reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs Z tymi bólojajnikami, śluzami i testami to tak jest, że człowiek się później bardziej wsłuchuje w siebie i nie ma spontanu, bo się chce żeby wyszło. Czasami pomaga obrócenie w żart głównego celu...czyli ekhm...reprodukcji. I też może być fajnie. Aggs, żeby to był proroczy sen, super by było :)

@olaa90 spoko. Jak się wyciągnie średnią (z wyliczanek od ostatniej daty miesiączki i obrazu usg) to 8 tydzien i pół.
Poronienia cztery ( 1i2 -11 tydz. a 3i4-9 tydz.) Błędem było to, że trafiałam na bardzo cienkich lekarzy, którzy potrafili przypisywać tabletkę Luteiny i no-spę. Problemem jest b.niski progesteron. Teraz biorę go sporo, acard i Fraxiparine i na razie to trio działa, bo na tym etapie licząc wg daty ostatniej miesiączki to już było po ciąży.
Tym razem musi się udać.

@Destino kochana, nie mam sumienia Cię wypytywać, bo pewnie dużo masz na głowie, ale zapytam: jak się czujesz? Co u maleństwa? Jak tam sobie radzicie?

reklama
Dziewczyny ja czytalam, ze wszystkie sery miekkie takie jak biale twarogi czy fety mozna, o ile sa z mleka pasteryzowanego.
Czytalam tez, ze cynamon szkodzi

@kb.karola90 zacerują, zacerują. Nie takie rzeczy cerują i naprawiają u kobiet w ciąży i całkiem sensownie im to wychodzi. Co do szwów, nie wiem... Mój rozumek mi mówi, że mc Donald no to jakieś frytki chyba, a ten drugi z herbatą mi się kojarzy, ale to chyba nie ten kierunek zupełnie ;) Trzeba na internetach poczytać, może co mądrego się znajdzie albo na ogólnym posta z zapytaniem wstawić. Też dobre źródło informacji praktycznych.
Karola, wiesz, jak chłopaki powstają? Kopiuj, wklej, kopiuj, wklej. Różnią się tylko jakością wydruku, bo się czasem toner kończy i trzeba zmienić, szablon jest jeden. ;)
My, dziewczyny, to co innego. Chodzące, doskonałe oryginały... hehe ręcznie malowane.

@kropkikreski4 no żeby tam wszystko było dobrze. Jest taki miły przesąd, że jak coś ważnego to lepiej we wtorek załatwiać, to się uda. Kciuki za Was.:)

Dziewczyny, co daje ta dieta bezglutenowa? Kiedy ją się stosuje? Dobre to? Bo ktoś tu pisał, że jest na niej. Co prawda mi jej lekarz nie zalecił, ale ciekawam okrutnie.
Dieta bezglutenowa jest dieta eliminacyjna polegająca na wykluczeniu z diety produktów posiadających w swoim składzie gluten lub nim zanieczyszczonych. Głównie to wszystkie produkty które w składzie maja mąkę pszenna lub żytnia itp. Czyli pieczywo, makarony, przyprawy, dania gotowe, wędliny (nie wszystkie), slodycze itd. Nie jest to dieta ani łatwa ani tania. Pomaga zbić homocysteine na pewno.
Cześć
Jestem tu po raz pierwszy. Wiec... milo mi was poznac. Nazywam sie Kasia. 1 wrzesnia poronilam wyczekiwana, 8tyh ciaze. Nie bede opisywac. Wybaczcie. Pewnie moja historia jest niestety podobna do was, ale jak mocno to bolalo... woem tylko ja imoj partner.
Drugi raz chcialam probowac od razu. Moj partner sie nie zgodzil. Na poczatku byłam wsciekla. a chce, a ty nie? Jak to?! ale przeciez dziecko jest nie moje, a nasze. nie dla mnie, tylko dla nas. Przezyl to bardzo, na tyle ze musielismy skorzystac z pomocy psychologa. Kto nie przezyl... nie wie jak to boli. "Naszczescie" jest juz... lepiej. Chcemy sprobowac znowu. Ale powiedzecie, czy tylko ja sie tak boje? Strach jest wszechobecny jesli chodzi o ten temat. Ciąż a nie kojarzy mi sie z kwitnacym okresem... kojarzy mi sie z bolem...
Witaj. Przykro nam z powodu Twojej straty. Jeżeli chcesz zostań z nami. Każda z nas jest tutaj dla innych wielkim wsparciem

