reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 podzielam twoje zdanie nikt nas nie zrozumie. Czuje sie tu jak 5 kolo u wozu. Skoro to watek dla kobiet w ciazy po poronieniu jak twierdzi @Ewarut to ja znikam

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 ale w czasie całej tej dyskusjj kilja razy napiasałam że rozumiem. Nie rozumiem atakowania nowej osoby bo od tego się zaczęło i to jest NAGANNE!!! @alla31 nas nie zna, niekonieczne zna nasze historie i napisała co czuje no i się okazało że nie ma prawa. Podejrzewam że nie siedzi w czterech ścianach tylko zajmuje się dziećmi a chciała jakoś słowami wyrazić swój smutek. Co też próbowała Wam przekazać ale nie zwrócono na to uwagi. Skąd mogła wiedzieć że sprawia Wam przykriść? A Wy sprawiłyście przykrość wszystkim które mają już dziecko. Kilka razy napisałam ze zrozumieniem i wsparciem dla Twojego zdania, przedstawiając jednocześnie moje. Czy wskazałam gdzieś brak wsparcia? Czy w którejś z wypowiedzi napisałam że mam źle czy gorzej niż Wy? Wątek nie ma tytułu Ciaża po poronieniu dla bezdzietnych. Wchodzą tu różne osoby i szukają wsparcia. I raczej nie po to by przeczytać że nie ma do tego prawa bo ma dzieci. Taki jest wydźwięk wypowiedzi @zosiak. Szkoda mi się bardzo dziewczyny zrobiło już nie mówiąc o dziewczynach które zamilkły. Bo niewiadomo czy Cię ktoś nie zaatakuje za wypowiedź. Niejednokrotnie napisałam że prawdopodobnie jest Wam ciężej tylko chyba nie umiecie tego odczytać. I to też nie jest powód by kogoś świadomie krzywdzić słowem.

Nie wiem czy takie fochy typu odchodzę z forum są na miejscu. Zebrał nas tu wspólny cel i chyba czas porzucić toporki wojenne i wziąć z dwa głębokie wdechy. Bo nie po to tu jesteśmy aby się kłócić tylko aby sobie pomagać. @ivvonka gdzieś się zaszyła z tą swoją @??? Rzuć no tu coś na rozluźnienie ;-)

Ostatnia edycja:
@Marika92 wzruszyłam się bardzo. No właśnie dobrze że jest l4 ciążowe bo pełnopłatne ale od razu wszyscy wiedzą. Ale mi to wszystko jedno. To tylko praca a najwazniejsze jest zdrowie i rodzina ;-) u Was już kropeczka. Masz bardz fajnie uczuciowego M taki romantyczny rycerz ;-) a kiedy w ogóle wracasz?

Mnie dziś korciło aby test zrobić ale mam jeden i się powstrzymałam. Jutro 28dc to zrobię. Ostatnio w tym dniu beta niecałe 20 no to jak test o czułości 10 to powinien pokazać.

@Frezja_1 z tymi ziołami to też jest tak że trzeba kupić w rzetelnym miejscu aby ktoś Ci trawy nie sprzedał. Bo podejrzewam że to też jest czynnik który powoduje że na niektórych nie zadziałało. No i drugie każdy organizm reaguje inaczej

@AgaB33 wracamy z soboty na niedzielę :) w sobotę o 20 prom 12h rejsu i później trasa autem przez Danie, Niemcy blablabla :D także ciekawie się zapowiada :)

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 ale wracacie razem??? No to super. Na długo będziecie razem?? Bo Ty kiedys pisałaś o Waszych planach ale zapomnialam ;-) kurcze u Was to jest taka radość. Trochę zazdroszczę podejscia Twojego M do tematu. Mój to taki gruboskórny trochę tzn. Napewno nie potrafi tego okazać. Na drugi dzień po początku poronienia pojechal na 3dni w delegacje eh.... Ale za to ma inne plusy heh.

