reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 ja jestem po dzisiejszej rozmowie z ginem i tez mowil, ze na 7 dni przed @ progesteron ma byc powyzej 10, to wtedy jest pewnosc, ze owulka byla. Tylko pytanie, ile dni przed @ jestes?
@roxie123 @ivvonka zostaniemy same na placu boju. Fajnie, ze wszystkim sie udaje, ale troche mi smutno, ze mi sie juz nie uda :(. Moj gin kazal tylko sprawdzac i progesteron i tyle...jak sie nie uda do lutego to laparoskopia... eh
Ja i tak zrobie wiecej badań, a wy mi ppomożecie je zinterpretować:)).
Napiszcie co i kiedy badac.
W 3dc prolaktyna, FSH, Lh, estradiol
I co jeszcze?
@Marika92 piekny test, taki... śliczny...ze az sie wzruszylam. Objawy grypopodobne to norma na początku ciazy.
@Calineczka24 z batonami uwazaj, cukier po godzinie wyszedl ok, ale mogl byc duzy wyskok cukru a pozniej duzy wyrzut insuliny i to nie jest za dobre. Oczywiście od czasu do czasu mozesz zaszalec i zjesc nalesniki czy ciasto, chodzi o to, zeby nie bylo ciagle wysokiego cukru, tak mi tlumaczyl doktorek.
@Ewarut trzymam kciuki. Łap te ciążowe fluidki póki krążą po forum.

reklama
łoo matko jakie tu się cuda ostatnio dzieją :D nic tylko się radować :) @Marika92 gratuluję Ci bardzo, a to niespodzianka :) aż się uśmiecham sama do siebie, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za bezproblemową ciążę :)

@roxie123 nie bój się nie zostaniesz sama, ja dalej z Tobą walczę o dwie kreski :) ale ta @ to Ciebie ostatnio w konia robi, wredota jedna :/

Ale powiem wam że totalnie odpuściłam myślenie o ciąży jak przyjechał mój i zrobił mi niespodziankę, a że trafił na płodne hehe :) jejku oby tylko poszło ładnie wszystko do przodu i w lipcu miałabym dzidziusia

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@AgaB33 ja jestem po dzisiejszej rozmowie z ginem i tez mowil, ze na 7 dni przed @ progesteron ma byc powyzej 10, to wtedy jest pewnosc, ze owulka byla. Tylko pytanie, ile dni przed @ jestes?
@roxie123 @ivvonka zostaniemy same na placu boju. Fajnie, ze wszystkim sie udaje, ale troche mi smutno, ze mi sie juz nie uda :(. Moj gin kazal tylko sprawdzac i progesteron i tyle...jak sie nie uda do lutego to laparoskopia... eh
Ja i tak zrobie wiecej badań, a wy mi ppomożecie je zinterpretować:)).
Napiszcie co i kiedy badac.
W 3dc prolaktyna, FSH, Lh, estradiol
I co jeszcze?
@Marika92 piekny test, taki... śliczny...ze az sie wzruszylam. Objawy grypopodobne to norma na początku ciazy.
@Calineczka24 z batonami uwazaj, cukier po godzinie wyszedl ok, ale mogl byc duzy wyskok cukru a pozniej duzy wyrzut insuliny i to nie jest za dobre. Oczywiście od czasu do czasu mozesz zaszalec i zjesc nalesniki czy ciasto, chodzi o to, zeby nie bylo ciagle wysokiego cukru, tak mi tlumaczyl doktorek.
@Ewarut trzymam kciuki. Łap te ciążowe fluidki póki krążą po forum.
Łapie. Czuję się dziwnie... Ale nie chce się nakręcać zbytnio bo będzie płacz jak nie wyjdzie.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 ja jestem 5dni przed @. Także no... Tyle że mdli mnie od tygodnia, cycki chcą wybuchnąć i dziwnie ciągnie w dole brzucha jakieś 5dni ale to może moje urojenia chociaż M też mówił że cycy takie jak przy tej ostatniej ciąży... Fakt że przy córci strach był w 6tyg bo plamienia były i kojarze że dosyć dużo tej luteiny jadłam. Eh... Tak to jest jak się ma takiego lekarza. @roxie123 monitorowanie cykli to tutaj niespotykana praktyka to jest wieś wsi głębokiej. A 40km do miasta i tu oczywiscie prywatnie to i usg od ręki ale na nfz to zapomnij. A ja teraz kasę na leczenie M potrzebuje. To i tak dziś taki spory wyskok finansowy był. I żałuje bo wydałam poeniądze a i tak nic nie wiem. O żelazo w normie mam łoł. Zła jestem

@Marika92 trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze. Tak miało być. Spontan totalny o trafiony ;-)

@Frezja_1 wam też się uda.. Ja jeszcze aż tak się nie cieszę... Bo obawy spore co będzie dalej ale każdej z nas w końcu się uda :* trzymam za Was kciuki! Też mi było przykro jak któraś z forumowiczek pisała o pozytywie - gratulacje przez łzy, ale każdej z was życzę jak najlepiej... Po 4 mc od straty i mnie się udało ale rodzinie i bliskim powiem dopiero po prenatalnych jeśli zabrnę tak daleko :) kurde - nie ma innej opcji jak mnie jajnik bolał strasznie to pewnie jajeczko wżarło się i będzie tam zdrowe się powiększać :))

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Calineczka24 ja wlasnie od dzisiaj mierze cukier i zrobiłam sobie dzisiaj naleśniki amerykańskie takie małe zjadłam 3 i miałam cukier 153 [emoji57] pozniej zjadłam trochę zupy z makaronem razowym i miałam 130. Na kolacje teraz zjadłam 3 małe kromki ciemnego chleba z polędwica z indyka i pół papryki czerwonej i zobaczymy jaki będzie wynik za godzine [emoji849] pomijam fakt ze po każdym posiłku po pol godziny/godzinie jestem juz głodna [emoji57]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@AgaB33 nie znam sie az tak bardzo, ale lekarz mi mowil, ze trzeba mierzyć 7 dni przed terminem @ bo w innych dniach moze wyjsc za niski i nie wiemy, czy byla owulka. Problem jest, gdy cykle nie zawsze sa regularne i niepo wiemy kiedy badac.
@Marika92 dziękuje.:) rosnij zdrowo.

Do góry