reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Elodia jak farmokolicznie zaczynasz to zabieg i taj bedzie delikatniejszy i tez juz mozna po pierwszej @ ja i inne tu dziewczyny czekaja do drugiej@ bo jest jednak troche bezpieczniej ale po pierwszej tez mozna, zapytaj sie to Ci pewnie tak powiedza mi tak powiedzieli:) 3mam kciuki za wszystko zeby jak najszybciej:*i zebys szybko wrocila do domku do corci:)

reklama
O to stracilas ciaze na tym samym etapie co ja. Doszlas juz chociaz troche do siebie?...

f2wlk6nllyt56xuu.png
O ile można tak powiedzieć... Nie ma dnia,żebym o aniołku nie myślała. No i Święta... miały być najpiekniejsze, a nie cieszą mnie wcale, wolę, żeby już zaczął się Nowy Rok. Powiedzmy,że po prostu nie mogę się załamać. Staram się wierzyć,że to był jedynie przypadek i że się nie powtórzy, Chociaż i tak za namową tu dziewczyn, nie chcę tego zignorować i zrobić prywatnie kilka "podstawowych" badań po poronieniu zatrzymanym. Spędziłam 5 h na internecie czytając co najczęsniej jest powodem takich sytuacji i wytypowałam 4 badania, które zrobię pod koniec tego tygodnia:
-przeciwciala antyfosfolipidowe igG
-przeciwciala antyfosfolipidowe igM
-przeciwciala antyfosfolipidowe igA
-homocysteina

Jeśli z tego nie wyjdzie nic niepokojacego to czekam aż lekarz da zielone światło po drugiej lub trzeciej miesiączce i zaczynamy starania od nowa...
Taki plan pozwala mi nie zwariowac na codzień.

O ile można tak powiedzieć... Nie ma dnia,żebym o aniołku nie myślała. No i Święta... miały być najpiekniejsze, a nie cieszą mnie wcale, wolę, żeby już zaczął się Nowy Rok. Powiedzmy,że po prostu nie mogę się załamać. Staram się wierzyć,że to był jedynie przypadek i że się nie powtórzy, Chociaż i tak za namową tu dziewczyn, nie chcę tego zignorować i zrobić prywatnie kilka "podstawowych" badań po poronieniu zatrzymanym. Spędziłam 5 h na internecie czytając co najczęsniej jest powodem takich sytuacji i wytypowałam 4 badania, które zrobię pod koniec tego tygodnia:
-przeciwciala antyfosfolipidowe igG
-przeciwciala antyfosfolipidowe igM
-przeciwciala antyfosfolipidowe igA
-homocysteina

Jeśli z tego nie wyjdzie nic niepokojacego to czekam aż lekarz da zielone światło po drugiej lub trzeciej miesiączce i zaczynamy starania od nowa...
Taki plan pozwala mi nie zwariowac na codzień.

A ile takie badania kosztują? Bo może warto bym je też zrobila. I tez mam plan jak tylko dostanę zielone światlo na starania to od razu zabieramy się do dziela. To jest mysl ktora zapala mi swiatelko i pozwala normalnie myśleć. Chociaz dopoki pewnie nie wrocę do pracy to i tak bedzie kilka przeplakanych nocy. A co do swiat to tez tak bardzo mialy być radosne. Wszyscy się cieszyliśmy że dzidzi będzie..nic no może następne święta będą z brzuchem albp już z maluchem jesli bym miala od marca zielone swiatlo i by sie udalo.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

@kropkikreski4 ja bym jeszcze dorzucila antykoagulant tocznia, tarczycowe czyli anty TPO i anty TG kwas foliowy no i nie ukrywam ze fajnie zrobic ANA. Generalnie jesli robisz te antyfosfolipidowe to warto zrobic betakardiolipinowe bo wtedy jest pelen obraz. Aha no i na cytomegalie rozyczke i toksooplazmoze powodzonka :*

@Elodia np w moim labie za ok 500-700 zl wszystkie te co napisała kropkikreski i co ja dorzucilam to taki podstawowy obraz mysle.warto zrobic wtedy lekarz tez widzi co i jak

Aha no to teoche drogie te badania ale moze sie uda troche kasy odlozyc i chociaz te najistotniejsze zrobic.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

@kropkikreski4 ja bym jeszcze dorzucila antykoagulant tocznia, tarczycowe czyli anty TPO i anty TG kwas foliowy no i nie ukrywam ze fajnie zrobic ANA. Generalnie jesli robisz te antyfosfolipidowe to warto zrobic betakardiolipinowe bo wtedy jest pelen obraz. Aha no i na cytomegalie rozyczke i toksooplazmoze powodzonka :*
Dziękuję za podpowiedź! :* właśnie o tym antykoagulant tocznia tez myslalam i chyba go wlasnie dorzuce. Cytomegalie i toksoplazmoze mialam na poczatku ciazy (jakis troche ponad miesiac temu) robione. Na różyczkę mam nawet skierowanie, ale już nie zdążyłam zrobić ... :(
Anty TPO i anty TG mialam niecale pol roku temu. A betakardiolipidowe masz na mysli dodatkowo do tych moich czy oprocz nich ?

@kropkikreski4 dodatkowo oprocz tych co masz bo ja zrobilam te co pisalas i mi lekarz kazala dorobic jeszcze to zeby wykluczyc albo potwierdzić zespol antyfosfolipidowy to właśnie taki komplet: )a przypomnij mi czekasz do drugiej@ ? Przypomnij mi prosze wiek i czy masz juz jakiegoś szkrabka w domu:) @Elodia jak tam? Mozna po trochu te badania robic;) wiadomo ze tanie wcale:( jeszcze wizyty u lekarzy:( ech...buziaki

reklama
@Elodia jestem z tobą i będę z tobą myślami wieczorna modlitwę odmowie za Was trzymaj się kobietko i współczuję Ci serdecznie bo wiem jak to boli kiedy traci się ukochane dziecko .

Ja nadal zero słodyczy pomimo że wczoraj mąż trochę ich kupił proponował mi chalwe ale odmówiłam.
Od ćwiczeń mam przerwę do wtorku bo jutro jadę do taty sprzątać cały dzień mi się zejdzie ale to też jakaś aktywność.

Do góry