reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 ja jestem po dzisiejszej rozmowie z ginem i tez mowil, ze na 7 dni przed @ progesteron ma byc powyzej 10, to wtedy jest pewnosc, ze owulka byla. Tylko pytanie, ile dni przed @ jestes?
@roxie123 @ivvonka zostaniemy same na placu boju. Fajnie, ze wszystkim sie udaje, ale troche mi smutno, ze mi sie juz nie uda :(. Moj gin kazal tylko sprawdzac i progesteron i tyle...jak sie nie uda do lutego to laparoskopia... eh
Ja i tak zrobie wiecej badań, a wy mi ppomożecie je zinterpretować:)).
Napiszcie co i kiedy badac.
W 3dc prolaktyna, FSH, Lh, estradiol
I co jeszcze?
@Marika92 piekny test, taki... śliczny...ze az sie wzruszylam. Objawy grypopodobne to norma na początku ciazy.
@Calineczka24 z batonami uwazaj, cukier po godzinie wyszedl ok, ale mogl byc duzy wyskok cukru a pozniej duzy wyrzut insuliny i to nie jest za dobre. Oczywiście od czasu do czasu mozesz zaszalec i zjesc nalesniki czy ciasto, chodzi o to, zeby nie bylo ciagle wysokiego cukru, tak mi tlumaczyl doktorek.
@Ewarut trzymam kciuki. Łap te ciążowe fluidki póki krążą po forum.

reklama
łoo matko jakie tu się cuda ostatnio dzieją :D nic tylko się radować :) @Marika92 gratuluję Ci bardzo, a to niespodzianka :) aż się uśmiecham sama do siebie, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za bezproblemową ciążę :)

@roxie123 nie bój się nie zostaniesz sama, ja dalej z Tobą walczę o dwie kreski :) ale ta @ to Ciebie ostatnio w konia robi, wredota jedna :/

Ale powiem wam że totalnie odpuściłam myślenie o ciąży jak przyjechał mój i zrobił mi niespodziankę, a że trafił na płodne hehe :) jejku oby tylko poszło ładnie wszystko do przodu i w lipcu miałabym dzidziusia

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@AgaB33 ja jestem po dzisiejszej rozmowie z ginem i tez mowil, ze na 7 dni przed @ progesteron ma byc powyzej 10, to wtedy jest pewnosc, ze owulka byla. Tylko pytanie, ile dni przed @ jestes?
@roxie123 @ivvonka zostaniemy same na placu boju. Fajnie, ze wszystkim sie udaje, ale troche mi smutno, ze mi sie juz nie uda :(. Moj gin kazal tylko sprawdzac i progesteron i tyle...jak sie nie uda do lutego to laparoskopia... eh
Ja i tak zrobie wiecej badań, a wy mi ppomożecie je zinterpretować:)).
Napiszcie co i kiedy badac.
W 3dc prolaktyna, FSH, Lh, estradiol
I co jeszcze?
@Marika92 piekny test, taki... śliczny...ze az sie wzruszylam. Objawy grypopodobne to norma na początku ciazy.
@Calineczka24 z batonami uwazaj, cukier po godzinie wyszedl ok, ale mogl byc duzy wyskok cukru a pozniej duzy wyrzut insuliny i to nie jest za dobre. Oczywiście od czasu do czasu mozesz zaszalec i zjesc nalesniki czy ciasto, chodzi o to, zeby nie bylo ciagle wysokiego cukru, tak mi tlumaczyl doktorek.
@Ewarut trzymam kciuki. Łap te ciążowe fluidki póki krążą po forum.
Łapie. Czuję się dziwnie... Ale nie chce się nakręcać zbytnio bo będzie płacz jak nie wyjdzie.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 ja jestem 5dni przed @. Także no... Tyle że mdli mnie od tygodnia, cycki chcą wybuchnąć i dziwnie ciągnie w dole brzucha jakieś 5dni ale to może moje urojenia chociaż M też mówił że cycy takie jak przy tej ostatniej ciąży... Fakt że przy córci strach był w 6tyg bo plamienia były i kojarze że dosyć dużo tej luteiny jadłam. Eh... Tak to jest jak się ma takiego lekarza. @roxie123 monitorowanie cykli to tutaj niespotykana praktyka to jest wieś wsi głębokiej. A 40km do miasta i tu oczywiscie prywatnie to i usg od ręki ale na nfz to zapomnij. A ja teraz kasę na leczenie M potrzebuje. To i tak dziś taki spory wyskok finansowy był. I żałuje bo wydałam poeniądze a i tak nic nie wiem. O żelazo w normie mam łoł. Zła jestem

@Marika92 trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze. Tak miało być. Spontan totalny o trafiony ;-)

@Frezja_1 wam też się uda.. Ja jeszcze aż tak się nie cieszę... Bo obawy spore co będzie dalej ale każdej z nas w końcu się uda :* trzymam za Was kciuki! Też mi było przykro jak któraś z forumowiczek pisała o pozytywie - gratulacje przez łzy, ale każdej z was życzę jak najlepiej... Po 4 mc od straty i mnie się udało ale rodzinie i bliskim powiem dopiero po prenatalnych jeśli zabrnę tak daleko :) kurde - nie ma innej opcji jak mnie jajnik bolał strasznie to pewnie jajeczko wżarło się i będzie tam zdrowe się powiększać :))

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Calineczka24 ja wlasnie od dzisiaj mierze cukier i zrobiłam sobie dzisiaj naleśniki amerykańskie takie małe zjadłam 3 i miałam cukier 153 [emoji57] pozniej zjadłam trochę zupy z makaronem razowym i miałam 130. Na kolacje teraz zjadłam 3 małe kromki ciemnego chleba z polędwica z indyka i pół papryki czerwonej i zobaczymy jaki będzie wynik za godzine [emoji849] pomijam fakt ze po każdym posiłku po pol godziny/godzinie jestem juz głodna [emoji57]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@AgaB33 nie znam sie az tak bardzo, ale lekarz mi mowil, ze trzeba mierzyć 7 dni przed terminem @ bo w innych dniach moze wyjsc za niski i nie wiemy, czy byla owulka. Problem jest, gdy cykle nie zawsze sa regularne i niepo wiemy kiedy badac.
@Marika92 dziękuje.:) rosnij zdrowo.

Do góry