reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się :)

Wczoraj trochę porządziłam , wypiłam winko , piwko i drineczka , pofikałam trochę z M i padłam spać :D
@ jak nie było tak nie ma... lekarz każe się jeszcze wstrzymać z progesteronem , żeby się sam cykl wyklarował , ale jak dalej nic nie bedzie to bede musiec brać . Cycki wystrzelą mi w kosmos chyba ;/ pierwszy raz po poronieniach mam nabrzmiałe . Dzisiaj idę do fryzjera o tak sobie zabije czas... :)
Zaczęłam zamawiać już ludzi do wykończenia , w sensie garderobe mi mają robić na wymiar i z wszystkimi trzeba się tak umawiać na pomiar projekt itd. Także ten miesiąc będzie grubo ...ale dobrze nie bede sie nudzić :D
Ja pitole wieczór mnie nie było , a tutaj epopeja haha pije kawe i czytam :)
@...Margotka9022... no u mnie owulacja była raczej bo test pokazał i wg , tyle ,że już bez sexów teraz bede robić tak jak radzisz cały cykl co 2 dzień :) no i pójdę zobaczyć kiedy mniej więcej jest czy tak późno czy normalnie . A Twoje samopoczucie lepiej ?
@Funia90 Ty wiesz :* ... moja czarodziejka :*
@Marika92 kochana czasami dobrze sobie popłakac :* każdej z nas jest to nas potrzebne . Super ,że odreagowałas z koleżanką
@Lido dobrze ,że masz wsparcie , masz dzieciątko to też szybciej dojdziesz do siebie :*
@hona super ! ważne ,że tam w środku wszystko jak trzeba :)
@Katarina91 fajnie ,że już czujesz ruchy :) no już na pewno poznacie płeć dzidzia duża chyba ,że się zasłoni hihi :) a ja ...no tak jak widzisz do tyłu ciągle ;/
@AgaB33 a nie robi Ci usg na wizycie ? tylko jakieś skierowanie ? ja zawsze na wizycie mam usg z czym bym nie przyszła . Może lekarza zmień . Powinno być już dobrze , ale warto by sprawdzić :) zbadaj sobie bete też koniecznie jak to wygląda teraz . No i jak już chcesz sie trzymac tego lekarza to idź do innego prywatnie . To ,że jakiś buc powiedział ,że nie trzeba to go nie słuchaj
@Baslan jeszcze troszke i dzidzia będzie z Tobą :) cieszę się ,że wszystko pod kontrolą teraz do mety :* nagroda będzie cudowna :)
@Olasec współczuję i zazdroszę o tak powiem :p u mnie dalej lipa ;/
@Ewarut fakt faktem mężczyźni przeżywają po swojemu ... może ktoś mu tak powiedział i teraz powtarza nieświadomie ;/ też bym się obraziła na chwile ale nie bierz do siebie aż tak . Może nie do końca doszło do niego , że to był dzidziuś ... daj mu też czas ... musicie się wspierać :*
@Funia90 to ta sama aukcja haha ja też biorę zawsze 50 i mam ciążowe w gratisie :D
@Frezja_1 juz nie pilnuj tak tej ow tylko działajcie :) idź sobie zobacz ewentualnie czy pękł
@MashaFre to prawda borelioza się od razu nie objawia dopiero po czasie :) a przeszły już objawy czy dokuczają jeszcze ?

Moja siostra dzisiaj testy na prawko zdaje :D stresa ma młoda hehe to 3majcie za nią kciuki niech zda :D bo bedzie mi potem wyć :p

reklama
hej :)

witam po dłuższym czasie :) starałam się was czytać na bieżaco , ale zabrakło czasu na odpisywanie :( przez ten czas bieganina od lekarza do lekarza , a to jedna poradnia , a to druga itd.
choć miedzy wizytami udało nam się wygospodarować chwile na rodzinny wyjazd nad morze :)
ale do rzeczy :
w związku z toxoplazmozą jestem pod opieką poradni patologii ciąży ( choć opieka to duzo powiedziane ) i wczoraj miałam u nich usg połówkowe , na szczescie trafiłam na najlepszego specjaliste :) w obrazie usg nie wykryto żadnych wad świadczacych o tokxoplazmozie wrodzonej :) brak zwapnień , wszytkie narzady ok - dzidziol zdrowy :) no i pozostał ogonek czyli jednak pozostanę królową swego domu :) kolejny odłamek z głazu na sercu odpadł i mi troszke lżej :)

witam nowe mamusie i światełko dla waszych aniołków [*]

@MashaFre a miałaś jakieś leczenie?
I jakie badanie robilas? Te same?
Pomóż mi się ogarnąć bo na tych forach typowo boleriozowych to jakaś psychoza jest.
No teraz to ona okaz zdrowia jest. Choroba tylko w okresie przedszkolnym. Z gorączka to bylo raz w czewcu ale to kaszel i katar w komplecie.

@MashaFre a miałaś jakieś leczenie?
I jakie badanie robilas? Te same?
Pomóż mi się ogarnąć bo na tych forach typowo boleriozowych to jakaś psychoza jest.
No teraz to ona okaz zdrowia jest. Choroba tylko w okresie przedszkolnym. Z gorączka to bylo raz w czewcu ale to kaszel i katar w komplecie.

tak, za każdym razem przez 21 dni brałam antybiotyk. Badania robiłam te same, u mnie przeciwciała ELISA wyszły podwyższone teraz dlatego zrobiłam Western-blota.

Za pierwszym razem już nie pamiętam badań bo to dawno było, ale pewnie to samo... Z 15 lat temu to było.

Dlaczego się tak nakręcasz skoro badania są w porządku?

Objawy, które opisujesz, to objawy przeziębienia a nie boreliozy... Przestań czytać te głupoty w Internatach, bo z bólem głowy człowiek to sobie sam zdiagnozuje guza mózgu czy coś...

Wyluzuj Mamuśka!!! :) i ciesz się Córcią :*

@kifsi super nowiny przynosisz bardzo się cieszę że wszystko dobrze :) .

@roxie123 ale masz fajowo planujesz sobie już garderobę i już wiesz na czym stoisz a u nas wielka niewiadoma te Kobitki co miały nasze m oglądać nie pojawiły się ani nie dzwonią. Mama mówi że jeszcze tydzień się nie skończył ale zaczynam wątpić w to wszystko mam wrażenie że chyba się rozmyslily takie mam przeczucie.
Tylko mogłyby zadzwonić że rezygnuja.

Jeszcze z tatą gadałam i miał dziś ewentualnie jutro przyjechać teraz gada ze nie wie że może my byśmy przyjechali do niego obiecał dziecku że przyjedzie a teraz się wykreca kiedyś już tak robił to mu wtedy powiedziałam że jak ma przyjechać to niech przyjeżdża a nie naobiecuje i potem się wycofa .
Podobnie było z jednym mieszkaniem które nam pasowało najpierw gadał że to się sprzeda i kupimy nowe ja i mąż znaleźliśmy fajne M a on ze jednak nie bo myślał że może za rok. No i sprawa utknela w martwym punkcie a potem ceny poszły w górę i teraz mieszkania 3 pokojowe po 200 tysięcy stoją a nas nie stać na tak duży kredyt .
Ehhh chyba zapuszcze muzę i też posprzatam mama zabrała małego na plac zabaw sama siedze to chociaż jakiś pożytek będzie jak posprzatam.

@Ewarut ja chodziłam do psychologa przed ciąża bo się bałam bardzo dobrze wspominam panią psycholog wyjaśniła mi że strach to ludzka rzecz i trzeba go oswoić że tak powiem gadałam z nią o wszystkim o tym czego się obawiam o tym co mnie wkurza a co cieszy polecam każdemu kto ma ochotę się wygadac.

Zamiast sprzątać zrobiłam 15 minutowy trening na brzuch od razu humor lepszy :)

@mamcia2014 Ja uważam , że jest mi to potrzebne... moja psychika też jest bardzo ważna przy tym aby móc zajść w kolejną ciąże.
Ciesze się , że dobrze to wspominasz. Mam nadzieję,że Ja te będę zadowolona z tego.

reklama
Dziękuję dziewczyny. Ja juz jestem w takim stanie że myślę że to nie ma sensu nawet sie starać kolejne dziecko i wydawać go na ten straszny świat. Po co mu gotować taki los. A to wszystko przez problem z moją pierwszą córcia. Rok temu miała cos w pachwinie, jakby zadre. Wyjelam jej to położyłam na stole i zajęłam sie dzieckiem bo plakalo dezynfekcja itd. Potem szukałam tego na stole i nie moglam znaleźć. Zadre znalazłam ale nie na pencecie i nie wiem czy to to. Po tym przyszło mi do głowy - kleszcz. Pojechalam do pediatry bo po 4 dniach dostała kaszlu kataru i ogólnie słaba była. Dal jej antybiotyk. Ale od tamtej pory rozchustala sie z chorobami gdzie wcześniej to byl okaz zdrowia. Na zmian ane z moim tatom sobie chorowali. Ze 3jelitowki.miala ale dwie załapał M i moj tato. Ona przez dwa lata w przedszkolu nie chorowala tyle co w tym roku. W grudni dla spokoju zrobilam jej test Elisa. Wyszedl negatywny. Lekarz mówi że to jest dobry wynik i aby sie nie przejmować. Jakos czas temu z koleżanka pielegniarka zszedlysmy na ten temat i mi powiedziała aby Western blot zrobić bo pewniejszy. Zatem teraz bo.poronieniu robiłam jej badanie grupy krwi to mowie przy okazji zrobie. W obu klasach negatyw ale praktycznie w obu klasach cos tam pourastalo. Pediatra mówi że to wynik ok ale nie potrafi mi wyjaśnić co tam pourastalo i ewentualne od czego. Każe się nie przejmować. W Internecie cuda na kiju. Wg podobnych wyników jest chora. Matko Boska dlaczego? I czemu nie ma lekarzy którzy potrafią to zinterpretować. Czemu nie ma kogoś kto mi kompetentnie odpowie i ispokoi? Ja chyba umre. Nie jem od tygodnia a jak nikt nie widzi to płaczę. Mam wrażenie że uważają ze mi odjebalo. Czemu ten wynik nie mógł być czysty?
Hej dziewczynki :-) dawno nie pisalam bo wciaz nie poradzilam sobie z decyzja mojego meza. Na chwile obecna nie potrafie z nim o tym rozmawiac, bo nie chce znowu slyszec jego argumentow.

@AgaB33, ja mam podobna sytulacje z synem, ale jeszcze nie robilam mu WB. co prawda nie ma zadnych objawow ale ja panikuje. czekam jeszcze troche zeby zrobic mu to badanie tylko ze ono nie jest jednoznaczne. ciezki temat, ktory spedza mi sen z powiek. Moze dawaj do picia czystek i olej z czarnuszki

@funia, ciesze sie z Asia wszystko dobrze

@roxie123 kurde no :-(

Do góry