reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i że znowu Ciebie to spotkało, przytulam mocno :(
@roxie123 Gratuluję pozytywnego testu i trzymam kciuki żeby beta pięknie rosła :)

Ja właśnie wróciłam z pierwszej wizyty :) tak więc mamy 7 tydzień, tętno bije pięknie a kropka jest idealnych rozmiarów jak na swój wiek więc gin mówi że tym razem powinno być wszystko ok. Oby miał rację bo przy pierwszej ciąży na początku faktycznie zarodek był o 3 dni za mały więc może już od początku było coś na rzeczy. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, no więc pozostaje czekać. Trzymam kciuki za zafasolkowane i staraczki.
@nafoczka nie pamiętam czy to Ty czy nie Ty wpisujesz na listę przyszłych mam, ale jak to Ty to oficjalnie zgłaszam że możesz mnie dopisać :)

Dzień dobry dziewczyny.
Trzymam kciuki za staraczki za fasolki a anilokowym mamusia życzę upragnionego cudu.

U mnie odpukac lepiej zeby już tak nie bolą ta osemka też się jakby uspokoiła.

Wzielam się za ćwiczenia tak na fest od wczoraj robię na zmianę pośladki i całe ciało.

Z jedzeniem też lepiej bo jak zęby nie bolą to mogę zjeść coś normalnie dziś zjadłam już 4 posiłki potem ostatni na kolacje.
Na razie jem to co zwykle tylko mniej a częściej.
Po wypłacie kupie więcej zdrowszych produktów bo w tej chwili się wyplułam z kasy .
A to pani dr moja a to ginekolog a to dentystka leki itd więc z kasą krucho.

No a potem będą święta czas mi upływa niesamowicie szybko .

Zrobiłam sobie białej herbaty bo coś chłodno się zrobiło.

Pozdrawiam i ściskam buziaki; *

Obiecałam sobie, że wejdę na forum jak będę miała wolny czas, ale doszłam do wniosku, że to bedzie w trumnie i tam może być problem z zasięgiem, więc wchodzę teraz. Mam dużo pracy...zawsze, więc takie obiecanki to mogę uskuteczniać od Nowego Roku. A poza tym po sataremu: od okresu do okresu. Teraz jakoś na początku środka cyklu jestem, więc trwa intensywne zarybianie stawu.

@roxie123 no czyżby to było to :)

@roki_1991 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i że znowu Ciebie to spotkało, przytulam mocno :(
@roxie123 Gratuluję pozytywnego testu i trzymam kciuki żeby beta pięknie rosła :)

Ja właśnie wróciłam z pierwszej wizyty :) tak więc mamy 7 tydzień, tętno bije pięknie a kropka jest idealnych rozmiarów jak na swój wiek więc gin mówi że tym razem powinno być wszystko ok. Oby miał rację bo przy pierwszej ciąży na początku faktycznie zarodek był o 3 dni za mały więc może już od początku było coś na rzeczy. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, no więc pozostaje czekać. Trzymam kciuki za zafasolkowane i staraczki.
@nafoczka nie pamiętam czy to Ty czy nie Ty wpisujesz na listę przyszłych mam, ale jak to Ty to oficjalnie zgłaszam że możesz mnie dopisać :)
Gratuluję :)) jesteśmy mniej więcej na równi :)) lipiec ci wypada?? :)

