reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs mijanko. Ktoś musi być z Laurą zawsze a jakbysmy mieli mieć razem popołudniówki to by tak naprawdę caly tydzien popoludniowek byla sama.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
@Calineczka24 i jak po endo?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom
Wysiedziałam się tam za wszystkie czasy. :(
O 11:30 tam byłam a weszłam o 13.40 :szok:
W gabinecie siedziałam pół godziny, zrobił mi usg tarczycy i stwierdził, że od ostatniej wizyty się powiększyła, ale nie ma tragedii.
Zwiekszył mi dawke Letroxu50 do całej tabletki i kazał przyjść 11.01 - może szybciej urodzę jak do niego pójdę :laugh2:

@Aggs jestem dzien - dwa przed. Mam krotkie cykle. Jezeli teraz sie nie uda,to pojde do gina, bo czasem wydaje mi sie,ze faze lutealna mam troche za krotka,zobaczymy jak bedzie teraz. Ale juz na sama mysl robienia testu mam zawal z wylewem. Podziwiam dziewczyny,ktore testuja po kilka razy w cyklu, mnie kosztuje to zbyt duzo nerwow.

@Calineczka24 to dobre wiadomosci. Juz nie duzo Ci zostalo,a na kiedy dokladnie masz termin?

Wysiedziałam się tam za wszystkie czasy. :(
O 11:30 tam byłam a weszłam o 13.40 :szok:
W gabinecie siedziałam pół godziny, zrobił mi usg tarczycy i stwierdził, że od ostatniej wizyty się powiększyła, ale nie ma tragedii.
Zwiekszył mi dawke Letroxu50 do całej tabletki i kazał przyjść 11.01 - może szybciej urodzę jak do niego pójdę :laugh2:
Taki oto porzadek w sluzbie zdrowia, ktora wcalw nie jest ani darmowa, ani prezentem od rzadu jak zwyklo sie mowic. Kolejki kilometrowe do spwcjalistow. Ja chodzilam prywatnie, bo z nfz kolejki byly po kilka miesiecy do endo u mnie w miescie. Prywatnie tylko do kilku tygodni...
Masz moze mozliwosc konsultacji z nim telefonicznie albo mailowo? Bo usg nie trzeba robic tak czesto, a jakbys sobie teraz robila tsh tak co 3 tygodnie byloby super. Moze moglabys mu po prostu podsylac wyniki mailowo do wgladu i ewentualnej korekcji dawki lekow? Ja mialam taki uklad z moim endokrynologiem.
A co do szybkiego urodzenia, to zycze zeby poszlo szybko, w terminie, ciaza bez problemow a porod lekki i bez wrzeszczacej i zlej na caly swiat poloznej [emoji8]

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec ciesze eie,ze jest lepiej choc rzeczywiscie rozejscie spojenia w 16tc to wczesnie:/

@Frezja_1 ahh juz rozumiem:/ to zdrowka dla M.
Takk,M dostanie prezent nawet juz bo szyjka dalej 4 cm ponad takze niech juz dziala[emoji4]

@Marika92 gratuluje udanej wizyty[emoji5]

@AgaB33 racja zdrowko najwazniejsze[emoji4]i Wam tez tego zycze[emoji8]

@madzia0902 Tobie rowniez gratuluje[emoji5]
Ja w ciazy badam aptt,d-dimery,fibrynogen i czas potrombinowy inr

@DorciaMamaOlka hello ale szok ,ze tu wpadlas[emoji16]wlansie a co Ci sie nie podoba w tej krzepliwosci ?

@daria95 gratuluje[emoji4]

@mamcia2014 pieknie[emoji7]

@Aggs ale piekny kotek[emoji7]

@Calineczka24 u mnie duzo na glowie,najpierw duzo sie dzialo zawodowo a teraz powazne prblemy zdrowotne w rodzinieZ
Takze ciagle jakies stresy.
Jednak insulina ojej i ta nadczynnosc tak pozno odkryta.
A wczesniej badalas tsh?ja sprawdzam co 3 tyg ale na wlansna reke bo gin sam mi tylko raz zlecil

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Aggs jestem dzien - dwa przed. Mam krotkie cykle. Jezeli teraz sie nie uda,to pojde do gina, bo czasem wydaje mi sie,ze faze lutealna mam troche za krotka,zobaczymy jak bedzie teraz. Ale juz na sama mysl robienia testu mam zawal z wylewem. Podziwiam dziewczyny,ktore testuja po kilka razy w cyklu, mnie kosztuje to zbyt duzo nerwow.

