reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak pytanie bylo skierowane do @Kwiatuszekk23, ale z ciekawosci sprawdzilam swoje wyniki. W maju moja homocysteina byla 6.40 i wtedy tez dowiedzialam sie o mutacji MTHFR i zaczelam od razu brac metylowane witaminy i kwas folwiowy (bo mialam wtedy powyzej normy 19.42). Powtorzylam badania w pazdzierniku, czyli 5 miesiacy po braniu metyli i moja homocysteina spadla do 4.89, a kwas do 12.62.

reklama
Ja po 3 poronieniach zaczelam szukac przyczyny. Bo przecież moze i zdarzyć, raz góra dwa. Ale trzy to juz nie przypadek. Po pierwszym poronieniu urodzilam córeczkę. Teraz ma 4,5 roku. Potem dwa poronienia i leczenie. Ja akurat szczepilam sie bo "miałam alergie na M" :p w styczniu tego roku urodzilam synka. A aktualnie jestem w 21 tc i czekamy na drugą ksiezniczke :) to taki skrócony opis jak to wygldalo u mnie

@zosiak tak, mysle, ze warto brac zmetylowane, jezeli homocysteina jest za wysoka. Do staran warto przygotwac organizm i mysle, ze 6 miesiacy przed to dobry czas.

@Kwiatuszekk23 dajesz nadzieje, ze mi tez sie w koncu uda :) Trzymam mocno kciuki za twoja druga Ksiezniczke!

@AgaB33 najpierw zbadaj homocysteine tylko na czczo wtedy bedziesz wiedziala czy masz w ogole ja zbijac;) moze masz prawidlowa i wystarczy 400. Jesli zas za duza to 800 ja sie przymierzam brac to od grudnia bedzie tak ok 5 miesiecy do staran a wiadomo ze ztymi staraniami to roznie bywa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@roxie123 kciuki zaciśnięte!! wiecie że powstała już grupa lipcówek 2018!? Hehe fajnie ze nie jestem sama :) boję się trochę.. Ale skoro plamienie ustało to powinnam się przejmować???

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roxie123 kciuki zaciśnięte!! wiecie że powstała już grupa lipcówek 2018!? Hehe fajnie ze nie jestem sama :) boję się trochę.. Ale skoro plamienie ustało to powinnam się przejmować???

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Nie zamartwiaj sie juz. Ciesz sie ciaza :)

☆ Walczyć o marzenia ☆

reklama
Do góry