reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@calineczka... jaki burak buc i cham... nie masz jakiwgos innego endokrynologa w okolicy? Tacy ludzie nie powinni leczyc innych. Wspolczuje Ci bardzo. Ja bym zebrala cala dokumentacje i poszla do innego lekarza. A tsh i tak rob sobie co 2 tyg. W Polsce kosztuje chyba 24 zl.

Gdzie rodzisz? Masz juz szpital? Obejrzalas go? Ja to potwornie boje sie poloznych polskich i szpitali w ogole. Tak sie boje ze az mnie skreca jak pomysle ze mnie tez kiedys czeka porod. Poznalas polozne? Jakie sa i jak traktuja rodzace?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
K28 a kiedy te badania masz? Nie martw sie ja tez spedzw sama swieta [emoji4] mozemy sie wspierac. To beda moje pierwsze z dala od rodziny i smutne z powodu sytuacji rodzinnej. Nie mam nawet choinki. Jak sobie o tym wszystkim pomysle to mi lezka splywa. Dla mnie swieta tez maja tylko i wylacznie wymiar rodzinny.

K28 a kiedy te badania masz? Nie martw sie ja tez spedzw sama swieta [emoji4] mozemy sie wspierac. To beda moje pierwsze z dala od rodziny i smutne z powodu sytuacji rodzinnej. Nie mam nawet choinki. Jak sobie o tym wszystkim pomysle to mi lezka splywa. Dla mnie swieta tez maja tylko i wylacznie wymiar rodzinny.

No tak,Ty tez tak daleko jestes. Twoje pierwsze swieta na obczyznie,tak? My tez nie bedziemy mieli choinki,juz w zeszlym roku nie bylo. A swieta i tak byly ;) Nie smutaj sie,masz M to bedzie dobrze. Mi sie ludzie dziwia,jak mowie ze np nie mam choinki albo bede tylko z M. Kiedys spedzalismy je z naszymi wspollokatorami,tez sa spoza Irlandii,ale bylo dziwnie,od 3lat spedzamy je sami.Kazdy spedza tak jak lubi ;) takie jest moje zdanie. Kochana,ja jestem tu prawie 6lat,moj M 11 i od przez ten czas nie bylismy ani razu w Pl na swieta. Wiec troche sie przyzwyczailam,ale wiadomo ze sie teskni. A co do badan,to "po zimie" jak nam glowy odpoczna to zabieramy sie za planowanie lotu do Pl i badan.

@K28 oj to dlugo sami jestescie. Ale jest dobrze, nie? I pewnie, ze ja tez wolalabym sama niz z wspollokatorami. Ja to jestem taki coach potato / kanapus pospolitus wiec pewnie spedzimy je w dresach pod kocem ogladajac netflixa. Ale pierogi z grzybkami i kapustka zamowie sobie w polskim sklepie[emoji4]. Bede robila tylko barszczyk i rybke. Mam tez wielka ochote na wino grzane, szczegolnie kiedy za oknem snieg. Mozna sobie spokojnie wypic jak sie ciaze planuje, nie? Tylko ponoc cynamonu nie wolno.
Czemu dopiero po zimie robisz badania? Rozumiem, ze dopiero wtedy bedziesz w Polsce? A tutaj nie masz jakiegos lekarza fajnego?
Ja tez musze porobic, znajoma poecila mi klinike tutaj, ale bardzo drogo maja... i nie wiem co zrobic. Bo chcialabym juz w styczniu starac sie o dzidzie, a ubezpieczenie bede miala moze jakos w marcu jesli wszystko pojdzie po mojej mysli.

@Olasec ciesze eie,ze jest lepiej choc rzeczywiscie rozejscie spojenia w 16tc to wczesnie:/

@Frezja_1 ahh juz rozumiem:/ to zdrowka dla M.
Takk,M dostanie prezent nawet juz bo szyjka dalej 4 cm ponad takze niech juz dziala[emoji4]

@Marika92 gratuluje udanej wizyty[emoji5]

@AgaB33 racja zdrowko najwazniejsze[emoji4]i Wam tez tego zycze[emoji8]

@madzia0902 Tobie rowniez gratuluje[emoji5]
Ja w ciazy badam aptt,d-dimery,fibrynogen i czas potrombinowy inr

@DorciaMamaOlka hello ale szok ,ze tu wpadlas[emoji16]wlansie a co Ci sie nie podoba w tej krzepliwosci ?