@Funia90 a za co odpowiada ta homocysteina? I to ważne badanie jest? Bo zrobiłam nie na czczo. No i teraz chcę ocenić czy warto to badanie powtarzać. Muszę gina naciągnąć na trochę badań

@Marika92 lepsza trasa przez Niemcy, niż jakbyście musieli jechać 12h przez Polskę :p gdzie tą samą drogę pokonuje się dwa razy dłużej :p
@mfifi04 nikt nie twierdzi że ten wątek jest tylko dla kobiet w ciąży przecież... Ale przyznaje rację @...Margotka9022... Ze dla osób po stracie znalezienie miejsca, gdzie inne kobiety po stracie opisują że da się zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko, jest bardzo budujące. Bo właśnie to daje nam nadzieję że jest dla nas jakaś szansa. I tak na prawdę to od tych dziewczyn dostaje się najwięcej zrozumienia i wsparcia. Bo one pokazują że jest szansa po poronieniu urodzić zdrowe dziecko. Dlatego nie ma co się obrażać, tylko zostań tutaj ;) mnie np bardzo interesuje Twoja historia, trzymam za Ciebie kciuki i chciałabym wiedzieć co u Ciebie :) pamiętam że jak dołączyłam do tego forum po stracie, to Ty byłaś świeżo po swojej kolejnej stracie i tak jakoś poczułam z Tobą szczególną więź ;)

@AgaB33 ja też nie pochwalam tego i twierdzę że było przesadzone stanowczo...z resztą sama nowej osobie napisałam że będzie dobrze itd nie krytykując jej [emoji4]
...wiem kto zacza otwarta rozmowę ...eh... i może ta osoba została też inaczej odebrana niż miało byc może gdzieś coś źle przekazała .
Na wątku faktycznie większość kobiet ma dzieci i może kogoś bez zabolało ze nikt nie rozumie odczuć tej mniejszości . No tak mi się wydaje . Trudno mi powiedzieć. Chcialam zobrazować trochę aby lepiej zrozumieć osobę która gryzlo to czy tamto i w końcu wybuchła. Bo po części rozumiem jej odczucia sama nie mam lepszej sytuacji jak ona .
Nie wnikam już ...caly wieczór tłumaczyłam Wam ze tutaj nie ma roznic pod względem poronien bólu itd.
Żałuję że wynikla z tego afera bo chcialam żeby ktoś mi pomógł zatrzymać ten pociąg tlumaczac łagodnie a każda zaczęła pisać dalej swoje zdanie kto ma lepiej kto gorzej . I emocje wzięły gore
Ja się czuje nie rozumianą bo nikt mnie nie słucha każda patrzy tylko na siebie a ja pisze jak do sciany dialog dalej trwa więc po co mam się wypowiadać skoro od miesięcy staram się tutaj każdej dać od siebie trochę więcej a teraz kiedy chce abyście się zrozumiały nawzajem to z tego nic . I będąc w grupie tych drugich bez... zabolało ze wszystkie zaczęły atakować jedna dziewczynę a nie wytłumaczyły dlaczego tak nie inaczej .
Tak Was wszystkie szanuje i naprawdę chce aby panowalo obustronne zrozumienie nawet kiedy ciężko pewne rzeczy ogarnąć wytlumaczcie .
Odczulam taka potrzebę zobrazować Wam trochę ta druga stronę ale nikt nie zwrócił na to uwagi nawet nie chcial więc nie wiem właśnie dla kogo ten wątek...czy faktycznie dla wszystkich kiedy nie ma zrozumienia :(

Jak minie ta burza tutaj to wrócę [emoji4] miłego dnia ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roki_1991 masz rację mi daje nadzieje Twój przypadek. Że to że 25dc nie ma bety jak się należy to nic nie znaczy bo zdarzył się Twój przypadek ;-) dlatego wstrzymuje się od testowania. Nie dlatego że przykro będzie jak nie wyjdzie tylko dlatego że mam jeden test hehe. W środę byłam zła nie o wyniki badań tylko o wywalenie niepotrzebnie kasy. Bo dałam ciała aż miło.

I dziewczyny którym się udało są wielkim wsparciem. Mają mega wiedzę. Jak @Funia90 powie że jakieś badanie trzeba zrobić to trzeba zrobić i już. I ja chcę czerpać z Waszego doświadczenia. I będę wdzięczna jak nikt stąd nie odejdzie i nadal będę mogła czerpać z Waszych mądrych głów

Do góry