reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Marika92 wszystko jest ok ;-) wspaniale wyglądasz.

@ivvonka wszystko będzie dobrze. Ja na usg też byłam zdziwiona bo to był jakby 6t7d wg @ a tu mi mówi że 6t2d. Miałyśmy później owulacja, sama wiesz że testy późno nam wyszły także głowa do góry ;-)

@roki_1991 a co u Ciebie?? Po wizycie już??

@Destino gratulacje kochana, trzymam mocno kciuki za Was

@Marika92 W pierwszej ciąży nikt do końca 6 miesiąca nie domyślał się, że mogę być w ciąży. Za to w kolejnej już w 3-4 miesiącu - wyglądałam jakbym była w 7-8 ;-) Tylko się ciesz, że nie tyjesz i wszystko w dzidzię idzie :)

@monia_l Mi lekarz po zabiegu w 11tc dał zielone światło na starania po pierwszej @ (zaszłam po drugiej). Ale są też tu dziewczyny co się nawet pierwszej nie doczekały i są teraz mamami.

@Destino Jak będziesz mogła to daj znać, co tam u Was i dlaczego maluszek tak mało punktów dostał.

Dzięki dziewczyny.
Dobra ogarniam się. Bedzie dobrze a co tam :)
Tak dokładniej to tętno serduszka 136, jest to 7 tydz, 2 dni, według o.m. 9,2. Uspokaja mnie też fakt, że owulacja była późno, bo w drugim tygodniu grudnia, dlatego testy w terminie/po terminie miesiączki mi nie wychodziły. Dopiero w 34 dniu złapałam kilkunastostopniową betę, czego testy domowe nie wyłapywały.

@AgaB33 w owulacji cała nadzieja, że tak to ujmę :)

@monia_l co do starań można i szybciej, ale po łyżeczkowaniu to warto te dwa cykle jednak odczekać.

@membaris zalecenia te same: oszczędzać się, bez seksu, brać leki, być dobrej myśli. Prościzna.;)

Na rozluźnienie moje ambitne dialogi z lekarzem:
-I jak tam? Co tam słychać pani Iwono?
-Też bym chciała wiedzieć. Może usg trzeba zrobić?
-Ok. Zapraszam.
Poszłam do tej przebieralni, zamknęłam drzwi, ale wylazłam i wyrecytowałam na jednym tchu
-A czy to możliwe, że jak ja biorę tyle tego progesteronu, że ta ciąża to już obumarła, a ja nie mam plamień i nie czuję nic, bo biorę te lekiiiiii?
-Pani się idzie przygotować, dobrze? O matko i córko...
Poszłam.Wyszłam trzęsąca się ze strachu ze szklistymi oczami.
-Proszę się tak nie denerwować, bo mi pani zawału tu dostanie.
-Wolałabym nie, bo to nie pana specjalizacja, może być trudno odratować.
-Coś bym wymyślił.
-No. Acard 150 już biorę jakby co.

Ostatnia edycja:
@ivvonka ty jajcaro :D twoje dialogi z kimkolwiek czyta się jak kawały :D dobra jesteś hehe

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@marika dzieci sie nie kurcza [emoji1] a brzuszek moze byc wiekszy lub mniejszy ze wzgledu na wzdecia.
@ivvonka gratuluje dzidziolka

Dziewczynki maly urodzil sie wiotki, prawdopodobnie niedotleniony, choc tetno do konca bylo dobre. Lezy na intensywnej terapi. Ma znieksztalcona czaszke otarcia i siniaczka na czole. Karmiony pozajelitowo. Dzis odlaczyli go od tlenu i nawet sobie radzi. A w jakim stopniu jest niedotleniony, a co za tym idzie uposledzony bedzie wiadomo w 4-6 t zyca. Teraz walcze o laktacje bo moze jesc tylko moj pokarm bo jelitka moga ulec martwicy lub peknieciu

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry