reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 a bralas heparyne w ciazy? Kiedys czytalam o takich przypadkach urodzen z niska masa urodzeniowa a jak kobitka brala heparyne to dzidzia urosla do nie pamietam jakiej masy ale tak pod standard.jesli nie mialas to moze do nastepnej ciazy wybadaj temat;)

reklama
@AgaB33 ojej i jeszcze bole?a moze telefon do jakiegos swojego gina masz? Jakies pytanie kontrolno-uspokajajace by zadal..teraz ja sie martwie, pisz jak tam i skoro cos sie rozeszlo to z rosnieciem brzuszka tez moze byc problem na pewno warto w tej kwestii sie dowiedziec i moze cos zadzialac, kurcze dziewczyny po ciazy moglyby pomoc moze ktoras zaraz przeczyta..mam nadzieje ze zaraz bedzie spokoj :* @kb.karola90 moze to byla @? Moze porob testy owulacyjne od ok 12dc i zobaczysz czy jest pik? Na allegro 50 szt za grosze do kupienia jeszcze 5 testow ciazowych dokladaja, mysle ze beta juz 0 u Ciebie..mozna sprawdzić szybciutko, ale lekarze malo zalecaja, naprawde warto czytac nasz, inne watki i podchwytywac pomysly co mozna zrobic zeby bylo lepiej:) ale mam nadzieje ze to byla @ i zaczelas nowy cykl:)

A możliwe jest żeby okres po poronieniu był bardzo skąpy??

@kb.karola90 a to 1 @ po poronieniu? Mój 1 teraz był bardzo obfity. Teraz już czekam na 2 @ pewnoe gdzieś za tydzień się pojawi...ciekawe jaki będzie.. Ale niestety zabiegi nie pozostały bez wpływu na moja macice bo porównując do zabiegu miałam baaaardzo obfite i długotrwałe 5-6 dni. Teraz mam tak 3-4 dni i krwawienie już nie jest takie jak było... jak nie urok to sraczka...

A możliwe jest żeby okres po poronieniu był bardzo skąpy??
Mozliwe, bo endometrium potrzebuje czasu by się odbudowac.
@Calineczka24 tez mnie zdziwilo, ze taka kruszynka z Twojej Julci, ale pomyslalam, ze moze po Tobie ma geny, bo Ty w koncu Calineczka, ale też chyba wcale nie przytylas w ciazy? Moze za malo jadlas? Nie mowie, ze celowo, tylko ze organizm za malo sie domagal. Nie wiem, ale posprawdzaj wszystko przed nastepna ciążą. Najwazniejsze ze corcia zdrowiutka i niech teraz nadrabia kochaniutka.

Ja jak zaczelo sie u mnie poronienie, czytajcie zaczal bolec mnie brzuch, zadzwonilam do mojego gina a on mnie uspokajalal, ze to normalne, ze boli, ze ma prawo bolec, zebym wzięła dupka i polezala. Po pol godziny drugi tel, to samo. W koncu napisalam mu, ze mnie to bardzo niepokoi, to kazal przyjechac na oddzial, bo byl na dyżurze i zrobil usg, zlecil mocz i wyszly jakies bakterie to dal furagine i tyle. Na usg wszystko bylo ok, ale skurcze postępowaly a on juz skonczyl dyzur i ... dlatego przestrzegam dziewczyny, pamiętajcie, ze usg to nie wszystko, wazniejsze jest badanie, obejrzenie szyjki i wymazy oraz krew i mocz. A i jeszcze ostatni moj mocz na wizycie już mial nieprawidlowe ph ale to tez olal.nie dajcie sie dziewczyny.

