reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@K28 jesteśmy tutaj po to właśnie żeby się wspierać ;) teraz jest cholernie ciężko tobie, mi z resztą też. Ja mam mutacje genetyczne, ale dowiedziałam się o niej dopiero w zeszłym tygodniu. I przypuszczam że po prostu moje dzieciątko nie dostało ode mnie kwasu foliowego i nie miało szans się rozwinąć prawidłowo. Boli bardzo ten widok maluszka który się nie rusza....
Aha, lekarka jeszcze powiedziała że jest bardzo ładne ciałko żółte i dziwi ją ze aż tak ładne w tej sytuacji....

reklama
@K28 bardzo mi przykro :< ja jestem hm w podobnej sytuacji tylko nie miałam bliźniaków 3 razy byłam w ciąży w ciągu roku i starciłam ... tutaj jest mnóstwo kobiet po poronieniach niektóre nawet po 7 razy , zapraszam Cię również na wątek o badaniach multum wiedzy , na pewno dostaniesz dużo wsparcia .
Robiłaś jakieś badania przez ten czas ? Podstawą jest zabadć tarczyce przez nią najczęściej leca ciąże niestety :/
Czasami jest tak , że jak za szybko zachodzimy to organizm jest jeszcze za słaby ,ale to też nie reguła :/ inna przyczyna taka główna, że wady zarodka są takie , ze nie ma szans się rozwinąć ... robiłaś mutacje ? jeśli nie to powinnaś my pomożemy , czasami kiedy nie przyswajamy zwykłego kwasu foliowego on nam się odkłada a nie przyswaja przez co dzidzi z niego nie korzysta a jak wiadomo bez kwasu tez robią się wady , najcześciej jest tak , że nie mamy wpływu na nic niestety :/ co do mutacji często jest przyczyną wysokiej homocysteiny , którą się zbija ....
wysoka homocysteina też nie pozwala na dobry rozwój zarodka ...
No i przyczyną moze byc też skopana immunologia , mogą być przeciwciała na nie bierze się steryd , bo byc moze organizm jest zbyt agresywny na Męza jak to mój lekarz mówi i trzeba go wyciszyć ...jest wiele wiele badań gdzie można szukac przyczyny , czasami wystarczy bakteria , czy wirus .
Podstawą jest zrobić badania plemników , bo mimo , że zachodzisz mogą być uszkodzone bądź tez moze być bakteria itd. od tego bym zaczęła .
Dziekuje Roxie123 za przyjecie z otwartymi ramionami. Wiem,ze jest nas wiele,niestety zbyt wiele aniolkowych mam. Coz,ja chyba mam dobra lekarke,mam nadzieje przynajmniej. Szybko nakresle swoja sytuacje,mieszkam w Irlandii,niestety tu nie uznaja ciazy az do12tc,wiec odpuscilismy irlandzkich lekarzy. Ciezko znalezc tego dobrego czy odpowiedniego,bylismy pod opieka jednego,a potem przestawilismy sie na obecna pani doktor. Pwoem,ze ciezko tu o dobrego specjaliste. Mam mieszane uczucia co do niej,dziwnie to brzmi,ale wierze/wierzylam
Ja biorę clexane , duphaston 2x1 , acard , steryd encorton , i letrox na tarczyce i witaminy metylowane obecnie prenatal uno .
Pytaj śmiało pomożemy :) często jest tak ,ze trzeba zmienić na lekarza , który ma pojęcie o prowadzeniu zagrożonych ciąż

@roki_1991 nawet jak coś będzie nie tak , trzeba robić tak aby obyło się bez zabiegu :*
Dziekuje,ze przyjmujesz mnie do waszego grona.Szybko nakresle swoja sytuacje,mieszkam w Irlandii. Tu ciazy nie uznaje sie do12tc,wiec irl lekarze odpadaja. Bylismy w jednego Polaka,jak wczensiej pisalam,ale zaden z niego lekarz. Obecna dr wydaje sie byc doswiadczonym lekarzem,ale kaze sie tez modlic...Wiec czasem tez rozklada rece. Nie robilismy badan,nie takich jak tu czytam... Przed ta ciaza jedynie badalismy krew,z czego wyszlo ze mam za niski progesteron i za gesta krew. Tyle. Teraz gine kazala poczytac o genetyce,co mi niewiele mowi (mam nadzieje ze moglabys mi nakreslic jakie to badania,moze orientujesz sie ile kosztuja w PL?) powiedziala,ze poleci nas w Krakowie,tam zrobimy je po kosztach, no i zebysmy poczytali o in vitro...Nie wiem,gubie sie w tym wszystkim.

