reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Marika92 wszystko jest ok ;-) wspaniale wyglądasz.

@ivvonka wszystko będzie dobrze. Ja na usg też byłam zdziwiona bo to był jakby 6t7d wg @ a tu mi mówi że 6t2d. Miałyśmy później owulacja, sama wiesz że testy późno nam wyszły także głowa do góry ;-)

@roki_1991 a co u Ciebie?? Po wizycie już??

@Destino gratulacje kochana, trzymam mocno kciuki za Was

@Marika92 W pierwszej ciąży nikt do końca 6 miesiąca nie domyślał się, że mogę być w ciąży. Za to w kolejnej już w 3-4 miesiącu - wyglądałam jakbym była w 7-8 ;-) Tylko się ciesz, że nie tyjesz i wszystko w dzidzię idzie :)

@monia_l Mi lekarz po zabiegu w 11tc dał zielone światło na starania po pierwszej @ (zaszłam po drugiej). Ale są też tu dziewczyny co się nawet pierwszej nie doczekały i są teraz mamami.

@Destino Jak będziesz mogła to daj znać, co tam u Was i dlaczego maluszek tak mało punktów dostał.

Dzięki dziewczyny.
Dobra ogarniam się. Bedzie dobrze a co tam :)
Tak dokładniej to tętno serduszka 136, jest to 7 tydz, 2 dni, według o.m. 9,2. Uspokaja mnie też fakt, że owulacja była późno, bo w drugim tygodniu grudnia, dlatego testy w terminie/po terminie miesiączki mi nie wychodziły. Dopiero w 34 dniu złapałam kilkunastostopniową betę, czego testy domowe nie wyłapywały.

@AgaB33 w owulacji cała nadzieja, że tak to ujmę :)

@monia_l co do starań można i szybciej, ale po łyżeczkowaniu to warto te dwa cykle jednak odczekać.

@membaris zalecenia te same: oszczędzać się, bez seksu, brać leki, być dobrej myśli. Prościzna.;)

Na rozluźnienie moje ambitne dialogi z lekarzem:
-I jak tam? Co tam słychać pani Iwono?
-Też bym chciała wiedzieć. Może usg trzeba zrobić?
-Ok. Zapraszam.
Poszłam do tej przebieralni, zamknęłam drzwi, ale wylazłam i wyrecytowałam na jednym tchu
-A czy to możliwe, że jak ja biorę tyle tego progesteronu, że ta ciąża to już obumarła, a ja nie mam plamień i nie czuję nic, bo biorę te lekiiiiii?
-Pani się idzie przygotować, dobrze? O matko i córko...
Poszłam.Wyszłam trzęsąca się ze strachu ze szklistymi oczami.
-Proszę się tak nie denerwować, bo mi pani zawału tu dostanie.
-Wolałabym nie, bo to nie pana specjalizacja, może być trudno odratować.
-Coś bym wymyślił.
-No. Acard 150 już biorę jakby co.

Ostatnia edycja:
@ivvonka ty jajcaro :D twoje dialogi z kimkolwiek czyta się jak kawały :D dobra jesteś hehe

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@marika dzieci sie nie kurcza [emoji1] a brzuszek moze byc wiekszy lub mniejszy ze wzgledu na wzdecia.
@ivvonka gratuluje dzidziolka

Dziewczynki maly urodzil sie wiotki, prawdopodobnie niedotleniony, choc tetno do konca bylo dobre. Lezy na intensywnej terapi. Ma znieksztalcona czaszke otarcia i siniaczka na czole. Karmiony pozajelitowo. Dzis odlaczyli go od tlenu i nawet sobie radzi. A w jakim stopniu jest niedotleniony, a co za tym idzie uposledzony bedzie wiadomo w 4-6 t zyca. Teraz walcze o laktacje bo moze jesc tylko moj pokarm bo jelitka moga ulec martwicy lub peknieciu

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry