reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie dziewczyny , mam nadzieje ,że dobrze trafiłam .
Mam taki problem 10.10 poroniłam w 5tyg i 6 dniu . Poronienie samoistne , nie było czyszczenia ani nic z tym związane . Po wizycie w szpitalu, jak to lekarka stwierdziła nie ma sensu nic podawać beta spada proszę czekać na krwawienie. No i się zaczęło 10.10 bardzo to przeżyłam gdyż bardzo sie staraliśmy o dzidziusia. Mam już 2 letnia córeczkę i pierwsza ciąża przechodziła książkowo, oprócz zmęczenia nic a nic mi nie dolegało.
Po wizycie u mojej gin . zostało mi zapisane luteina 50mg po 2 tabletki dwa razy dziennie w od 16 dnia cyklu przez 10 dni. Powiedziała ,że nie ma przeciwwskazań do dalszego starania się o dzidziusia, wiec zaczęliśmy się starać zaraz po tym jak się oczyściłam.
3 dni temu powinnam dostać miesiączkę , choć gin mi mówiła ,że miesiączka może nie wystąpić do momentu aż nie spadnie całkiem beta , ale ,że miałam ją bardzo niską 3 dni przed poronieniem bo 85 podejrzewam ,że już dawno jest 0.
Ale o co chciałam pytać , w dniu powiedzmy planowanej miesiączki zaczęłam mieć dziwne upławy lekko zabarwione na brązowo, trwało to 3 dni , myślałam ,że okres się rozkręci ale dzisiaj wszystko ustało. Lekko pobolewał mnie brzuch ale ponieważ zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki dlatego czekałam też i na taką ,tym bardziej po poronieniu. I moje pytanie jest takie czy któraś z was tak miała ? Słyszałam o krwawieniu implantacyjnym czy to może być to ?? Jestem troszkę tym wszystkim przerażona. Jest szansa ,że to może być ciąża czy po prostu zaburzenia jakieś? Głównie chodzi mi czy któraś z was tak miała i okazało się to ciążą ?? Najgorsze w tym wszystkim jest to ,że podczas pierwszej ciąży wykryto u mnie niedoczynność tarczycy wiec i z cyklami też bywało różnie. Ale teraz mam wyrównaną tarczyce więc myślę ,że tu problemu nie ma co się doszukiwać.

@hona ja tez z tych co musza dotknac aleee ostatnio serio kupuje przez neta bo jest taniej[emoji4]ucze sie tego ,Ty tez sprobuj[emoji5]
Nie martw sie kochana uda sie z drugim dzidzi[emoji8]

@Frezja_1 kurka kazdej ma sie udac i kropeczka[emoji5]jedzcie na luzie na wczasy i moze akurat w 4 wrocicie[emoji7]

@roki_1991 no pieknie[emoji7]gratuluje[emoji8]

@Marika92 uffff ale emocje mi dalas ,ze mnie do 12 tygodnia to sie krew lala takze spokojnie i luzik[emoji5]

@Frezja_1 witaminki i buraki na pewno[emoji4]test hmm a w razie czego przepisza Ci clexane jak nie masz mutacji potwierdzonej?

@MyMemories wiatj przykro mi[emoji17]
Jesli chodzi o plaamienie,moze zrob test po prostu lub bete to bedziesz wiedziala na zym stoisz,pierwsza @ moze sie tez spoznic lub byc inna[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 Wiem właśnie ,że może się @ spóźnić lub być inna , dlatego boje się myśleć ,że to ewentualna wczesna ciąża bo boje się znowu rozczarowania. No nic zrobię test dla świętego spokoju i zobaczymy co dalej , jeśli wyjdzie negatywnie poczekam tydz i zrobię bete. Pozostaje mi tylko czekanie Dziękuję za odpowiedź :)

Jeśli jeszcze ktoś miał podobnie piszcie dziewczyny przyda się mi odrobina wsparcia teraz bo cholernie się boje....

@MyMemories witaj. Przykro mi że musiałaś do nas dołączyć... Co do plamienia to się nie wypowiem, bo u mnie trwało mega długo po zabiegu, ale idź zrób jutro betę i powtórz sobie ją choćby w piątek. Jeśli będzie rosła to wiadomo, a jeśli nie, to najlepiej skonsultować z gin :)

@roki_1991 Fajnie ,że jest takie forum gdzie aktywnie dziewczyny się udzielają i wspierają, też mi cholernie przykro ,że dołączyłam do grona kobiet które straciły swoją upragnioną ciążę.
Dlatego mam nadzieje ,że przy wzajemnym wsparciu uda nam się przetrwać to co nas spotkało i cieszyć się następnymi ciążami .

Betę zrobię ale myślę,że za parę dni . Odczekam jeszcze chwilkę. Och już dostaję do głowy :(:(

@MyMemories przykro mi że również spotkała Cię ta strata.
Jeśli już masz termin @ to ja bym już tą betę zrobiła ma Twoim miejscu. I jak nie będzie 0 to za dwa dni znowu aby sprawdzić czy jest więcej czy mniej. Tak jak @roki_1991 mówi. I nic się nie bój.

Dziękuję @AgaB33 :*

Ostatnio też właśnie betę robiłam , wolno rosła i wiele osób mi mówiło ,że raczej nic z tego nie będzie i nie sie pomylili ;( a ja tak się cieszyłam ,że wreszcie po pół roku starań i walki bo róźne diagnozy słyszałam, a to policystyczne jajniki które po 2 miesiacach śladu nie było , a to niedoczynnośc tarczycy gdzie słyszałam ,że ciężko donosić ciąże, mimo tego ,że pierwsza ciążka piękna książkowa.

I boje się właśnie ,że beta bedzie mała i nie będzie rosła i zaś będę czekała na to co nie uchronne ,i znowu usłyszę ,że nie ma sensu ratować bo ciąża się nie utrzyma... to jest straszne usłyszeć coś takiego.

Ale coś czuje ,że mnie to nie ominie jeśli nadal nie będzie @.

reklama
Witaj @MyMemories przykre jak wiele dziewczyn do nas dołącza... ale gwarantuje Ci że otrzymasz tu najwięcej wsparcia i odpowiedzi na wiele pytań :* mi nic tak nie pomogło jak to forum i wsparcie kobiet które przeszły to sami także zostań z nami :* i powodzenia

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry