reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@K28 no to witaj w klubie super im nas więcej tym większe wsparcie .
Ja wyprobowalam te nowe ćwiczenia 20 minut na brzuch ciężko było ale dałam radę.

@K28 dzięki kochana .Powodzenia na rowerku. No jak zaczynałam to dla młodego bo jak się okazało że biegam ledwo ledwo i nie nadążam za nim bo zaraz zadyszka to uznałam że pora się ruszyć. Już nie mówię o wchodzeniu po schodach bo jak szłam na 1 piętro to też zadyszka.
Teraz jest lepiej nie męczę się tak biegam z małym i za małym gramy w piłkę itp jest super wcześniej byłam spora i ociezala taka nic mi się nie chciało bo ja zawsze ważyłam niedużo a przez chora tarczyce której nie leczylam bo o niej nie wiedziałam utylam 14 kg w miesiac potem leczenie itp niby waga już nie rosła ale z kolei za dużo jadłam i ta waga nie spadała za bardzo przed ciąża schudłam 10 kg po ciąży ważyłam 62 tak jak przed zajściem a potem znowu jedzenie słodycze fast food i waga podskoczyla ponad 70 i tak się trzymała przez praktycznie 2 lata do września 2016 .
Potem się ruszylam i ruszam się do dziś z małymi przerwami .

Dziewczyny tsh mam lekko podwyższone bo 3,17 gdzie norma w ciąży do 2,5 ale ft3 i ft4 wyszły chyba ok, więc już sama nie wiem... We wt mam wizytę znów..
1512582680-6599010a2877bea5-aaaaaa.jpeg

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Też robiłam dzisiaj resztę tarczycy, po wczorajszych przeciwciałach.
TSH 1,1542 ulU/ml (0,3500 - 4,9400)
FT3 3,059 pg/ml (1,710 - 3,710)
FT4 0,964 ng/dl (0,700 - 1,480)
I nie wiem za cholere jak ugryźć te wyniki, bo nie wiem jakie powinny być :( i nikt nie chce mi powiedzieć :( a wizyta u endo to nie taka prosta sprawa....

@anja93 tak pierwszy a ostatnim razem myslalam ze to juz dni nieplodne(tzn tak mezowi w sumie mowilam bo sie bal troche zaczac starac;)) i odstawilismy zabezpieczenia a tu ciaza byla takze faktycznie jest sie z czego cieszyc, jasne nie bede sie martwic, mam nadzieje;) ale na pewno nie bede miala czym, super ze naturalnie sie udaje:) @gosia100 na spokojnie malymi kroczkami to i tak beda duze kroki tak naprawde, slyszalam ze jak post od slodyczy sie nie udaje to warto co tydzien zmniejszac chociaz ilosc i potem poscik robic, no i tu szybki spacer, tam 30 min z youtubem i powoli nabierze sie zdrowe nawyki:)
Ja mam podobnie teraz... Tzn mąż i ja BARDZO chcemy miec dzidzie ale mąz tak jakby mniej gotowy niz ja (po tym poronieniu) czasem mowi ze moze bysmy poczekali chociaz do wiosny ze staraniami a czasem znow zmienia zdanie. Eh te chlopy..i chyba wezme go w "dni nieplodne" :D
@membaris daj znac co z Toba?? Haloo? Męczysz sie z @?
@roki_1991 na moje oko tez masz wszystko w normie :)

reklama
Na moje oko też niby są w normie, ale te przeciwciała wczoraj z jakiegoś powodu się wzięły. Norma jest do 4.11 a ja mam 259.17... Tak że tego...

Do góry