reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 a bralas heparyne w ciazy? Kiedys czytalam o takich przypadkach urodzen z niska masa urodzeniowa a jak kobitka brala heparyne to dzidzia urosla do nie pamietam jakiej masy ale tak pod standard.jesli nie mialas to moze do nastepnej ciazy wybadaj temat;)

reklama
@AgaB33 ojej i jeszcze bole?a moze telefon do jakiegos swojego gina masz? Jakies pytanie kontrolno-uspokajajace by zadal..teraz ja sie martwie, pisz jak tam i skoro cos sie rozeszlo to z rosnieciem brzuszka tez moze byc problem na pewno warto w tej kwestii sie dowiedziec i moze cos zadzialac, kurcze dziewczyny po ciazy moglyby pomoc moze ktoras zaraz przeczyta..mam nadzieje ze zaraz bedzie spokoj :* @kb.karola90 moze to byla @? Moze porob testy owulacyjne od ok 12dc i zobaczysz czy jest pik? Na allegro 50 szt za grosze do kupienia jeszcze 5 testow ciazowych dokladaja, mysle ze beta juz 0 u Ciebie..mozna sprawdzić szybciutko, ale lekarze malo zalecaja, naprawde warto czytac nasz, inne watki i podchwytywac pomysly co mozna zrobic zeby bylo lepiej:) ale mam nadzieje ze to byla @ i zaczelas nowy cykl:)

A możliwe jest żeby okres po poronieniu był bardzo skąpy??

@kb.karola90 a to 1 @ po poronieniu? Mój 1 teraz był bardzo obfity. Teraz już czekam na 2 @ pewnoe gdzieś za tydzień się pojawi...ciekawe jaki będzie.. Ale niestety zabiegi nie pozostały bez wpływu na moja macice bo porównując do zabiegu miałam baaaardzo obfite i długotrwałe 5-6 dni. Teraz mam tak 3-4 dni i krwawienie już nie jest takie jak było... jak nie urok to sraczka...

A możliwe jest żeby okres po poronieniu był bardzo skąpy??
Mozliwe, bo endometrium potrzebuje czasu by się odbudowac.
@Calineczka24 tez mnie zdziwilo, ze taka kruszynka z Twojej Julci, ale pomyslalam, ze moze po Tobie ma geny, bo Ty w koncu Calineczka, ale też chyba wcale nie przytylas w ciazy? Moze za malo jadlas? Nie mowie, ze celowo, tylko ze organizm za malo sie domagal. Nie wiem, ale posprawdzaj wszystko przed nastepna ciążą. Najwazniejsze ze corcia zdrowiutka i niech teraz nadrabia kochaniutka.

Ja jak zaczelo sie u mnie poronienie, czytajcie zaczal bolec mnie brzuch, zadzwonilam do mojego gina a on mnie uspokajalal, ze to normalne, ze boli, ze ma prawo bolec, zebym wzięła dupka i polezala. Po pol godziny drugi tel, to samo. W koncu napisalam mu, ze mnie to bardzo niepokoi, to kazal przyjechac na oddzial, bo byl na dyżurze i zrobil usg, zlecil mocz i wyszly jakies bakterie to dal furagine i tyle. Na usg wszystko bylo ok, ale skurcze postępowaly a on juz skonczyl dyzur i ... dlatego przestrzegam dziewczyny, pamiętajcie, ze usg to nie wszystko, wazniejsze jest badanie, obejrzenie szyjki i wymazy oraz krew i mocz. A i jeszcze ostatni moj mocz na wizycie już mial nieprawidlowe ph ale to tez olal.nie dajcie sie dziewczyny.

