@K28 bardzo mi przykro :< ja jestem hm w podobnej sytuacji tylko nie miałam bliźniaków 3 razy byłam w ciąży w ciągu roku i starciłam ... tutaj jest mnóstwo kobiet po poronieniach niektóre nawet po 7 razy , zapraszam Cię również na wątek o badaniach multum wiedzy , na pewno dostaniesz dużo wsparcia .
Robiłaś jakieś badania przez ten czas ? Podstawą jest zabadć tarczyce przez nią najczęściej leca ciąże niestety :/
Czasami jest tak , że jak za szybko zachodzimy to organizm jest jeszcze za słaby ,ale to też nie reguła :/ inna przyczyna taka główna, że wady zarodka są takie , ze nie ma szans się rozwinąć ... robiłaś mutacje ? jeśli nie to powinnaś my pomożemy , czasami kiedy nie przyswajamy zwykłego kwasu foliowego on nam się odkłada a nie przyswaja przez co dzidzi z niego nie korzysta a jak wiadomo bez kwasu tez robią się wady , najcześciej jest tak , że nie mamy wpływu na nic niestety :/ co do mutacji często jest przyczyną wysokiej homocysteiny , którą się zbija ....
wysoka homocysteina też nie pozwala na dobry rozwój zarodka ...
No i przyczyną moze byc też skopana immunologia , mogą być przeciwciała na nie bierze się steryd , bo byc moze organizm jest zbyt agresywny na Męza jak to mój lekarz mówi i trzeba go wyciszyć ...jest wiele wiele badań gdzie można szukac przyczyny , czasami wystarczy bakteria , czy wirus .
Podstawą jest zrobić badania plemników , bo mimo , że zachodzisz mogą być uszkodzone bądź tez moze być bakteria itd. od tego bym zaczęła .
Dziekuje Roxie123 za przyjecie z otwartymi ramionami. Wiem,ze jest nas wiele,niestety zbyt wiele aniolkowych mam. Coz,ja chyba mam dobra lekarke,mam nadzieje przynajmniej. Szybko nakresle swoja sytuacje,mieszkam w Irlandii,niestety tu nie uznaja ciazy az do12tc,wiec odpuscilismy irlandzkich lekarzy. Ciezko znalezc tego dobrego czy odpowiedniego,bylismy pod opieka jednego,a potem przestawilismy sie na obecna pani doktor. Pwoem,ze ciezko tu o dobrego specjaliste. Mam mieszane uczucia co do niej,dziwnie to brzmi,ale wierze/wierzylam
Ja biorę clexane , duphaston 2x1 , acard , steryd encorton , i letrox na tarczyce i witaminy metylowane obecnie prenatal uno .
Pytaj śmiało pomożemy
często jest tak ,ze trzeba zmienić na lekarza , który ma pojęcie o prowadzeniu zagrożonych ciąż
@roki_1991 nawet jak coś będzie nie tak , trzeba robić tak aby obyło się bez zabiegu :*