reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam serdecznie :*
Nie było mnie z wami aż 2 dni :) dostałam w pracy nowe wyzwanie opracowania budżetu na dofinansowanie dla szkoły na prawie 3 mln i siedzę jak ten buc po nocach, zasypiajac po 3 razy, no ale z drugiej strony szkoda aby taka kasa przeszła kolo nosa.
Dziś się zresetuje bo M mnie zaprosił na bal harutatywny bo zbieraja na chorego na raka kolegę wiec mam zamiar trochę pobawić.

Nie odniosę się do tego co pisalyscie ale pamiętam o was cały czas ♡
Jeśli nie gratulowalam nowozafasolkowanym to mocno wam kibicuję i czekam z niecierpliwością na nowe bobaski i skutki leczenia ♡♡♡

Witaj @MyMemories różnośc się u nas. Tu jest jak w domu :)
@Zaaaneta ja to na 100% w ciazy przechodziłam wszystkie choroby wiec wiem o czym piszesz. Co było w przedszkolu to ja chorowalam i myślę że to po prostu organizm taki jest osłabiony bo teraz dla odmiany ja się trzymam a dzieci różnie :)

reklama
Witam się z rana :)
@Kasia3333 bardzo mi przykro że i Ciebie to spotkało. Na pewno ciężkie przed tobą chwile, psychicznie. Samego zabiegu się nie bój. Dostaniesz znieczulenie ogólne i obudzisz się po wszystkim. Gorszy jest ból psychiczny. Musisz znaleźć sobie sposób żeby sobie z tym poradzić. My tu oczywiście chętnie pomożemy, bo wszystkie przeszłysmy to samo i doskonale rozumiemy, ale sama musisz wybrać sposób na siebie. Pisz tu do nas, pytaj jak czegoś potrzebujesz, odpowiemy i doradzimy. Opowiesz coś więcej o sobie? Masz już dzieci czy to była pierwsza ciąża?
@Totois30 nogi trochę lepiej odkąd biorę te zastrzyki z heparyny, choć jeszcze czasem je czuje. Poza tym chodzę do pracy normalnie, bo nie chce póki co mówić nikomu o ciąży. Ogólnie jest spoko, tylko co chwile sprawdzam czy cyce bolą. Takie zboczenie mam, bo innych objawów raczej brak.

@Kasia3333 witaj. Eh kolejna nieszczęśliwa mama dołącza. Przykro mi bardzo. Tak jak dziewczyny piszą, zabieg to pikuś w porównaniu z pękającym z żalu i rozpaczy sercem. Nie opuszczaj nas, bo tu naprawdę można psychicznie odetchnąć. Pytaj, pisz i oby szybko była nowa fasolka w Twoim brzuszku.

Witam Was z rana :-)
@Totois30 a staralas sie juz po jednej @? Czy odczekalas do drugiej? Ja jestem swiezo po jednej @ i nie mam zamiaru sie jeszcze starac bo trooooszke sie boje a czas mi sie tak cholernie dluzy ze najchetniej chcialabym byc juz po trzeciej :-D dlatego pytam, bo wiele dziewczyn nie doczekalo nawet pierwszej @ a teraz tuli swojego bobaska.
@Kasia3333 w weekend odpocznij a nie zadreczaj sie myslami..to i tak nic nie da. Postaraj sie znalezc cos, zeby nie myslec... Wiem ze to latwo sie mowi, a najgorsze to czekanie ale pamietaj jestesmy z Toba

@MyMemories fakt te wszystkie ciuszki dla dzieciaczkow sa cudowne [emoji5]

@mamcia2014 ciesze siw ,ze Wiktorek zdrowy[emoji5]brakowalo nam tu Ciebie

@Olasec kosz mojzesza jest cudowny tylko ja teraz nie mam miejca na niego,w nowym domu drugie dzidzi bedzie mialo[emoji5]
A kolon bedziemy klasc np na kanapie obok nas lub zabierac ze soba zeby czula zapach domku

@Frezja_1 endo ma jeszcze czas,nie wiem ile rosnie na dobe:/ ale szoruj po migdaly i wypij sporo wina czerwonego ,koniecznie wytrawnego,po nim na prawde rosnie super[emoji5]

@hona slyszalam o przypadkach gdzie kobieta miala mutacje i zdrowe dziecko.
Ona po prostu nie zawsze musi sie wiazac z zakrzepami ale generalnie je powoduje a refundacja po dwoch poronieniach to juz zalezy od dobrej woli gina.
Teraz podobno wg nfz to na dobra sprawe na trombofilie nie powinno byc R ale i tak daja.
Skutki uboczne hmm nie czytaj moze lepiej ulotki bo od razu dostaniesz tego udaru lub wylewu[emoji23]a tak na powaznie mi jeden gin wspominal ,ze niby w pierwszym trymstrze brane moze powodowac problemy z kosciami u dzidzi ale mnostwo dziewczyn bierze i nikt nie mial.
Poza tym ta najmniejsza dawka 0,4 to na prawde jest slaba.
No i biorac acard i heparyne musisz liczyc sie ze zmierzeniem z ewentualnymi krwiakami.

