reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@paulabraczo12 no u mnie bylo tak jak u Ciebie ale nikt mi tego wprost nie powiedzial tylko ze ciaza nieprawidlowa, brak akcji serca i po 2 tyg sie zaczelo..poronilam samoistnie ale sie nie oczyscilam i po 3 dniach mialam zabieg ale juz taki malo inwazyjny. Po prostu wiem jak ciaza wyglada w 3 tyg rozwoju , na usg wyglada jak pierscionek z brylantem i u mnie tak bylo i sie zatrzymalo:/ bylam w 9 tyg od om a byl tylko pierscionek z brylantem:/ tzn bylam juz 2 tyg wczesniej no i bylo to samo:/ jak nie robil 1 lekarz usg to przez sprzet moga sie roznic pomiary, mi jeden powiedzial ze zarodek 2.3 mm a drugi ze nie widac zarodka ale mowil tak zeby mi nie bylo smutno bo wiedzial ze wiem ze nic z tego nie bedzie

@paulabraczo12 no u mnie bylo tak jak u Ciebie ale nikt mi tego wprost nie powiedzial tylko ze ciaza nieprawidlowa, brak akcji serca i po 2 tyg sie zaczelo..poronilam samoistnie ale sie nie oczyscilam i po 3 dniach mialam zabieg ale juz taki malo inwazyjny. Po prostu wiem jak ciaza wyglada w 3 tyg rozwoju , na usg wyglada jak pierscionek z brylantem i u mnie tak bylo i sie zatrzymalo:/ bylam w 9 tyg od om a byl tylko pierscionek z brylantem:/ tzn bylam juz 2 tyg wczesniej no i bylo to samo:/
Bardzo mi przykro.. to jest najgorszy ból na świecie, stracić upragnionego aniołka.. ja po 4 dniach od wizyty, kiedy lekarz powiedział, że nie ma akcji serca straciłam.. obudziłam się przed 6 i się zaczęło.. od tamtego czasu budzilam się ciągle właśnie o tej samej godzinie.. w szpitalu widziałam mojego aniołka w sloiku :( i dzisiaj w nocy śniło mi się, że widziałam moje dziecko, całe zakrwawione :(

Ojoj @paulabraczo12 bardzo mi przykro to na pewno widok zarodka odbil sie na Twojej psychice, ja sobie w ogole staralam nie wizualizowac ani nie wyobrazac sobie dzidzi, po prostu bylo za slabiutkie i nie dalo by sobie rady tak to tlumacze, lepiej na poczatku niz pozniej, natura jest bezwzględna albo pomysl ze dzidzi zmienilo date przyjscia na swiat jak to powiedziala @membaris oczywiscie przeplakalam swoje ale po przyjściu@ wszystko sie zmienilo, choc to juz trzeci cykl staran ale wrzuciłam na luz bo wiem ze w koncu sie uda jak nie naturalnie to cos podzialam ze wspomagaczami, najmlodsza nie jestem mam 30 lat ale bedzie dobrze:)a Ty ile masz lat przypomnij mi:)?

Ojoj @paulabraczo12 bardzo mi przykro to na pewno widok zarodka odbil sie na Twojej psychice, ja sobie w ogole staralam nie wizualizowac ani nie wyobrazac sobie dzidzi, po prostu bylo za slabiutkie i nie dalo by sobie rady tak to tlumacze, lepiej na poczatku niz pozniej, natura jest bezwzględna albo pomysl ze dzidzi zmienilo date przyjscia na swiat jak to powiedziala @membaris oczywiscie przeplakalam swoje ale po przyjściu@ wszystko sie zmienilo, choc to juz trzeci cykl staran ale wrzuciłam na luz bo wiem ze w koncu sie uda jak nie naturalnie to cos podzialam ze wspomagaczami, najmlodsza nie jestem mam 30 lat ale bedzie dobrze:)a Ty ile masz lat przypomnij mi:)?
Mam 24 lata.. mi lekarz kazał odczekać 3-4 miesiące od zabiegu, żeby zacząć starania, ale nie wiem czy będę już gotowa psychicznie.. strach przed tym, co już przeszłam jest większy :( ciąża to okres radości, a mi się tylko teraz kojarzy z bólem i strata

