reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@...Margotka9022...
Do tego zmierzam od samego początku ze wszystkie mamy za sobą stratę tak i ciągle powtarzam ze nie o ból chodzi czy o uczucia . I nie mowa tutaj o poronieniu ja cal y czas pisze o zupełnie czymś innym .
Tylko aby kobiety z dziećmi które nie miały problemów z pierwsza czy kolejna ciąża a stratę miały później zrozumiały trochę kobiety walczące o pierwsza ciążę ze tutaj oddziaływuja inne emocje z tym związane i troszkę inaczej wygląda to całe staranie sie . I ja mówię ze mnie to przerasta bo nikt nie kuma co ja chce przekazać nie porównania która ma lepiej czy gorzej tylko właśnie jest nas grono walczących o pierwsze dziecko i walczących o któreś z kolei . Nigdy te pierwsze i te drugie nie będą wiedziały jak to jest odwrotnie i jak któraś pisze że swiat im die wali niż ta co dzieci nie ma to mi się mysli a jaką rolę w ich życiu ma dziecko które już mają.
Od zawsze byłam zdania ze tutaj potrzebne jest wsparcie ale robi się rywalizacja która dla mnie nie ma sensu po prostu . Żałuję ze wtraciłam się w rozmowę bo każdej kibicuje od początku a trochę tu już jestem ale widzę że jest część osób gdzie żadne argumenty nie sa właściwe.
Nie chce się tutaj wypowiadać bo ani to nie jest dobre dla mnie ani dla Was . Chciałam troszkę poprzec @zosiak też ale mogłam zostać neutralna tylko no umiem się postawić na jej miejscu a na innych nie do końca. No i tyle w temacie .

Ściskam Was mocno ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 wiedziałam, ze będzie dobrze. Teraz juz nie rob bety, tylko czekaj na usg. :)

Pamietajcie dziewczynki, ze trzeba zalozyc czyjeś buty i przejsc przez jego zycie, upasc tam gdzie on i podnosic sie tylez samo razy by moc kogos oceniac.

Zycze wszystkim spokojnej nocy i do zobaczenia w komplecie jutro.

@roxie123, @zosiak ja zawsze mocno i ciepło o Was myśle. O kobietach które nie mogą mieć dzieci. Jest mi przykro ze Was to spotyka. Mimo że jest to forum publiczne to napisze ze moja bardzo bliska znajoma poronila kilka razy i raz pochowala zdrowe, przedwcześnie urodzone dziecko. W końcu udało się ze ma dwoje dzieci. I również nie bez problemów. Wiec trochę wiem co przezywacie. I gdy ja jej napisałam ze sama straciłam ciaze to takiego wsparcia nie poczułam od nikogo innego - mimo że bez porównania jej bol i ciężar był większy. I dała mi wsparcie, pomogła się z tym pogodzić. Mimo że miałam Julke.

Dodam jeszcze tylko tyle że jestem na tym forum ze względu na Was. O sobie nic nie pisze bo tak naprawdę to forum spełniło swoją rolę. Ale nie potrafię się z Wami rozstać bo śledzę Wasze losy, trzymam kciuki i ciesze się na pozytywne wieści.

Odzywam się tylko jeśli ktoś mnie przywoła do tablicy.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roki_1991 i pięknie : *

Ja muszę się przespać z tym bo mnie po prostu denerwuje porównywanie się . Nie o to tu chodzi . Bo strat sie nie przelicza . Porownac mozna ale sytuacje obecne .
Też nie możecie pisać , że kobieta która poronila kilkakrotnie nie wie co straciła ... nie jest teho swiadoma... bo wie doskonale...i ona sobie tylko morze wyobrażac jak mogłoby wyglądać jej dziecko też byście tak chciały ? Chyba nie...bylyscie w takiej sytuacji ? Nie ... więc o to tutaj chodzi o wsparcie większe dla nas ... nie o straty tylko o wsparcie gdzie jako mamy wiecie o czym my marzymy , i czego nam brak . Nie o to która więcej przeszła , bo ból nie jest do przeliczania tylko o zrozumienie kobiet być może bez przyszłości .
Po tak burzliwym wieczorze kazałam usunąć swoje zdjęcia z forum bo nie wiem czy bede mieć jeszcze siłę wrócić... na razie jest mi źle, bo do tej pory bylo wsparcie i nagle każda została czymś urazona a tak byc nie powinno

A ja już mam swoje zdanie to miejsce jest tylko dla osób w ciąży po poronieniu. One będą tu mówić ciąży jak się czują opowiadać głowie o ciąży. A dziewczyny które mają już dzieci lub dziecko a starają się bo poroniły są tu zbędne bo przecież mają swój cud.
Takie moje zdanie!

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewarut Ty dalej dalej swoje i nie rozumiesz ...
@...Margotka9022... kochana to próbuje przekazać cały czas
Napisałaś to na przykładzie koleżanki i pięknie . Właśnie ja osobiście ciągle wspieram nie mam oczekiwań bo kocham pomagac tylko jest dzień gdzie wypowiadają sie kobiety które nawet nie unia słowami opisać swojej sytuacji i ja sie wtrącam i chciałabym aby mama z doświadczeniem napisała krótkie słowo staram sie zrozumieć Twój stan i nie wyobrażam sobie go... nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym nie miała mojego dziecka i współczuję ci bardzi masz moje wsparcie ...tyle. I po krzyku ... po prostu jako kobieta matka dala wsparcie kobiecie bez dzieci bo wie co to znaczy mieć swój skarb . Nie mowa o poronieniach czy która więcej przeszła. Tylko o ciepłe słowo zrozumienia dla tych co mają niepewna przyszłość bo naprawdę to jest mega trudne mieć świadomość ze mogę przegrać walke... ja kibicuje każdej bez patrzenia na to ile ma ile straciła ale skoro tyle serca daje od siebie to czy tak trudno zrozumieć o co właściwie chodzi ?

reklama
A ja już mam swoje zdanie to miejsce jest tylko dla osób w ciąży po poronieniu. One będą tu mówić ciąży jak się czują opowiadać głowie o ciąży. A dziewczyny które mają już dzieci lub dziecko a starają się bo poroniły są tu zbędne bo przecież mają swój cud.
Takie moje zdanie!

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Już na jednym forum ci coś nie pasowało teraz znowu coś nie tak. Brak słów

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry