reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kb.karola90 powiem ci tak. Zabieg miałam 27.11. A 13.12 pojechałam do szpitala bo ból i krwawienie było nie do zniesienia (po zabiegu lekkie plamienie dwa dni i koniec). Gin powiedziała że zrobiły się skrzepy przy @ i że to dlatego. Po kilku dniach plamienie ustalo, myślę sobie okej pierwsza @ może być inna czekam na następną. Następna przyszła 17.01 najpierw brązowe/czarne plamienia i skrzepy, potem ze dwa dni trochę krwi, potem znowu plamienia pół dnia a pół dnia czysto.... I tak dwa tygodnie. Teraz w poniedziałek było znowu to samo, dzień plamien, dzień gdzie było trochę krwi, dzień plamien i od środy czysto... Także sama nie wiem co tam się dzieje. Moja gin na urlopie. Dziś mega bolał mnie lewy jajnik, ciekawe czy coś się zbliża, ale mam dość swojego organizmu. Idę w poniedziałek zrobić badanie hormonów może będę mądrzejsza, a jak w przyszłym tyg nie będzie normalnej @ to idę do jakiejś innej gin i tyle

reklama
@roki_1991 kochana wtajemniczysz mnie troche w twmat badania hormonow? Kiedy badac co, jakie powinny byc w normie wyniki? Chlop wyjezdza wreszcie kase zarobi to juz mi tak nie szkoda na te badania swoich oszczędności wydawac:)
@Frezja_1 w ostatnim cyklu w 15dc mialam pecherzyk 20mm i endo 8 mm 2 warstwy..bez szalu chyba ale zaszlan wtedy od razu i tez sie utrzymala ciaza wiec chyba ok, pytalam lekarza mowil ze ok ale wiadono jak to lekarze:/ kurna bez was to ja bym daleko nie zajechala..
@kb.karola90 tak bejbe to te, polecam, pokazuja mi pik zawsze w dniu kiedy mam pecherzyk najdorodniejszy i gotowy do pekniecia, wiec jak pokazuje kreseczke, to za dzien/dwa owulka, tak mysle, czytalam troche i z obserwacji tak wnioskuje:)

@Calineczka24 to bakteria, ktora siedzi i zatruwa uklad moczowo-plciowy. Moze powodowac poronienia, nieplodnosc, obnizac jakosc spermy, powodowac niedroznosc jajowodow i inne swinstwa. A jak zlapie sie ja w ciazy to przedwczesny porod, smierc noworodkow, przedwczesne pekanie pecherza plodowego. A najgorsze, ze ma ja ponoc do 70% aktywnej seksualnie populacji :(

@membaris ja mam wizytę 23.02 najpierw usg a potem wizyta to wg ostatniego usg będzie 12t5d. Także też juz niebawem wejdę w drugi trymestr. A tak w ogóle planujecie nadal brać prenatal uno czy coś już celowane w drugi trymestr??

@Calineczka24 Twój brak czasu jest całkiem zrozumiały i nie ma z czego się tłumaczyć. Mnie też coś dziś głowa boli. Bardzo fajnie że tak super sobie radzicie i że córcia prawidłowo przyrasta.

@roki_1991 a to z tych Twoich problemów tylko ta głowa została?? Te boleści stawów ustąpiły??

@Totois30 co u Ciebie??

@Frezja_1 z mojego doświadczenia w zakresie tych wszystkich bakterii jest takie że te testy są o d..e rozbić. To że wychodza ujemne niestety nie znaczy że bakterii nie ma. Jak długo po antybiotyku robil te badania??? Ogólnie testy te badaja poziom przeciwciał jakie produkuje nasz organizm przeciw poszczególnym bakteriom. Jeśli organizm akurat nie walczy bo bakteria ukryła się w komórkach i nie jest aktualnie aktywna lub brany był antybiotyk więc przeciwciała sie nie wytworzyły to w badaniu nie wyjdą. No i obie klasy powinno się robić a nawet przy chlamydii to jeszcze awidność mozna zbadać to jest klasa iga.
W drugim trymestrze trzeba brac preparaty na drugi trymestr bo jest inny skład i zapotrzebowanie też inne. Skoro teraz bierzesz prenatal uno to potem bierz prenatal duo. Ja tak biorę.

@Aggs czyli rozumiem,ze jeśli wymazy wyjdą mi pozytywne to tylko ja dostaje leki a mąż nie? To on dalej będzie niewyleczony...bo zakładam,ze on tez je będzie miał;/ Te leki są na receptę? Bo nawet jeśli dostanę wynik do 2 tygodni to wizytę u mojego „maestro” mam 12.03 :o :o to zanim jakieś zalecenia, leczenie to lato mnie zastanie... wg mojego lekarza „zwierzaki” te sieją takie spustoszenie,ze jeśli bym je miała i on zlecił by mi histeroskopie to dostaje zapalenie otrzewnej :o

@AgaB33 i jak tam? Bole przeszly?

A ja sie zaczynam nakrecac a to niezbyt dobrze bo pewnie bedzie rozczarowanie. Moim pierwszym objawem ciazy byla opryszczka na wardze a dzis co... Patrze i znow mam opryszczke. Pewnie wiecie jak tp jest jak czlowiek sobie wmawia ze jednak moze to ciaza. Jak tu doczekac do jutra do bety:p

@Jolanrta11 trzymam kciuki, oprycha znaczy ze coś w organizmie zaczyna się dziać ☺️ U mnie tez była aż 2 razy na początku ciąży ☺️ Niestety nie przekonałam się jak często w późniejszym etapie będę ja mieć...

reklama
@Totois30 ueroplazma,mycoplazma,chlamydia i cytologia na podłożu płynnym,bo ostatnia cytologię miałam w grudniu 2016... Robiłam je w Tarnowie i zapłaciłam za nie 295zl.

Kochane, a czy hormony tarczycy trzeba wykonać w określonym dniu cyklu, czy to nie ma znaczenia?

@Jolanrta11 ciaza szczęśliwa? ;*

Do góry