p19u3e3kwmqvd1km.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Jak ja lubie swoj wieczorny rytual czytania Was:) zawsze po calym dniu siadam i nadrabiam super ze jestescie:* @kropkikreski4 czesc, ja tez jestem po 1 stracie, czekalam 2 tyg jak uslyszalam ze zatrzymane,12.09 stracilam samoistnie ale i tak nie oczyscilam sie sama, 2 dni pozniej mialam zabieg, po 28 dniach przyszla@ i jestem juz po drugiej i zdecydowanie lekarz pozwolil sie starac:) w szpitalu powiedzieli ze spokojnie po 1szej prawidlowej takze jak przyjdzie druga@ to smialo dzialaj a po zgodzie lekarza moze i po pierwszej.ja badalam sie pod katem immunologii, przeciwciala ana, wyszly mi przeciwciala anty ro no i na zespol antyfosfolipidowy czyli krzepliwosc, koagulant tocznia, przeciwciala przeciw antygenom lozyska, betakardiolipinowe, u mnie ujemne.jako ze nic konkretnego nie mam z immunologia ale cos autoimmunologicznego moze sie wykluwac w kolejnej ciazy bede miec zastrzyki z clexane i acard.jeszcze nie wiem czy luteine.warto zrobic rozyczke cytomegalie i toxoplazmoze.ja nawet zrobilam biopsje czy nie mam choroby tkanki łącznej bo wyszly te przeciwciala ale właśnie wszystko ok .boreliozy tez nie mam;)ginekolog,dermatolog i reumatolog zlecali mi badania, jeszcze wazny poziom kwasy foliowego, b12 i homocysteina jak za wysoka trzeba dzialac moze byc wtedy tez trombofilia.no i wlasnie d, ja mialam silny niedobor i teraz biore wieksza dawke no i zelazo i ferrytyne warto zrobic:) nam udalo sie wtedy zaskoczyc od razu na pewno taka wyczekana ciaza i strata to ogromny cios bardzo mi przykro.pobadaj trochę, ujemne wyniki to tez wyniki przynajmniej zobaczysz jak zdrowko a moze i zareagujesz, akurat masz czas:)ja jestem po pierwszej staranej owulacji, jesli byla, jutro gin zajrzy, czekam na efekty;) jak przyjdzie pierwsza @poczujesz sie lepiej, tylko faktycznie dlugie te staranka wasze, mam nadzieje ze teraz od razu sie uda i to z happy endem:):*
Witaj :* dużo robiłaś tych badań po pierwszej stracie... Ja na początku ciąży, czyli jakiś miesiąc temu robiłam toksoplazmoze (ujemna) , tsh, no i odczyn coombsa, bo ja jestem RH - ... a wczesniej robilam ferrytyne i żelazo systematycznie, bo moja gastrolog wmawiala mi anemie (ktorej nigdy nie mialam.). Zastanawiam się jakie badania zrobić jeszcze.. zapisałam sobie narazie homocysteiny i witamine D, tak jak dziewczyny polecały. W piatek ide na kontrole po drugim lyzeczkowaniu (bylo w sobote) zobaczyc czy wszystko juz jest ladnie oczyszczone i musze jeszcze zrobic Betę,bo w sobote , 1,5 tyg. po poronieniu byla 1063 ... mam nadzieje,ze spadnie, bo organizm nie wie o co chodzi.
Mój lekarz kazał się wstrzymać z genetycznymi. Powiedział,że ja jestem panikara i nawet najmniejszy odchył może spowodowac,że się zablokuję psychicznie... może coś w tym jest.
Trzymam za Was kciuki <3

reklama
Witaj @kropkikreski4 !
Współczuję straty maluszka :( Tulę Cię mocno :* Ja jestem po jednej stracie, pod koniec września usłyszałam serduszko, a z początkiem października (zaledwie 3 dni poźniej) już nie biło :( po tabletkach nic nie ruszyło więc miałam łyżeczkowanie, 28 dni po zabiegu przyszła @, obecnie czekam na drugą @ a powinna być pod koniec tygodnia, poźniej planuje zacząć starania. Już zaopatrzyłam się w komplet testów :) To była moja druga ciąża (mam już 2 letnią córkę).
Hej :* Ja też Cię mocno ściskam! u nas sytuacja bardzo podobna, też miałam wizytę 4 dni po bijacym pięknie serduszku... i taka przykra wiadomość :( Masz już córeczkę, gratuluję :) Masz kogo tulić :)
Trzymam kciuki za owocny cykl:* !

Do góry