@K28 jesteśmy tutaj po to właśnie żeby się wspierać ;) teraz jest cholernie ciężko tobie, mi z resztą też. Ja mam mutacje genetyczne, ale dowiedziałam się o niej dopiero w zeszłym tygodniu. I przypuszczam że po prostu moje dzieciątko nie dostało ode mnie kwasu foliowego i nie miało szans się rozwinąć prawidłowo. Boli bardzo ten widok maluszka który się nie rusza....
Aha, lekarka jeszcze powiedziała że jest bardzo ładne ciałko żółte i dziwi ją ze aż tak ładne w tej sytuacji....
Ja mam badania przed soba. NAwet jeszcze nie wiem jak to wszytko bedzie wygladalo...keidy zaczac,jakie robic. Pewnie jutro na iwzycie moja gine powie cos wiecej

@roki_1991 bardzo mi przykro :( ogólnie smutny dziś dzień i dla mnie :( na dziś miałam termin porodu :( jadę właśnie na cmentarz i płacze.. Myslakam że mnie to nie ruszy.

p19u3e3kxyx798rr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 to zawsze rusza... Też myślałam że będę silna... Ale masz swoją kropeczke i musisz myśleć o niej :* jeśli moja ciąża zatrzymała się tydzień temu, to dokładnie w moją datę porodu.... Więc cholernie mi ciężko :(

@gosia100 nie zgodzę się z Tobą często po poronieniach jest słaba wydolność progesteronu i nie ma szans chociażby bez podstawowej dawki na podtrzymanie , wiadomo zdrowa ciąża sie utrzyma ale początki są najważniejsze i czesto bez wspomagaczy nie da rady ...
Oczywiście leki lekami musi się wszystko połączyć prawidłowo: /

@roki_1991 Tak mi przykro [emoji22][emoji20] a Ty miałaś żelazny ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 tak, owszem zgadzam się z Tobą - że jeżeli lekarz zaleci i dobrze połączy to jak najbardziej :) zresztą ginekolog każdej z nas wie jak działają nasze organizmy i będzie wiedział czy włączyć wspomagacz czy nie. Tylko chodzi mi bardziej o takie wspomaganie na własną rękę.

@Marika92 to zawsze rusza... Też myślałam że będę silna... Ale masz swoją kropeczke i musisz myśleć o niej :* jeśli moja ciąża zatrzymała się tydzień temu, to dokładnie w moją datę porodu.... Więc cholernie mi ciężko :(
Ściskam cie mocno :( i bardzo mi przykro.. Jak widać nigdy nie wiadomo co nad spotka.. Sama nie wiem co mnie w życiu jeszcze czeka czy w końcu jakaś radość czy znów zawód.. Trzymaj się kochana...

p19u3e3kxyx798rr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roki_1991 ja trzymam kciuki za to aby okazało się że to fatalna pomyłka i aby było dobrze. Z całego serca Ci tego życzę.

Ja nie miałam jeszcze wyznaczonego terminu porodu także mam o jedną smutną date mniej. Przytulam mocno @Marika92

@gosia100 owszem :) ale progesteron to tylko progesteron taką ilością nie pomożesz to nie zaszkodzisz... czasami większość trzeba robić na własną rękę niestety :< albo iść do lekarza z diagnozą
@K28 ja mieszkałam w Londynie więc znam sytuacje , ze względu na poronienia wróciłam do Polski i tutaj się lecze jestem pod kontrolą stałą ... nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy prowadzić ciąży gdzieś poza krajem :/ według mnie u Ciebie mutacja wyjdzie skoro zagęszczona krew być może za mała dawka heparyny ale to też lekarz ustala odpowiednio do diagnozy , mutacje kosztują około 400zł z tego co pamiętam tutaj dziewczyny wysyłkowo pakiet robiły ja w diagnostyce . Na początek zrób pakiet na tarczyce i na mutacje , zbadaj hormony progesteron prolaktyne testosteron estradiol stosunek ih fsh , antykoagulant tocznia , przeciwciała ... cała lista badań jest na stronie moderatorki zaraz dam Ci linka . Aha i nie myśl o in vitro skoro zachodzisz w ciążę a ją tracisz...nie tutaj problem , in vitro zrobi to za Ciebie ale jak jest przeszkoda w rozwoju to ono nie pomoże raczej .
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@roki_1991 to trochę niedokładna ta dorktorka Ci powiem , ani na 100% nie mówiła czy serduszko bije czy nie tu znowu ciałko jest ładne więc hm... czekaj i rób bete :*
@Marika92 :*

reklama
@K28 strasznie współczuję :( Trzymaj się kochana :* Wierze w To, że uda Ci się mieć dzieciątko, na pewno tak będzie. Ja tez jestem od niedawna na forum. Dziewczyny są super pomocne i bardzo się znają w temacie badań, na pewno dostaniesz dużo wsparcia. Tulę mocno :*

Do góry