@kb.karola90 ja jestem idealnym przykladem, ze nie powinnas sie martwic tym plamieniem. 4 tyg po zabiegu dostalam wlasnie plamien. Ucieszylam sie jak nigdy bo wiadomo...kazda po poronieniu czeka na ten pierwszy okres. I wlasnie myslalam ze sie zaraz rozkreci ta moja małpa i... Nic. Trzy dni plamien takich delikatnych. Pozniej dzien przerwy i nastepnego dnia krew. Uf ale sie ucieszylam ze @ w koncu przyszla. Ale...krew byla moze z 10 sekund i potem juz nicm pozniej jeden dzien plamien i zakkonczyla sie ta moja małpa. Tez bylam strasznie przejeta. Nawet o tym pisalam tutaj na forum ze sie martwie ze cos nie tak ze mną..bo dziewczyny zazwyczaj mialy normalne @ po zabiegach a ja tylko te plamienia. Ale okej. Skonczyly sie a byly BARDZO delikatne az za bardzo.. Zapomnialam i czekalam na kolejny okres. Przyszedl strasznie szybko. Zazwyczaj mialam cykle nawet 32dni a @ przyszla po 26 czym mnie bardzo zaskoczyla. Ale pewnie sie nazbieralo hehe po tej wczesniejszej @ a raczej jej braku bo te plamienia to nawet @ nie przypominaly. Ale ten drugi okres byl bardzo obfity, i znowu zaczelam sie martwic bo raz tak a raz tak... No ale ledwo sobie poradzilam bo lalo sie ze mnie jak z kranu nigdy nie mialam az tak obfitego okresu... I przezylam. Chcialam zobaczyc czy ta trzecia malpa bedzie juz normalna.. Ale jej nie doczekalam :) teraz malenstwo rosnie mam nadzieje zdrowo i jest "tam" wszystko dobrze. Takze glowa do gory!!! Ja mialam tak samo i to nic zlego :*

Jeśli chodzi o krew to jej juz nie ma, ewidentnie to z tej blizny. @Totois30 to nie po cesarce tylko po nacieciu krocza. Zszyli ale spartaczyli i się rozlazło. Psikałam potem czymś aby droga kropelkową się zgoiło no i nie mam pięknej zszytej blizny tylko taką szeroką i skóra tam bardzo wrażliwa. Czasem przy zbliżeniach tak się robiło, a czasem nawet przy zaparciach bo to blisko odbytu niestety eh... No lekarze powiedzieli że musiałabym mieć specjalny zabieg rozcibania i szycia lub naprawią przy kolejnej ciąży. Wybrałam to drugie wyjście. Ale już od 3godzin nie ma nic przy podcieraniu, chyba że konkretnie w ta bliznę nacisnę to jakaś kropelka na papierze zostaje. No wziełam dupka i luteinę i odpoczywam. To tak nie boli jakos tylko tak jakby mnie ktoś delikatnie rozciągał w dole brzucha. Magnez mi się skończył 3tyg temu i nie brałam... Czekam co będzie dalej ale mam nadzieję że nie będę musiała nigdzie jechać. Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wsparcie.

@AgaB33 no to pewnie malenstwo robi sobie więcej miejsca:) @kb.karola90 mysle ze moze byc bardzi skapa.
Moje @ sa od zawsze bardzi skape...poltora dnia krwawienia i to wwcale nie obfitego i poltora dnia plamienia..gora 3 dni o_O czy to tez moze o czyms swiadczyc, ktos cos?

@AgaB33 takie rozciaganie to raczej normalne. Moja blizna po nacieciu krocza tez pozostawia do zyczenia. Niby ok. Zagoila sie szybko, ale po nocy mnie czasem swedzi ta blizna. Obserwuj sie i odpiczywaj spokojnie.
@Totois30 ja mam @ podobne i jest ok. A jakie masz endometrium w okolicy owulacji. Bo u mnie to raptem 7 mm do 8 dochodzi ale z zachodzeniem i utrzymaniem nie bylo problemu.taka moja uroda.

reklama
@kb.karola90 nie przejmuj sie! Ja mialam dokladnie tak jak Ty i juz trzeciej @ nie doczekalam :* takie plamienia po zabiegu/poronieniu są podobno normalne tak samo mogą sie przydarzyc bardzo obfite miesiaczki. Traktuj to jako pierwszą @ :) zobaczysz jaka bedzie nastepna, tylko moze przyjsc troche wczesniej niz zawsze jak to bylo u mnie ale tez nie musi :) aaaa i to ze takie plamienie moze wystapic i jest to pierwsza @ wiem od lekarza takze sprawdzone info. Glowa do gory :*

Do góry