reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka moim problemem jest niewydolność szyjki także rozmawialiśmy przede wszystkim o szwie
A z badań to takie podstawy: cytologia, posiewy, TSH.
Lekarz dał mi naprawdę duuuzo nadzieje i powiem Ci szczerze, że czułam się na tej wizycie tak ze w pełni ufam temu lekarzowi, odniosłam wrażenie ze jemu też zależy. W pewnym momencie miałam wrażenie ze rozmawiam z dobrym znajomym a nie z lekarzem. Jak opowiadałam o tej wizycie przyjaciółce to podsumowała to tak "Karola naprawdę masz super lekarza":biggrin2:
My właśnie opijamy Martini...dzisiaj możemy :biggrin2: dzisiaj obudziła się w Nas nowa nadzieja ze jeszcze kiedyś będziemy szczęśliwi :)

reklama
Oczywiście, że będziecie szczęśliwi (już nawet po martini widzę, że jest miło). A dobry lekarz to jest podstawa sukcesu. Miłego wieczorku zatem życzę.:)

Dziewczyny naprawdę mam nadzieje ze mnie tam zacerują jak się da najmocniej i będzie wszystko ok:tak: właśnie wczoraj się dowiedziałam ze będę miała zakładany szew Herveta i oczywiście z tych nerwów nie zapytałam co to za szew jest i czym różni się od szwu mc Donalda :oops: może któraś z was wie?

@kropkikreski dziękuję za miłe słowa
@ivvonka dzwonie wczoraj do chłopa po wizycie i mówię mu...Kochanie a wszystko jest ok i ce klepac dalej a on oczywiście już wtrąca się i mówi "no co TY nie powiesz przecież Ci mówiłem" :D

@Totois30 jestem w 6dc, @ już się skończyła. We wtorek ja mam wizytę u lekarza (+na pewno cytologia) i zobaczymy jak tam sytuacja i może już zielona światło da,to ruszamy ze staraniami ;) mój M we wtorek też idzie powtórzyć badanie nasienia i zobaczymy jak tam sytuacja obecnie. Jeśli morfologia będzie nadal 2% to idziemy do specjalisty. A jak tam u Ciebie? Który dzień cyklu?

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@kb.karola90 zacerują, zacerują. Nie takie rzeczy cerują i naprawiają u kobiet w ciąży i całkiem sensownie im to wychodzi. Co do szwów, nie wiem... Mój rozumek mi mówi, że mc Donald no to jakieś frytki chyba, a ten drugi z herbatą mi się kojarzy, ale to chyba nie ten kierunek zupełnie ;) Trzeba na internetach poczytać, może co mądrego się znajdzie albo na ogólnym posta z zapytaniem wstawić. Też dobre źródło informacji praktycznych.
Karola, wiesz, jak chłopaki powstają? Kopiuj, wklej, kopiuj, wklej. Różnią się tylko jakością wydruku, bo się czasem toner kończy i trzeba zmienić, szablon jest jeden. ;)
My, dziewczyny, to co innego. Chodzące, doskonałe oryginały... hehe ręcznie malowane.

@kropkikreski4 no żeby tam wszystko było dobrze. Jest taki miły przesąd, że jak coś ważnego to lepiej we wtorek załatwiać, to się uda. Kciuki za Was.:)

Dziewczyny, co daje ta dieta bezglutenowa? Kiedy ją się stosuje? Dobre to? Bo ktoś tu pisał, że jest na niej. Co prawda mi jej lekarz nie zalecił, ale ciekawam okrutnie.

@ivvonka jesteś niemożliwa :rofl2: ale się uśmiałam. A co do tych szwow to czytałam na internetach i właśnie nic nie znalazłam. Ze ja głupia nie zapytałam :dry: no co zrobić może jeszcze gdzieś coś znajdę.
A co do tej diety bezglutenowej to nie mam pojęcia co to jest.

reklama
@kropkikreski4 u mnie 17 dc i wciaz dzialamy bo w czw mialam jeszcze pecherzyk 20 mm wiec nie wiadomo jak tam mu sie peknie
@ivvonka :D diete bezglutenowa mi tez zalecali ale cos leniwam..bo nie trzeba miec nietolerancji mozna tez gorzej tolerowac i wtedy organizm ma wieczne zapalenie bo nie daje sobie rady z jakims produktem spozywczym. Ja raczej nie mam celiakii ani nic ale skorne moje objawy raz na jakis czas dermatolog ocenil na przeciwciala ktore tez powstaja wlasnie przy tej obronie ogranizmu na produkt ktory nie toleruja. To tak łopatologicznie bo ja tez tak nie ogarniam. Bo gluten to rodzaj bialka i najczęściej mamy mniejsza tolerancje na bialko.
No cos w tym jest, ja nie jem twarogu bo mam czerwone plamki po nim i mega problemy z trawieniem. Ale jak odstawilam jajka to mialm mega smuteczek no i jak po miesiacu zjadlam jajko to nic w brzuchu ani nic sie nie dzialo a to taki test ze odstawiasz cos i po 2 tyg wracasz i jak cos czujesz nie tak to jest nietolerancja ale to trudna samoobserwacja..przy chlebie zostalam kukurydzianym, troche jem lepiej ale nie jestem na bezglutenowej poza tym jak nie trzeba to tez szkoda bo sie zatracaja te enzymy co trawia gluten poprawnie i wtedy sa problemy ale mozna ograniczac to na pewno lepiej:) jest taki blog i fanpejdż tłuste zycie tam jest duzo ale dosc radykalnie ale mozna sie cos dowiedziec ciekawego:) nawet o plodnosci pisali:)
Edit. I na taki akurat artykul sie natknelam Link do: Fast food makes the immune system more aggressive in the long term: Study shows that even after a change to a healthy diet, the body's defenses remain hyperactive po angielskiemu bo to nie tylko o gluten chodzi ale ogolnie o kiepska diete;)

Ostatnia edycja:
Do góry