@daria95 gratuluje[emoji4]

@mamcia2014 pieknie[emoji7]

@Aggs ale piekny kotek[emoji7]

@Calineczka24 u mnie duzo na glowie,najpierw duzo sie dzialo zawodowo a teraz powazne prblemy zdrowotne w rodzinieZ
Takze ciagle jakies stresy.
Jednak insulina ojej i ta nadczynnosc tak pozno odkryta.
A wczesniej badalas tsh?ja sprawdzam co 3 tyg ale na wlansna reke bo gin sam mi tylko raz zlecil

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana no płytki krwi grubooo ponad normę,reszty badań już nie robię bo szału dostanę a sama wiesz jak to jest :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@hona ja wole zrobic test wczesniej niz sie łudzić, albo doszukiwac oznak. U mnie 10 dni po test jest wiarygodny i wiem, ze nic z tego, a tak to nadal bym miala falszywa nadzieję, tylko po co? Ale rozumiem, ze kazdy ma inaczej. Ja to czasem robie juz w 23 dc, ale ja uwielbiam tę adrenalinke. Za to przestalam sie w siebie wsluchiwac i wkręcac, a to duży postęp. Przyjmuje co jest.
Zrob jutro tescik i wklej nam piękne zdjęcie.

@Olasec ciesze eie,ze jest lepiej choc rzeczywiscie rozejscie spojenia w 16tc to wczesnie:/

@Frezja_1 ahh juz rozumiem:/ to zdrowka dla M.
Takk,M dostanie prezent nawet juz bo szyjka dalej 4 cm ponad takze niech juz dziala[emoji4]

@Marika92 gratuluje udanej wizyty[emoji5]

@AgaB33 racja zdrowko najwazniejsze[emoji4]i Wam tez tego zycze[emoji8]

@madzia0902 Tobie rowniez gratuluje[emoji5]
Ja w ciazy badam aptt,d-dimery,fibrynogen i czas potrombinowy inr

@DorciaMamaOlka hello ale szok ,ze tu wpadlas[emoji16]wlansie a co Ci sie nie podoba w tej krzepliwosci ?

@daria95 gratuluje[emoji4]

@mamcia2014 pieknie[emoji7]

@Aggs ale piekny kotek[emoji7]

@Calineczka24 u mnie duzo na glowie,najpierw duzo sie dzialo zawodowo a teraz powazne prblemy zdrowotne w rodzinieZ
Takze ciagle jakies stresy.
Jednak insulina ojej i ta nadczynnosc tak pozno odkryta.
A wczesniej badalas tsh?ja sprawdzam co 3 tyg ale na wlansna reke bo gin sam mi tylko raz zlecil

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Gdyby nie diabetolog do którego chodzę to bym pewnie nie miała tej tarczycy zbadanej. :/
Robiłam TSH przed ciążą i było w normie, ale z tego co słyszałam to tarczyca lubi skakać w ciąży. Zdziwiłam się, że dopiero za miesiąc na kontrolę kazał mi przyjść. Myślałam, że będzie chcial skontrolować wynik za jakieś dwa tygodnie i sprawdzić czy taka dawka pomaga czy też nie, ale jak widać nie śpieszy mu się.
Pewnie gdybym chodziła prywatnie to najlepiej by mnie chciał co tydzień widzieć.

Co do tej insuliny to Ci powiem, ze zdarzy się, że muszę wbić sobie jednostkę, ale udaje mi się tak jeść żeby jednak się obchodzić bez tej insuliny. ;)

Mi zaczyna się brzuch robić twardy jak kamień i to coraz częściej :(
Do tego zaczyna pobolewać podbrzusze. We wtorek mam wizytę u lekarza, więc zobaczymy co lekarz powie.
Coś mi się wydaje, że nie dotrwamy do 29.01 i urodzę w połowie stycznia.

A Ty jak się czujesz? Jak młoda?

@K28 oj to dlugo sami jestescie. Ale jest dobrze, nie? I pewnie, ze ja tez wolalabym sama niz z wspollokatorami. Ja to jestem taki coach potato / kanapus pospolitus wiec pewnie spedzimy je w dresach pod kocem ogladajac netflixa. Ale pierogi z grzybkami i kapustka zamowie sobie w polskim sklepie[emoji4]. Bede robila tylko barszczyk i rybke. Mam tez wielka ochote na wino grzane, szczegolnie kiedy za oknem snieg. Mozna sobie spokojnie wypic jak sie ciaze planuje, nie? Tylko ponoc cynamonu nie wolno.
Czemu dopiero po zimie robisz badania? Rozumiem, ze dopiero wtedy bedziesz w Polsce? A tutaj nie masz jakiegos lekarza fajnego?
Ja tez musze porobic, znajoma poecila mi klinike tutaj, ale bardzo drogo maja... i nie wiem co zrobic. Bo chcialabym juz w styczniu starac sie o dzidzie, a ubezpieczenie bede miala moze jakos w marcu jesli wszystko pojdzie po mojej mysli.