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Aggs ja to w ogole nie wiem czy czuje owu..tzn czuje zawsze mega zmeczenie i maly bol brzucha przez jedno popoludnie, ale nie wiem czy to przed czy w trakcie, no ja mysle ze dzis skonczymy mararon , w czw mialam jedyny pik, a tak to co drugi dzien jeszcze potem na wszelki wielki ale to roznie bywa z tymi starankami..o cynamonie tez czytalam a tak uwielbiam:(

Cześć dziewczyny :) buziaki dla Wszystkich Aniołkowych Mam i dla tych Mam, które czekają na swoje maluszki :) dawno mnie tu nie było, ale musiałam trochę dojść do siebie.. ja z takim pytaniem jaki czas po zabiegu dostałyście @ ? U mnie we wtorek minie 5tyg i nadal cisza i trochę się martwię..

@Totois30 ja tez mialam pik w czwartek, ale zaczal sie w srode rano. To widze, ze u nas owu podobnie wypada. Trzymam kciuki bardzk bardzo mocno.
Ps. Ja jestem na diecie bezglutenowej, a przynajmniej bardzo staram sie byc. Pieczywo jem raz w tygodniu, w niedziele. Makarony itp kupuje bezglutenowe, ale u mnie sa one ogolnodostepne i w cenach takich samych, jak ich tradtcyjne odpowiedniki.

Cześć dziewczyny :) buziaki dla Wszystkich Aniołkowych Mam i dla tych Mam, które czekają na swoje maluszki :) dawno mnie tu nie było, ale musiałam trochę dojść do siebie.. ja z takim pytaniem jaki czas po zabiegu dostałyście @ ? U mnie we wtorek minie 5tyg i nadal cisza i trochę się martwię..
Czytalam, ze do 8 tygodni, ale moze sie zdarzyc, ze cylk Ci wypadnie. Nie martw sie i po prostu czekaj. A jesli czujesz sie niepewnie, zawsze mozesz skonsultowac to z ginem. Jak dlugo krwawilas po zabiegu i ktory tydzien to byl? Przepraszam, ale nie pamietam Twojej historii.

Witaj @Kasia3006 ! Pamiętam jak weszlam pierwszy raz na to forum w jakim bylam szoku ile osob jest w podobnej sytuacji jak ja, to sie w glowie nie mieści, że niektore kobiety musza tak cierpieć.
Nie myśl o tym, ze sie nie uda, bo sie uda! Kolejna ciąża musi być zdrowa, ja jestem takiej mysli i wiem ze jak uda mi sie zajsc w ciążę to bedzie wszystko dobrze :) i tego sie trzymajmy :) trzymaj sie cieplo :)

Czytalam, ze do 8 tygodni, ale moze sie zdarzyc, ze cylk Ci wypadnie. Nie martw sie i po prostu czekaj. A jesli czujesz sie niepewnie, zawsze mozesz skonsultowac to z ginem. Jak dlugo krwawilas po zabiegu i ktory tydzien to byl? Przepraszam, ale nie pamietam Twojej historii.
Krwawiłam niecałe 14 dni, straciłam aniołka w 7tyg.. właśnie nie mogę iść do ginekologa bo mieszkam w uk na stale i wróciłam tu i dzwoniłam do mojego lekarza to powiedział,że jak nie dostane 5tyg po zabiegu to muszę przylecieć do pl

reklama
@paulabraczo12 Ciężko podważać słowa lekarza, ale ja bym jeszcze z tydzień poczekała, żeby cykl sam się rozpoczął. I spokojnie, spokojnie, stres nie pomaga. Do wtorku jeszcze trochę czasu jest. Pozdrawiam cieplutko:)

Do góry