reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka ja planuję w piątek zrobić te najpopularniejsze badania immunologiczne, w tym w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, u mnie to będzie ok 2 tyg. od poronienia. 8 tyg. od straty może dać niewiarygodne wyniki, ale piszę to tylko na podstawie informacji które znalazłam w necie, z moim ginem będę rozmawiała jutro, bo mam wizytę kontrolną o 15. Mogę zapytać co On o tych 8 tyg myśli.

@ivvonka mi to brzmi jak dobre informacje wszystko :) Bardzo dokładne USG, widać że Twój gin zna się na swojej robocie :)

reklama
Nie
Gameta w gdyni to najgorsze co może być wiem po sobie. Ja byłam u dr skweresa i nigdy więcej. Nie dość, że naciągają na kase to wmawiają choroby których się nie ma. Taniej i napewno skuteczniej byłoby gdybyś poszła do innego lekarza. Jesteś z trójmiasta?
Jestem z Bydgoszczy, Gemete tez juz sobie odpuscilam, chętnie bym pojechała tam ale tylko po to aby powiedzieć in jacy są bexnadziejni! Za takie bajki jak wciskają powinni dostać zakaz wykonywania zawodu.

Nie

Jestem z Bydgoszczy, Gemete tez juz sobie odpuscilam, chętnie bym pojechała tam ale tylko po to aby powiedzieć in jacy są bexnadziejni! Za takie bajki jak wciskają powinni dostać zakaz wykonywania zawodu.
Jezu i z tak daleka przyjechałaś. Porażka z tymi klinikami. A z okolic nie ma godnego polecenia lekarza? Ja powiem Ci, że też szukałam. Każdy rozkładał ręce i " ja nie wiem co pani jest " A dolegliwości po głowe, brak miesiączki, plamienia, cykle prawie 70 dni...masakra. Nie znam nikogo z bydgoszczy ale tu są kobietki z całej polski i nie tylko musisz popytać napewno jakaś dobra duszyczka zna kogoś godnego polecenia! Najważniejsze kochana nie poddawaj się, lekarze w gamecie wyciągają kase, snują diagnozy i napewno jest szybszy i przede wszystkim napewno jest sposób żeby Ci pomóc i może się okazać, że wcale nie jest tak jak oni mówią. Ja coś o tym wiem niestety.

U mnie ciocia leczyła się w gamecie - strata czasu. Jak dowiedziała się, że tam byłam to złapała się za głowe. I ktoś inny jej pomógł. "Zwykły lekarz" a nie " specjalista" za jakiś się uważają.

Dziewczyny, ja jestem dobrej myśli i tak się cieszę, że mogłam takie fikające cudo oglądać. Co do dokładności. Wszystkie moje usg w życiu nie trwały razem tyle co to jedno. Najpierw przez brzuch, później od środka. Po kilka razy tę samą rzecz sprawdzał. I tak, i tak. To już worek cementu by wyczuł, że to prenatalne.
I mogę w końcu ten okropny duphaston odstawić i połowę luteiny.

@anja93 teraz tak: jeśli chodzi o tsh. Pokazałam mu swój kolejny, spadnięty wynik i zapytałam: co jak mi do zera spadnie? Uspokoił, że może spaść i nic się nie stanie.
Zapytałam o preparaty,które mam brać. Do 100-150 mg jodu w tych preparatach dziennie nie przeszkadza. Oczywiście, im mniej, tym lepiej. Poradził też żebym nie kupowała gotowych preparatów typu ,,bomba witamin,, bo codzienna dieta takie witaminy na tym etapie spokojnie daje. Najlepiej zaopatrzyć się w odrębne (dzienna dawka)
kwas DHA 600 mg
kwas foliowy 0,4
witaminę D3 2000 jednostek
można magneB6 3x1 ale to bardziej ma wplyw na spokój duszy niż faktyczną korzyść.

Siedzi z długopisem nad moją rozpiską z lekami:
- chce brać Pani ten magnez?
-wolałabym tak, te skurcze...
-a to nieee...to Pani bierze...magnez jest bardzo bardzo bardzo ważny 4x1. Tiaaa...magnez przede wszystkim ;)

@martakratka ja planuję w piątek zrobić te najpopularniejsze badania immunologiczne, w tym w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, u mnie to będzie ok 2 tyg. od poronienia. 8 tyg. od straty może dać niewiarygodne wyniki, ale piszę to tylko na podstawie informacji które znalazłam w necie, z moim ginem będę rozmawiała jutro, bo mam wizytę kontrolną o 15. Mogę zapytać co On o tych 8 tyg myśli.

@ivvonka mi to brzmi jak dobre informacje wszystko :) Bardzo dokładne USG, widać że Twój gin zna się na swojej robocie :)
Bylabym Ci bardzo wdzięczna, bo ja mam wizytę dopiero w poniedziałek.

Dziewczyny ja to powtarzam, ze kliniki leczenia niepłodności sa nastawione na in vitro i chwala im, ze sa, ale tam powinny isc pary, ktore nie maja iuz szans na naturalne poczęcie, nie takie, ktore chcą sie leczyc, bo oni przewaznie skreslaja szanse na nature i odbieraja nadzieje, ale chwała im, ze pomagają, gdy natura to za malo. Takie moje zdanie.
@ivvvonka gratuluję. Nalezy Ci sie dyplom ,za Twoj spokój i cudowne podejscie. To badanie robił Ci Twoj gin, czy jakis spec od prenatalnych. ?Ja bylam u speca, na prenatalnych, bo moj gin ma za slaby sprzet, ale czasem warto wydac troche kasy, bo święty spokoj jest bezcenny.:)wierze, ze bedzie dobrze, ale gdybys chciala sprawdzic to moge dac Ci namiary na speca z Łodzi. Jeżdżą do niego z calej Polski na prenatalne, ale krwi to on pobierac nie umie. Jak mi pobral, do Pappa to miesiac mnie reka bolała. Jak bys chciala to daj znac, ale z drugiej strony, jak masz dobrego lekarza, to nie ma potrzeby. Cieszę sie, ze dzidzia rośnie, oby tak dalej. Rosnij zdrowo :)
Trzymam kciuki za pozostałe brzuchatki i oczywiście staraczki.

@Frezja_1 on nie pobiera krwi. Prosił tylko o przyniesienie wyników badań Pappa z krwi, pobranej w poniedziałek badanej aparatem Kryptorem.Specjalizuje się m.in. w badaniach prenatalnych, diagnostyce wad genetycznych płodu. Ja mu wierzę i podoba mi się to, że nie owija w bawełnę, wiem na czym stoję, wiem czego ewentualnie mogę się spodziewać.

reklama
Do góry