reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 no tak było tylko w 26dc to było. Dziś mam 27dc chociaż ta moja @ nie mogła się w zeszłym miesiącu rozkręcić więc może i 26dc to teraz jest. Kurczak bardzo chcę ale nie będę robić sobie złudzeń

reklama
@AgaB33 przykro mi bardzo kochana :(

Ja bigos przegotowac musiałam obiad mam pościel zmieniłam pranie zrobiłam poskladalam poprzednie posprzątalam po młodym a i tak znowu wszędzie zabawki ehhh ale lubię ten jego nieład artystyczny mam co robić. Jutro robię śledzie w sobotę kluski z makiem a w niedziele smaże ryby.
Moje dziecko grzecznie się bawi .

aniol-na-boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0013.gif

Jest taki czas, co łzy w śmiech zmienia. Jest taka moc, co smutek w radość przemienia. Jest taka siła, co spełnia marzenia. To właśnie magia Świąt Bożego Narodzenia.

Moje kochane, dla jednych z Was bedzie to czas radosny, czas w którym bedzie sie liczył cud, którego dane nam było doświadczyć, ale znajdą sie tez wśród nas osoby, którym spłynie po policzku łza... łza słona i gorzka bo to jeszcze nie był TEN ROK, bo to jeszcze nie te świeta przepełnione gwarem dzieci (mi sama sie ciśnie gdy to piszę) Jednak z całego serca głęboko wierzę i życzę Wam serc przepełnionych miłością i nadzieją oraz spokoju w duszy. Tylko my wiemy jak trudny okazał się los. Jestem juz z Wami przeszło 3 lata a czas pokazuje, że jednak w przewazającej mierze wygrywamy z nim i z takim przesłaniem do Was piszę i tego moje kochane w swoim i w imieniu tworzacych to dzieło życzę :) Asia

Załączniki

• aniol-na-boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0013.gif
    aniol-na-boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0013.gif
    95,3 KB · Wyświetleń: 418
@AgaB33 aj..ale to dzien przed terminem to nie tak az szybko ale sluchajcie teraz Agi nie robmy przed terminem no chyba ze mega objawy bezdyskusyjne jak u @Marika92 ;) Aga a moze jeszcze @ nie przyjdzie zagniezdzenie moze trwac do 12 dni.tule i najwyzej chwilka przerwy M sie doleczy i znow zaczniecie a moze bedziecie mogli caly czas sie starac..na spokojnie nie martw sie tylko:) @miloscwczasachpopkultury nowe leki konsultuj z lekarzem, a luteina na receptę;)

Ostatnia edycja:
No właśnie u nas to prawdopodobnie ostatni cykl starań na nie wiadomo ile, stąd ta nerwa ale może faktycznie mam mieć jedno dziecko. I tak sobie z nią nie radzę. Widocznie nie jestem stworzona do macierzyństwa... nic, nie ma co się uzalac nad sobą. @Totois30 jestem dwa dni przed @. Każdy jest indywidualny może dziewczynom wyjdzie wcześniej, nie wiem. Mi nigdy nie wychodził. Przed porodem miałam cykle w cały świat ale tak w granicach 31-35 dni. Test ciążowy wyszedł mi dopiero w 41dc. Także 6 dni po terminie @. A teraz w 31dc wyszedł dopiero gdzie cykle jak od zegarka 28dni

@Calineczka24 podejrzenie gestozy, czyli zatrucia ciazowego, ktore moze prowadzic do stanu przedrzucawkowego i rzucawki. To dosc niebezpieczne dla dziecka i mamy. To narazie podejrzenie. I tak cala ciaze tego pilnowalam, bo mam genetyczne predyspozycje do tego. Teraz juz koncowka, wiec w razie koniecznosci natychmiastowego rozwiazania ciazy mlody jest bezpieczny, wiec zupelnie nie panikuje. Tylko troche nienajlepiej sie czuje. To moze jednak wynikac z przeziebienia, ktore chyba w koncu wygralo.
Ciesze sie, ze sa ciaze, ktore ida latwiejszym torem. W sumie to i tak swietnie swoja przeszlam, wiec nie mam co narzekac. A na twoje plecki polecam pilke i raczki twojego m. Niech ci troche pomietosi. To naprawde pomaga.

@kropkikreski4 mutacje robisz w dowolnym momencie. To genetyka, wiec ogolnie nic nie ma juz na to wplywu

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Calineczka24 podejrzenie gestozy, czyli zatrucia ciazowego, ktore moze prowadzic do stanu przedrzucawkowego i rzucawki. To dosc niebezpieczne dla dziecka i mamy. To narazie podejrzenie. I tak cala ciaze tego pilnowalam, bo mam genetyczne predyspozycje do tego. Teraz juz koncowka, wiec w razie koniecznosci natychmiastowego rozwiazania ciazy mlody jest bezpieczny, wiec zupelnie nie panikuje. Tylko troche nienajlepiej sie czuje. To moze jednak wynikac z przeziebienia, ktore chyba w koncu wygralo.
Ciesze sie, ze sa ciaze, ktore ida latwiejszym torem. W sumie to i tak swietnie swoja przeszlam, wiec nie mam co narzekac. A na twoje plecki polecam pilke i raczki twojego m. Niech ci troche pomietosi. To naprawde pomaga.

@kropkikreski4 mutacje robisz w dowolnym momencie. To genetyka, wiec ogolnie nic nie ma juz na to wplywu

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurczaki.. :( no to faktycznie kiepska sprawa. To musisz jakieś badania pod kątem tego zatrucia zrobić?
M mnie wymasował z rana i ból przeszedł :)
Masz juz plan porodu napisany?

Do góry