Ja wiem,czy tak dlugo :) Szczesliwi czasu nie licza,jakby to moj M powiedzial :) Czas mi tu leci tak szybko,ze hej... co do potraw to jeszczce nawet nic nie ustalilismy, jestem wyrwana z kalendarza,miesiac do tylu... Ale zazwyczaj wspolnie lepimy pierogi z miesem,ja pieke ciacho,robie barszcz, jakies miecho,M robi rybke po grecku i tak o :) zawsze gotujemy w dzien jedzenia :) i zawsze tak,zeby nic nie zostalo a nastepnego dnia mozemy razem znow pichcic.A w miedzyczasie swiateczna muzyczka,nasze posiadowki w salonie, wieczorem film. Tez lubie byc kanapus pospolitus :) Jest tak fajnie,na ile to sobie sami zaplanujemy :) a z moim M nie mozna sie nudzic,nie przestaje mnie zaskakiwac :)
Nasza lekarka,w skrocie to tu nie ma wyboru w lekarzach. Teraz mamy Polke. Wydawala mi siejest spoko,czasem mialam mieszane uczucia,myslalam ze trafilam a tu moja pani dr nie zlecila mi badan,porzadnych badan po dwoch stratach,tylko dopiero po trzeciej. Wiecej sie dowiedzialam tu na forum wychodiz na to niz od niej. Ona zaleca,zebysmy teraz troche odpoczeli od staran i poczekali do konca zimy. A potem ona umowi nas na badania w Krakowie,gdzie ma jakies znizki na badania genwtyczne plus konsultacja. Tez bym chciala najpozniej w marcu zaczac sie starac,ale nim sie ogarniemy z wylotem i badaniami to mi sie zdaje,ze dluzej zejdzie...

@Frezja_1 no kurcze taki mam zamiar,chyba ze cos zacznie sie dziac. Niby sie nie nastawiam,bo raczej pesymistka i zwykle wole sie milo rozczarowac, to jakos tak gdzies w glebi baaaardzo pragne tych dwoch kresek. Az boje sie to mowic na glos, wiec csiiiiiii;)

@Aggs a czemu nie mozna cynamonu? Ja to czasem mam wrazenie,ze cale zycie zyje w jakiejs nieswiadomosci :-D Uwielbiam cynamon i musze przyznac,ze kolega w pracy faszeruje nas takimi koktajlami przepysznymi, z bananami,kakao, miodkiem, migdalami i cynamonem wlasnie. Jestem lasuchem i nie potrafie odmowic,ale moze powinnam. Oswiec prosze ciemna kolezanke :yes:

reklama
@calineczka, mi sie wlos jerzy na nogach jak czytam o tym Twoim lekarzu... nie powinien byc lekarzem, skoro ma wywalone na pacjentow... zrob sobie tsh na wlasna reke.

@K28 a powiedziala Ci lekarka czemu masz czekac tak dlugo? Czy to chodzi wlasnie o te badania genetyczne? Przepraszam, ze pytam, ale w ktorych tygodniach stracilas swoje ciaze?

@hona bo ten cynamon cos tam z napieciem macicy robi. Ja uwielbiam cynamon. Jak whisky to tylko cynamonowa. Wlasciwie to w ciazy nie mozna zbyt wielu ziol uzywac. Ja np pije herbatke z lisci malin na utrzymanie macicy w dobrym stanie, ale w ciazy tez nie wolno bo moze soe przyczynic do poronienia.
Teraz bede po prostu bardziej uwazala na to, co jem i pije.
Wlasnie przeczytalam, ze rozmaryn i tymianek tez zabronione... co jesc w takim razie? Jak zyc? Majonez niet, wedzonki i wedliny niet, mekkie sery tez nie. Nawet steki musza byc wysmazone. Zreszta po co steki, skoro bez ziol... ja zrobie liste skladnikow co wolno a co nie i diete opracuje... mialam troche dietetyki na studiach wiec powinnam dac rade.

Ostatnia edycja:
Do góry