reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Być może. Szczerze nie mam jakiegoś doświadczenia w tym temacie męskim. Jak ta morfologia tak skoczyła to po prostu bardzo się ucieszylismy i stwierdziliśmy,że to zasługa tabletek i tego,że mąż zaczął więcej chodzić (ma pracę siedząca, po 10h przy biurku) i więcej sportu. Nadal bierze te tabletki, to witaminy,więc na pewno nie zaszkodzą.
Na pewno nie zaszkodza, a moga pomoc.:)

reklama
Jak ja lubie swoj wieczorny rytual czytania Was:) zawsze po calym dniu siadam i nadrabiam super ze jestescie:* @kropkikreski4 czesc, ja tez jestem po 1 stracie, czekalam 2 tyg jak uslyszalam ze zatrzymane,12.09 stracilam samoistnie ale i tak nie oczyscilam sie sama, 2 dni pozniej mialam zabieg, po 28 dniach przyszla@ i jestem juz po drugiej i zdecydowanie lekarz pozwolil sie starac:) w szpitalu powiedzieli ze spokojnie po 1szej prawidlowej takze jak przyjdzie druga@ to smialo dzialaj a po zgodzie lekarza moze i po pierwszej.ja badalam sie pod katem immunologii, przeciwciala ana, wyszly mi przeciwciala anty ro no i na zespol antyfosfolipidowy czyli krzepliwosc, koagulant tocznia, przeciwciala przeciw antygenom lozyska, betakardiolipinowe, u mnie ujemne.jako ze nic konkretnego nie mam z immunologia ale cos autoimmunologicznego moze sie wykluwac w kolejnej ciazy bede miec zastrzyki z clexane i acard.jeszcze nie wiem czy luteine.warto zrobic rozyczke cytomegalie i toxoplazmoze.ja nawet zrobilam biopsje czy nie mam choroby tkanki łącznej bo wyszly te przeciwciala ale właśnie wszystko ok .boreliozy tez nie mam;)ginekolog,dermatolog i reumatolog zlecali mi badania, jeszcze wazny poziom kwasy foliowego, b12 i homocysteina jak za wysoka trzeba dzialac moze byc wtedy tez trombofilia.no i wlasnie d, ja mialam silny niedobor i teraz biore wieksza dawke no i zelazo i ferrytyne warto zrobic:) nam udalo sie wtedy zaskoczyc od razu na pewno taka wyczekana ciaza i strata to ogromny cios bardzo mi przykro.pobadaj trochę, ujemne wyniki to tez wyniki przynajmniej zobaczysz jak zdrowko a moze i zareagujesz, akurat masz czas:)ja jestem po pierwszej staranej owulacji, jesli byla, jutro gin zajrzy, czekam na efekty;) jak przyjdzie pierwsza @poczujesz sie lepiej, tylko faktycznie dlugie te staranka wasze, mam nadzieje ze teraz od razu sie uda i to z happy endem:):*

Witaj @kropkikreski4 !
Współczuję straty maluszka :( Tulę Cię mocno :* Ja jestem po jednej stracie, pod koniec września usłyszałam serduszko, a z początkiem października (zaledwie 3 dni poźniej) już nie biło :( po tabletkach nic nie ruszyło więc miałam łyżeczkowanie, 28 dni po zabiegu przyszła @, obecnie czekam na drugą @ a powinna być pod koniec tygodnia, poźniej planuje zacząć starania. Już zaopatrzyłam się w komplet testów :) To była moja druga ciąża (mam już 2 letnią córkę).

@roki_1991 no nieee... :hmm:kurcze. Tak mi przykro kochana. Jejku no, musi byc jeszcze jakas przyczyna. Trzeba to złośliwe licho koniecznie wytropić. Przytulam Cię baaaaardzo mocno.

@ivvonka a co u Ciebie??

@roki_1991 korzystaj z wolnego ile sie da, należy Ci się. Ważne że psychicznie jest ok bo to jest najważniejsze. A lekarz powiedział że te Twoje mutacje mogły się do tego przyczynić??

Dziewczyny ja myślę że ta zalecona przez lekarza luteina nabroila. Te taka dziwna, rozkrecala sie 3dni a taka bez tzw. Skrzepow jest. StĄd tez zludna nadzieja u mnie byla. No nic może następnym razem się uda

@roki_1991 test pociemniał troszke jutro ide powtórzyć betę i będzie wiadomo...

Ogólnie ok :) co ma być to będzie ... zapisałam się do innego lekarza , juz nie chce do tego chodzić bo nie widze przyszłości , zapisałam sie do takiego co leczy niepłodność i udaje się ludziom po latach latania po lekarzach urodzić u niego więc się skusiłam :) 18 grudnia mam , takze pójdę albo z ciążą albo po @ albo jeszcze gorzej...mam nadzieje ze jutro sie wyjaśni i jak cos nie będzie przyrastac to obejdzie sie bez zabiegu ...jednak jakas nadzieja jeszcze sie tli

Ostatnia edycja:
reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Ja niestety juz po dwóch poronieniach pod rząd . Jedno i drugie w 6 tc

Do góry