reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 dziękuję za slowa pocieszenia..teraz wlasnie w piatek lecimy do pl na weekend..ale postaram sie wybrac do mojego ginkologa zeby sprawdzil mnie czy sie wszystko oczysci samo...ufam mu bardzo...narazie nie bedzieny myslec o dziecku bo narazie nie planowaliśmy dopiero chcieliśmy o marca zaczac na spokojnie i tal lewnie zrobiny jesli bd wszystko w porzadku..ale zanim to nastapi to na pewno porobimy badania zeby sie nie rozczarowac...

Stwierdzono u mnie tutaj ze mam wade macicy...dwurozna lub lukowata...musze to przede wszytskim sprawdzic...

reklama
@angie. O to pierwsze słyszę...byc może tutaj leży problem powinnaś zrobić histeroskopie [emoji4]
Wgl tutaj na forum podstawą to badania pod kątem krzepliwosci . Cała lista badań które robimy jest wpisana tylko poszukać by link .
A cofnij się kilka stron do tyłu moderatorka nafoczka podawała nowym dziewczynom link [emoji4]
Wiele ważnych badań robi się tylko do 6 tyg po poronieniu ...
Mi nic nie wyszło oprócz mutacji lekkiej i niedoczynności tarczycy ale i tak dostałam zastrzyki steryd itd. Mam nadzieje ze uda mi się na tych lekach bo wiele dziewczyn tutaj donosiło na takim zestawie [emoji4]tyle ze u mnie głównie obciążenie genetyczne bo moja ciocia i kuzynka też wiele razy poronily .
Ważne żeby ktos z głowa prowadził Twoja kolejna ciążę ;*
Na razie daj sobie czas ;* pobyt w Pl dobrze Ci zrobi ... nie słuchaj lekarzy nie daj sobie wmówić ze to byl przypadek po 2 poronieniach raczej trzeba szukać przyczyny ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@angie witaj, przykro mi bardzo. Tez stracilam ciaze w wieku 24 lat, moze przyszly rok bedzie pomyslniejszy :-)

Dziewczyny co myslicie o luteinie podjezykowej? Wlasnie po Waszych wpisach odnioslam wrazenie ze lepsza jest dopochwowa natomiast ja mam zazywac 2x dziennie pod jezyk..

@anja93 ja używam podjezykowej. Po dowcipnej infekcja także chyba mi nie służy. Dwa razy próbowałam i było to samo więc juz nie ryzykuje. Jednak podobno dowcipny lepszy pod względem leczniczym z tego co dziewczyny pisały.

Ja dziś 25dc normalnie az mnie pali ta niecierpliwość. Planowałam jutro iść na betę ale zastanawiam sie czy nie odstawic luteiny i czekac do soboty czy przyjdzie @. Tylko jak nie przyjdzie to trzy dni nie bede brac eh... jakoś nie mam wiary że się udało.

@angie witam serdecznie, bardzo mi przykro że Ciebie też to spotkało. Ja po dwóch poronieniach zrobilabym już szereg badań przed.kolejna próbą bo moim zdaniem raz może sie zdarzyć ale już dwa razy to za dużo aby uważać że mogło się wydarzyć

Ostatnia edycja:
@anja93 ja miałam termin na 18 maja - też byłam zachwycona miesiącem,a teraz mam termin gdzieś - może być i nawet listopad, byle było dobrze :)
Tak czekam do 2@ i próbujemy (bo pewnie w pierwszym cyklu nie zaskoczę, a szkoda miesiąc czekać :) ) i też miałam czekać do 3 @ ale w zeszłym tyg. na usg lekarz powiedział, że już wszystko unormowane, żeby jeszcze troszkę odczekać i do zobaczenia jak już będę w ciąży :)

@AgaB33 tak, jestem już po pierwszej @, dostałam równo 4 tyg po zabiegu, teraz jestem po 2 owulacji, w nastepny weekend powinnam dostać @ zacznie się 3 cykl - i w nim mam zamiar działać - tak, jestem na siłach, nie nastawiam się na to że zaskoczę za pierwszym razem, więc próby chcę zacząć szybciej :) A co ma być to będzie :)

reklama
@AgaB33 no ja nieustannie trzymam za Ciebie kciuki :) i wierze ze się uda :)
@anja93 nie znam się w sumie za bardzo na tym, też słyszałam że dowcipna luteine jest lepsza, ja biorę taka, ale jeśli lekarz dał ci pod język, to słuchaj go :) a jak zobaczysz dwie kreski, to zawsze możesz zmienić :)
@daria95 super wieści, gratulacje! :)
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy któraś z was miała bóle brzucha takie jak przy @ albo bóle pleców? Wizyta dopiero w czwartek,ta szukam spokoju...

Do góry