszystko będzie dobrze to po co kolejką komuś do Dudarewicza zajmować. Chociaż może ktoś by mnie w końcu poważnie potraktował.
To jak o nim piszecie to i ja dorzucę 3 gr. Wiecie że mi wyszła trisomia21 1:35 i wyobraźcie sobie ze @susana mi go poleciła. Zadzwoniłam i wszystko mu przez tel. powiedziałam i chciał ze mną rozmawiać (bo ja mam dalekooo do niego) i nie kazał się aż tak martwić choć oczywiście jAK chce wizytę to zaprasza ale ogólnie mega dobre wrażenie :)

@martakratka byłam dziś na wizycie, i w kwestii badań immunologicznych usłyszałam że mają sens max do 6 tyg od poronienia, przy czym jak to mój gin stwierdził, "przy pierwszym poronieniu w ogóle się ich nie zaleca, bo nic nie wnoszą" (...) :confused2: Przy czym ja i tak je najprawdopodobniej zrobię i pomyślę nad dalszą konsultacją u innego gina.

Dziewczyny a tak z innej beczki, co myślicie o szczepieniach na grypę? Zastanawiam się czy przed podjęciem kolejnych starań się nie zaszczepić.

@DiunaTheCat ja ogólnie jestem przeciwna szczepieniom. Mój tato miał na grypę w tym roku a i tak go pozamiatala dwa razy. Te wirusy mutuja i niestety nie ma na nie sposobu

U nas chorobowo ciag dalszy... syn od wczoraj na antybiotyku a corka od dzis wiec kolejny tydzien tez beda miec wolne od szkoły. Wogole dzis spanikowalam jak corka miala temperature 40.3 przeszlo godzinę jej oklady robilam oczywiscie i leki podalam od razu.
A ja jakos dziwne uczucie w podbrzuszu mam niby ból ale nie ból ..... dzis jest 18dc czyli do testowania jeszcze troche czasu.
Dzis bylam porobic podstawowe badania i dodatkowo zrobilam panel tarczycowy i poziom wit D3 jutro wyniki.

@ivvonka duza juz dzidzia jest :) super niech rosnie zdrowo ;)

@kari21 co u ciebie? :)

p19u3e3k7du6axpu.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@monia_l współczuje. Najgorsze co może być to jak dzieci choruja. Duzo zdrowia dla Was.

Odebrałam wyniki wczorajszych badań i w morfologii mam za wysoki leukocyty, monocyty i nrutrofile. Co to może byc? Tsh 1,57 ob 8 więc tu ok. No i w końcu osiągnęłam przyzwoity poziom wit d3 - mam 86,23. W tym tygodniu to udało się zażyć słońca.

reklama
Do góry