@Aggs ja sobie robie make orkiszowa ale tez bywa zanieczyszczona glutenem ale chyba malo jak sie nie ma celiakii to chyba nie taka zla z orkiszu, musze sie rozejrzec za migdalowa ale pewnie akurat bedzie u nas droga mysle, a bez laktozy czemu? Ja przez chwile bylam na bez laktozy ale slyszalam ze potem brzuch boli od rzexzy z laktoza bo zanika ten enzym co trawi laktoze no a w sumie nie mialam problemow wiec odpuscilam z bez laktozy, a naleśniki tez czasem robie na mace kukurydzianej, sa inne nie takie lekkie jak z glutenikiem ale fajne, no a chipsy to ojezu..a jakie macie w juesej? Pewnie duzy wybor i paczki po pól kilo:D chociaz ostatnio jak jezdze do sis do uk albo gdzies na wycieczki to stwierdzam ze mamy mega asortyment ze slodyczami i chipsami:) jestem dumna:) nawet lody ben&jerrys sa! szkoda tylko ze z praca taka bida no ale jakos sie zyje:) @paulabraczo12 to na spokojnie, wiekszy oddech moze wam wyjsc na dobre na pewno nie zaszkodzi:) zobaczysz jeszcze po paru miesiacach:)

@ivvonka Nataniel juz fizycznie calkiem dobrze. Co dalej dowiemy sie za 6 tygodni. Gdybym miala mleko, to odlaczylibygo od zywienia pozajelitowego. Wiec regularnie doje krowke [emoji4] a ona uparta i wymiona prawie puste. Zaledwie 0,5 ml jestem w stanie wykrzesic. A chlop jak dab i glodny. Ja calkiem dobrze. Staram sie myslec pozytywnie i chce o domu.

A to nasz synek
IMG_20180120_163144.jpg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20180120_163144.jpg
    IMG_20180120_163144.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 502
@ivvonka Nataniel juz fizycznie calkiem dobrze. Co dalej dowiemy sie za 6 tygodni. Gdybym miala mleko, to odlaczylibygo od zywienia pozajelitowego. Wiec regularnie doje krowke [emoji4] a ona uparta i wymiona prawie puste. Zaledwie 0,5 ml jestem w stanie wykrzesic. A chlop jak dab i glodny. Ja calkiem dobrze. Staram sie myslec pozytywnie i chce o domu.

A to nasz synek
Zobacz załącznik 836164

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Przepiekny [emoji7] niech zdrowo rosnie

reklama
@Aggs ja sobie robie make orkiszowa ale tez bywa zanieczyszczona glutenem ale chyba malo jak sie nie ma celiakii to chyba nie taka zla z orkiszu, musze sie rozejrzec za migdalowa ale pewnie akurat bedzie u nas droga mysle, a bez laktozy czemu? Ja przez chwile bylam na bez laktozy ale slyszalam ze potem brzuch boli od rzexzy z laktoza bo zanika ten enzym co trawi laktoze no a w sumie nie mialam problemow wiec odpuscilam z bez laktozy, a naleśniki tez czasem robie na mace kukurydzianej, sa inne nie takie lekkie jak z glutenikiem ale fajne, no a chipsy to ojezu..a jakie macie w juesej? Pewnie duzy wybor i paczki po pól kilo:D chociaz ostatnio jak jezdze do sis do uk albo gdzies na wycieczki to stwierdzam ze mamy mega asortyment ze slodyczami i chipsami:) jestem dumna:) nawet lody ben&jerrys sa! szkoda tylko ze z praca taka bida no ale jakos sie zyje:) @paulabraczo12 to na spokojnie, wiekszy oddech moze wam wyjsc na dobre na pewno nie zaszkodzi:) zobaczysz jeszcze po paru miesiacach:)
U nas taka maka jest tylko kilka centow drozsza niz zwykla, tak samo z mleczkami migdalowymi czy sojowymi. Nie narzekam, moge sobie przebierac w produktach. W czipsach tez:) paczki sa niby takie same jak u nas w pl, tylko wychodzi taniej. Sa czipsy ze zwyklych ziemniakow, ze slodkich, pieczone, smazone, nachosy. Wszystko w wiwlu smakach, troche innych niz te w pl. Ja lubie najbardziej zwylke solone, albo octowe ;). Sa jeszcze o roznych smakach bbq, ja najbardziej lubie miodowe bbq. Z tych ze alodkich ziemniakow to z sola morska. Ogolnie strasznie duzo tu przetworzonej zywnosci, ale ja wybiwram te z napisem organic. Nawet, jesli to tylko sciema, to jakos lepiej sie czuje. Pokochalam tez pierogi ruskie firmy Kasia's. Sa jak domowe, porzadnie napchane, delikatne. Ja mam szczescie mieszkania niedaleko polskiej dzielnicy (jakies 15 minut autem jak nie ma korkow) i tam sa wszedzie polskie delikatesy i restauracje.
Ja mam wlasnie od wielu lat nietolerancje laktozy, ale tylko przy mleku. Sery moge spokojnie normanle, a po mleku wlasnie mnie brzuch boli i mam wzdecia, ze az musze guzik rozpinac...
A tak w ogole, kiedy testujesz?

Do góry