reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 niech cie m masuje codziennie to pomaga. Przy gestozie sprawdza sie cisnienie, proby watrobowe i bialko w moczu. A plan porodu mam na arkuszu ze szpitala. Sa na necie kreatory planu porodu. Rzuc sobie okiem i bedziesz wiedziala co napisac. Tam pytaja o krocze czy ciac, czy zgadzasz sie na oksytocyne, przebicie pecherza, znieczulenie farmakologiczne i zoo, czy rodzisz z mezem, czy chcesz chodzic w pierwszej fazie i takie tam

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Olasec gratuluję ciąży! :) Dużo zdrówka.
Przypomnij proszę, jesteś w ciąży z trzecim dzidziulem, dobrze policzyłam?

@Destino dziękuję za odpowiedź. Lekarze ogólnie nie panikowali, nie kazali robić badań, wszyscy jednogłośnie mówili "zadziałała statystyka". Odebrałam wyniki histopatologii,ale tam niewiele jest napisane.
Wlasnie wszystkie te badania,które napisałaś miałam robione. Ogólnie diagnostykę niepłodności miałam już chyba pełną. Dlatego napisałam,że jakiś większych problemów nie mamy. Prolaktynę zbilam z 27 na 10, wszystkie tarczycowe prawidłowe. Owulację tez mam, pęcherzyki pękają,więc progesteron też pewnie będzie w normie. Dlatego nie wiem czy po prostu nie odpuszczę tych badań. Już i tak chyba trochę za późno...

@miloscwczasachpopkultury przykro mi z powodu Twojej straty, ale jednocześnie gratuluję tak szybkiej, ponownej ciąży. Dużo zdrowia i spokojnych miesięcy. Ja bym pewnie nie wytrzymała i poszła na USG prywatnie. Ale to indywidualne podejście, kwestia cierpliwości,której nie mam ;)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w 5 ciąży ale mam tylko jedno dziecko. W brzuszku jest drugi synek :)

@Destino drugi trymestr już trwa. Jutro zaczynam 18 tydzień:)

@Destino na pewno te złe scenariusze się nie spełnią. Wytrwacie w dwupaku do końca. Ważne że już jesteś na takim etapie że rozwiązanie jest dla dziecka bezpieczne.

Ja nadał zachodze w głowę jak przy tych mutacjach udało mi się i mam zdrowego skarba. Jestem przykładem że można i gdyby nie to poronienie to.nie przyszłoby mi do głowy że może być inaczej. Dla mnie to jest podstawowe badanie które powinny mieć robione kobiety starające się o dziecko.

i ja już nigdy nie robię testu przed terminem @ gdybym kiedyś o tym zapomniała o tym postanowieniu to ustawcie mnie do pionu proszę

@Olasec kiedy to zleciało :)))
@AgaB33 mutacje mało kiedy są przyczyną poronień , no ale zdarza się ... zazwyczaj żelazny pomaga , np Funia u niej ewidentnie heparyna pomogła i metylki :) jeśli ciąże lecą jedna za drugą trzeba tutaj specjalistyczne badania i dobrego lekarza ... prawidłowa beta przed terminem zazwyczaj wychodzi chyba , że baaardzo późna owulacja i zagnieżdżenie . Nie m sensu testować przed ...ale tez często to pokazuje nam czy ciąża była czy nie , mamy świadomość np. biochemicznej

@AgaB33 przykro mi ,ze beta negatywna. Moze nastepnym razem sie uda.

@roxie123 za Ciebie trzymam nieustajaco kciuki

@Funia90 trzymam kciuki za szczesliwy finisz.

Dziewczynki,wybaczcie,ze nie odniose sie do wszystkich. Jestescie caly czas w moich myslach.
Wiele ze stalych bywalczyn zniknelo. Pojawilo sie mnostwo nowych dziewczyn z podobnymi przezyciami. Dla Was wszystkich zycze duzo sily i wiary.
Dziewczynki, musze odpoczac i ja od forum,odciac sie, zapomniec. Nie wyszlo mi kolejny raz, byc moze juz tak zostanie,ze bede miala troje dzieci, jedno ziemskie i dwa Aniolki. Zaczelam fiksowac, co mi sie raczej nie zdarzalo, moze za mocno nastawilam sie na ciaze. To sa przemyslenia kilku tygodni. Dzis szef poprosil mnie do siebie na rozmowe, calkiem niedawno, chyba 2-3 miesiace temu dostalam awans i podwyzke, czeka mnie kolejna. Powiedzial,ze sprawdzam sie swietnie w tej roli, ze nie wyobraza sobie firmy beze mnie itd. Byc moze jak poswiece sie pracy,skieruje myslenie na inne tory, moze wtedy sie uda. A moze tez i nie. Moze tak juz zostanie? Ale czuje,ze musze odpoczac. Oczywiscie nie od Was. Bylyscie, jestescie i bedziecie wielkim wsparciem dla mnie. To sie nie zmieni. Moze bede do Was wpadac,aby choc podczytac co u Was. Zawsze bedziecie w moim sercu. Dostalam od Was wiecej niz kto inny moglby mi dac. Powodzenia kochane, dla kazdej z osobna, nie wazne na jakim jest etapie. Oby ten nadchodzacy rok byl lepszy dla nas wszystkich.
Buzka dla Wszystkich Forumowiczek.

@hona kochana dziękuję :* również kibicuję ! moim zdaniem krok nr. I poszukaj dobrego lekarza , który Cię poprowadzi nie poddawaj się , dziewczyny się wygrzebują z takich sytuacji ze głowa mała :) grunt się nie nastawiać a działać w dobrym kierunku :)

@hona nie poddawaj sie nigdy. Nie tylko jesli chodzi o dzieci. Gratuluje awansow:)
Wroc do nas jak sobie odpoczniesz, chociaz po to, zeby napisac co u Ciebie. Buziole;**

@roxie123 trochę się z Tobą nie zgodzę bo poza mną znam jeszcze trzy dziewczyny którym beta nie wyszła nawet w dniu @ i mają zdrowe dzieci.

@hona pniesz sie po drabinie kariery. Gratulacje ogromne. A czym wyżej to nie ma więcej stresu? Pytam bo z tego co pisałas masz go wystarczająco. Oby było go jak najmniej.

Córcia spi, jutro jasełka. Idę się kąpać. Miłej nocki.

reklama
@AgaB33 kochana nie chodziło mi o to :) napisałam , że zazwyczaj tak jest , że pozytywna beta pojawia się już przed terminem @ :) oczywiście , nie ma reguły z wielu czynników a i tak ważny jest przyrost :) większość jednak kobiet ma betę już przed @ , wszystko zalezy kiedy była owulacja i zagnieżdżenie , każda ma inne cykle , czasami owulacja nie jest książkowo więc dlatego tak wypada , że nawet w dniu @ bety nie ma , ale takich przypadków jest mniej jednak :) jak zawsze powtarzamy do póki nie ma @ jest nadzieja :)

Do góry