@Calineczka24 to dobre wiadomosci. Juz nie duzo Ci zostalo,a na kiedy dokladnie masz termin?

Termin porodu mam na 29.01 ;) już nie dużo zostało ;)

@Aggs ten lekarz jest tak bucowaty i głupkowaty, że w życiu bym go nikomu nie poleciła. Przemądrzały taki choćby pozjadał wszystkie rozumy..

Na pierwszej wizycie byłam u niego prywatnie, ale dowiedziałam się, że kobietom w ciąży przysługuje prawo do korzystania z wizyt u lekarzy bez kolejki, więc poszłam do lekarza rodzinnego po skierowanie i dawaj po termin na NFZ
Dzwonię tam, żeby się umówić na takową wizytę, ale pani stwierdziła, że muszę przyjechać i na miejscu umówić wizytę. Pojechałam z M żeby się zapisać i musiałam gadać z lekarzem, żeby mnie przyjął. Czekałam cierpliwie aż w końcu zostałam poproszona przez lekarza do gabinetu.
Pyta się mnie czy to pierwsza wizyta to mu mówię, że tydzień temu u niego byłam na prywatnej wizycie a ten nagle jakby ktoś go przekręcił o 180 stopni i z ryjem na mnie dlaczego skoro na pierwszej wizycie byłam prywatnie to teraz nagle chcę z NFZ to mu tłumaczę, że sie dowiedziałam, że mi się to należy i mam zamiar z tego prawa skorzystać. Piany dostał i mi mówi powtarzając to 3 razy " Czy zdaje sobie pani sprawę z tego, że wizyta na NFZ będzie o wiele gorsza od tej prywatnej i że zostało mu tyle środków, żeby moja wizyta była BARDZO BARDZO UBOGA "
To mu powiedziałam, że ja do niego przyjadę tylko z wynikami badań i ON jako lekarz chyba udzieli mi kompetentnych informacji na ten temat. To zamknął ryja, że tak brzydko powiem.
Ręce mi opadły.

A dzisiaj jakoś potrafił mi nawet usg zrobić.

reklama
Czesc dziewczyny. Nadrobilam kilka stron :) codziennie po pracy siadam,pije kawe i Was czytam :) codziennie kilka str do nadrobienia:) Dzieje sie tu :). Czekam az dziewczyny zaczna pisac jak ich testy wyszly :) Kazdej zycze dwoch wyraznych, czerwonych krech:)
U mnie dzis w miare ok. Tylko od wczoraj chodzi za mna jakis smutek...nie wiem jak to okreslic. Wraca mysl,ze to jeszcze tyyyyle czasu zanim zaczniemy sie starac :/ Tak naprawde nawet nie okreslilismy od jakiego mca zaczniemy. Tak mi smutno przez to. Chcialabym juz miec te badania w Pl za soba i juz moc sie starac...eh... ja nie mam cierpliwosci.
W pracy w sumie dobrze. Szef probuje nawiazywac ze mna kontakt,ze tak powiem. Probuje delikatnie zagadywac. W sumie pierdoly,ale to juz wiecej niz czesc-czesc. Zobaczymy jak to sie rozwinie.
Zaraz swieta....jak co roku ich nie czuje. Swieta dla mnie oznaczaja czas z najblizszymi( i dobre jedzonko hehe) Jestem niewierzaca,wychowana w katolickiej rodzinie. A tu,mam tylko Meza. Swieta spedzimy we dwoje,ktorys rok z rzedu. Nie narzekam,cudownie jest spedzac czas w spokoju,przygotowujac razem posilki, rozmawiac,po prostu miec siebie nazwajem. Ale jednak teskni sie w tym czasie za rodzina,ktora jest daleko... Zycie na emigracji.
@Elodia gratuluje nowej pracy :)

Do góry