@roxie123 [emoji8][emoji8][emoji8]sle caluski na staranka o blizniaki [emoji14]kochana my zawszs zywa choinke mamy[emoji5]
Co kupilas n mikolaja bo wlasnie stoje przed tym dylematem[emoji848]

@roki_1991 jak podejrzewasz mutacje a nie masz wynikow to ja bym zmienila na foliany do 43 dnia ciazy bodajze zamyka sie cewa nerwowa i wtedy ten kwas jest bardzo wazny.
Ja do dzis chodze do pracy i dobrze mi z tym ,tylko ,ze mi wychodzi pol etatu nie caly[emoji6]noo czasem wiecej roznie to bywa

@zosiak ja bym brala witaminy juz na Twoim miejscu[emoji4]

@madzia0902 masakra z tymi lekarzami ,nic sie nie znaja i czasem nic nie pomoga ehh....

@anja93 ja przed ciaza mialam tsh 1-1.3 w ciazy spadlo do 0,6
Jestes blisko madczynnosci ale z dwoja zlego to lepsze,w ciazy kontroluj czesto tsh i obesrwuj bo ja spadnie za bardzo to tez nie dobrze.

@Kasia3333 witaj bardzo mi przykro ,ze i Ty do nas trafilas[emoji29]
Zabieg jest na szczescie bezbolesny,pozostaje jedynie bol psychiczny ,ktorego chyba nigdy nie da sie wyzbyc.

@Zaaaneta ojej bidulo:/ mnie w sumie raz tylko gardlo bolalo.
Jem czosnek ,imbir i miod moze to pomaga.zdrowka zycze [emoji4]

Dziewczyny wczoraj pospacerowalismy po plazy,pojedlismy i pospalismy ,wieczorem sie rozlalo:/
Dzis tez leje a ,ze nasza buldozka jest z nami to nie bardzo wiem co bedziemy w deszczu robic bo w hotelu ta malpa nie chce sama zostac i tak chodzi wszedzie z nami ,a jak bedzie lalo caly dzien to nie wiem co bedziemy robic:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@anja93 nie staralam sie po pierwszej@gin mi zlecil jeszcze pare badan i dopuściłam w tamtym cyklu ale mialam sie starac tylko gin mowi ze no to po drugiej zeby odczekac chwile no to juz poczekalam;) no do yej drugiej @ moze ciut sie dluzylo ale jak przyszla to juz sie dzieje;) to ten cykl;) znow sie staramy!ale w sumie dobrze trochę psychicznie cisnienie mi zeszlo az jestem w szoku nie jestem juz tak sfiksowana na punkcie posiadania dzidzi tu i teraz , mysle ze w koncu sie uda mam kolezanke ktora urodzila pierwsze w wieku 38 lat a teraz drugie 42, psychika najwazniejsza, pozytywne myslenie, robic swoje, nie podporzadkowywac wszystkiego pod planowane dzidzi bo to tylko rozczarowania i smutki, co ma byc to bedzie ale starania na 100% i bede walczyc jesli trza bedzie podreperowac zdrowie, wiadomo tak sie mowi ale i na rozczarowania i rozterki pewnie tez mnie w koncu wezmie, a moze i nie zdazy;) kiedy Twoja druga@?

@Kasia3333 Strasznie mnie przykro ,że jednak to pewne . W takiej sytuacji jedynie co mogę Ci napisac , to po prostu żebyś starała się nie myśleć, bo boleć będzie psychicznie bo fizycznie nie . Na pewno się wszystko ułoży i następnym razem się uda. Kiedy ja straciłam mojego bąbelka przeczytałam coś co mnie bardzo podniosło na duchu . " Dzieci nienarodzone nie odchodzą.... one zmieniają swoją datę przyjścia na świat" . I w Twoim jak i w każdym innym przypadku jest dokładnie tak samo <3 Trzymaj się i mocno Cie przytulam :*

@nafoczka Witaj i dziękuje, już mi tu z wami bardzo dobrze <3
@Marika92 Odpoczywaj dużo :)
@Funia90 Wszystko co dla dzieci jest przecudowne <3 i tylko czekam kiedy znów te maleńkie ciuszki i to wszystko co z niemowlętami związane będę mogła wyciągać lub kupować :D Na razie pozostaje prężnie działać :)

@Funia90 wiem wiem jeszcze raz przepraszam że nie uprzedzilam że znikam ;).
Hej dziś pospalam do 9 Wiktorek też.
No potem śniadanie i kawa .
Na obiad dziś robię kurczaka w śmietanie.
Ogólnie mam dodatkowy lek taki doraźny ja go nazywam lekiem na lepszy humor jak mam gorszy dzień to biorę i jest lepiej .
Wczoraj moja mama zaniemogla chyba ja przewialo w krzyżu ja bolało bardzo i ani ona ani ja nie cwiczylam ale od pn jadę dalej z koksem zaczyna się ciężko ale jak już się wciągnę to będzie lżej.
Jakoś ciągle coś mi wypada.
Ale za każdą z was walczących z kg trzymam kciuki musicie teraz wy mnie motywować chyba; ) .

U nas wieje a jak pogoda u Was?

reklama
@mamcia2014 Witaj :) jestem tu od niedawna a już się bardzo zadomowiłam i lepiej mi dzięki temu ,że tu trafiłam :) A u mnie dzisiaj pogoda w kratkę niby słoneczko zagląda zza chmur ale zimno strasznie , i z córą raczej nie wyjdę dzisiaj na spacer. Nie lubię takiej pogody , człowieka dobija to a przynajmniej mnie a i jakoś z samopoczuciem średnio , wole jak jest słoneczko od razu ma się siłę do działania :)
Obiad zapowiada się u Ciebie bardzo smacznie , ja mam dzisiaj zupkę buraczkową oj jak ja ją lubię a córa i mąż ją uwielbiają a buraki zdrowe więc nic tylko się zajadać ;)
Dużo zdrówka dla mamy :)

Do góry