@kb.karola90 ja jestem idealnym przykladem, ze nie powinnas sie martwic tym plamieniem. 4 tyg po zabiegu dostalam wlasnie plamien. Ucieszylam sie jak nigdy bo wiadomo...kazda po poronieniu czeka na ten pierwszy okres. I wlasnie myslalam ze sie zaraz rozkreci ta moja małpa i... Nic. Trzy dni plamien takich delikatnych. Pozniej dzien przerwy i nastepnego dnia krew. Uf ale sie ucieszylam ze @ w koncu przyszla. Ale...krew byla moze z 10 sekund i potem juz nicm pozniej jeden dzien plamien i zakkonczyla sie ta moja małpa. Tez bylam strasznie przejeta. Nawet o tym pisalam tutaj na forum ze sie martwie ze cos nie tak ze mną..bo dziewczyny zazwyczaj mialy normalne @ po zabiegach a ja tylko te plamienia. Ale okej. Skonczyly sie a byly BARDZO delikatne az za bardzo.. Zapomnialam i czekalam na kolejny okres. Przyszedl strasznie szybko. Zazwyczaj mialam cykle nawet 32dni a @ przyszla po 26 czym mnie bardzo zaskoczyla. Ale pewnie sie nazbieralo hehe po tej wczesniejszej @ a raczej jej braku bo te plamienia to nawet @ nie przypominaly. Ale ten drugi okres byl bardzo obfity, i znowu zaczelam sie martwic bo raz tak a raz tak... No ale ledwo sobie poradzilam bo lalo sie ze mnie jak z kranu nigdy nie mialam az tak obfitego okresu... I przezylam. Chcialam zobaczyc czy ta trzecia malpa bedzie juz normalna.. Ale jej nie doczekalam :) teraz malenstwo rosnie mam nadzieje zdrowo i jest "tam" wszystko dobrze. Takze glowa do gory!!! Ja mialam tak samo i to nic zlego :*

Jeśli chodzi o krew to jej juz nie ma, ewidentnie to z tej blizny. @Totois30 to nie po cesarce tylko po nacieciu krocza. Zszyli ale spartaczyli i się rozlazło. Psikałam potem czymś aby droga kropelkową się zgoiło no i nie mam pięknej zszytej blizny tylko taką szeroką i skóra tam bardzo wrażliwa. Czasem przy zbliżeniach tak się robiło, a czasem nawet przy zaparciach bo to blisko odbytu niestety eh... No lekarze powiedzieli że musiałabym mieć specjalny zabieg rozcibania i szycia lub naprawią przy kolejnej ciąży. Wybrałam to drugie wyjście. Ale już od 3godzin nie ma nic przy podcieraniu, chyba że konkretnie w ta bliznę nacisnę to jakaś kropelka na papierze zostaje. No wziełam dupka i luteinę i odpoczywam. To tak nie boli jakos tylko tak jakby mnie ktoś delikatnie rozciągał w dole brzucha. Magnez mi się skończył 3tyg temu i nie brałam... Czekam co będzie dalej ale mam nadzieję że nie będę musiała nigdzie jechać. Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wsparcie.

@AgaB33 no to pewnie malenstwo robi sobie więcej miejsca:) @kb.karola90 mysle ze moze byc bardzi skapa.
Moje @ sa od zawsze bardzi skape...poltora dnia krwawienia i to wwcale nie obfitego i poltora dnia plamienia..gora 3 dni o_O czy to tez moze o czyms swiadczyc, ktos cos?

@AgaB33 takie rozciaganie to raczej normalne. Moja blizna po nacieciu krocza tez pozostawia do zyczenia. Niby ok. Zagoila sie szybko, ale po nocy mnie czasem swedzi ta blizna. Obserwuj sie i odpiczywaj spokojnie.
@Totois30 ja mam @ podobne i jest ok. A jakie masz endometrium w okolicy owulacji. Bo u mnie to raptem 7 mm do 8 dochodzi ale z zachodzeniem i utrzymaniem nie bylo problemu.taka moja uroda.

reklama
@kb.karola90 nie przejmuj sie! Ja mialam dokladnie tak jak Ty i juz trzeciej @ nie doczekalam :* takie plamienia po zabiegu/poronieniu są podobno normalne tak samo mogą sie przydarzyc bardzo obfite miesiaczki. Traktuj to jako pierwszą @ :) zobaczysz jaka bedzie nastepna, tylko moze przyjsc troche wczesniej niz zawsze jak to bylo u mnie ale tez nie musi :) aaaa i to ze takie plamienie moze wystapic i jest to pierwsza @ wiem od lekarza takze sprawdzone info. Glowa do gory :*

Do góry