reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Nusia123 strasznie mi przykro, ale zgadzam sie z tym co pisze @funia.ten rodzaj nowotworu ma wyleczalnosc bliska 100 %. Będziemy sie za Ciebie modlic. Musisz byc silna. Moja koleżanka z pracy tez pokonala raka piersi i juz kilka lat od tego czasu minęło. Musi byc dobrze.
@MashaFre ja jezdze albo do Sielpi albo nad zalew Sulejowski. Szalu nie ma. I jeszcze nie daleko Lodzi jest jeszcze jeden fajny zbiornik, ale zapomnialam teraz jak sie zwie.:p
@Funia90 ogromnie sie cieszę i gratuluje z calego serca. I chce wiecej takich wiesci.
Boje sie strasznie ostatecznej diagnizy zeby nie byl bardzo zlosliwy i pewnie juz nie moge miec dzieci ehh ;(;(
Nafoczka moja gin dzwonila do patomorfologa napewno nowotwor jutro lub poniedz na pismie jaki rodzaj :(

@Nusia123 kochana nie przekreslaj od razu ,ze nie bedziesz mogla.
Pewnie to nie bedzie zlosliwy guzek i szybko sobie z nim poradzisz.
Cale szczescie kochana ,ze masz juz dziecko.
Na pewno bedzie dobrze,jakbym mogla to bym Cie przytulila,to bardzo przykre i trudne ale my kobiety musimy sobie z takimi sytuacjami radzic.
Caluje mocno i sciskam.[emoji22]

@witch84 w sumie dobry pomysl ,bede mogla straszyc ,ze jak nie posprzata pokoju to pokaze te foteczki[emoji16]

@Frezja_1 takie buciki sie nosi ,zeby nozki nie bolaly[emoji5]a dzieciaczki jak moga sie kapac to i kamieniami sie bez problemu pobawia[emoji4]
@nafoczka to moze ja nieskromnie sie wpisze na liste[emoji4]tp 25.01 dzis niby sie zmienil ale przyjmuje ten z prentalnych[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Nusia123 A gdzie się będziesz leczyć? Na szczęście w obecnych czasach medycyna potrafi sobie poradzić z wieloma nowotworami. Jest strach i będzie on niestety towarzyszył do końca życia. A dużą masz tą zmianę? Nowotwory piersi wykryte w stadium przedinwazyjnym (DCIS, LCIS) są praktycznie całkowicie do wyleczenia. A nawet jeśli okaże się, że jest to późniejsze stadium, ale bez przerzutów do węzłów chłonnych - to rokowania też są dobre. A miałaś biopsję cienko czy gruboigłową zrobioną? Jak będziesz miała hist.-pat. to daj znać czy zrobili receptory estrogenowe i progesteronowe (ich obecność jest korzystna).

@nafoczka To ile ma Twój synek, że już mu zęby mleczne wypadają?

Ostatnia edycja:
@Nusia123 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

@Funia90 mieszkania szukamy w Mysłowicach. ;) Tam mamy rodziców i to jest nasze rodzinne miasto :)

Dziewczyny upał dzisiaj jak nie wiem. Nie było czym dychać :(
Byłam u koleżanki w odwiedzinach, posiedziałam pół dnia, poklachałyśmy i pojechałam do domu :D

@nafoczka Ty to odważna jesteś, żeby dziecku sama zęby wyrywać :p
Chociaż pamiętam, że jak my z siostrą młodsze byłyśmy i chciała zęba wyrwać to jej na nitkę przywiązałam zęba później do klamki z drzwi i ciągnęłam :D
To dopiero było :D

@Nusia123 A gdzie się będziesz leczyć? Na szczęście w obecnych czasach medycyna potrafi sobie poradzić z wieloma nowotworami. Jest strach i będzie on niestety towarzyszył do końca życia. A dużą masz tą zmianę? Nowotwory piersi wykryte w stadium przedinwazyjnym (DCIS, LCIS) są praktycznie całkowicie do wyleczenia. A nawet jeśli okaże się, że jest to późniejsze stadium, ale bez przerzutów do węzłów chłonnych - to rokowania też są dobre. A miałaś biopsję cienko czy gruboigłową zrobioną? Jak będziesz miała hist.-pat. to daj znać czy zrobili receptory estrogenowe i progesteronowe (ich obecność jest korzystna).

@nafoczka To ile ma Twój synek, że już mu zęby mleczne wypadają?
Witch 6 lat :)
@Nusia123 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

@Funia90 mieszkania szukamy w Mysłowicach. ;) Tam mamy rodziców i to jest nasze rodzinne miasto :)

Dziewczyny upał dzisiaj jak nie wiem. Nie było czym dychać :(
Byłam u koleżanki w odwiedzinach, posiedziałam pół dnia, poklachałyśmy i pojechałam do domu :D

@nafoczka Ty to odważna jesteś, żeby dziecku sama zęby wyrywać :p
Chociaż pamiętam, że jak my z siostrą młodsze byłyśmy i chciała zęba wyrwać to jej na nitkę przywiązałam zęba później do klamki z drzwi i ciągnęłam :D
To dopiero było :D
To ja też na nitce :)
dziekuje za daty, zaraz uzupełnienie :)

Nusia przytulam kochana [emoji8] wszystko będzie dobrze, pokonasz to dziadostwo!!

Dziewczyny przyjmujecie w II trymestrze jakiś suplement z dha? Ja wczoraj zamówiłam na Allegro mama dha premium czy jakoś tak. Zastanawiałam sie nad kilkoma innymi chyba femibion natal 2 i prenatal duo ale obydwa maja żelazo, a ponoć nie powinno sie przyjmować jeśli sie nie ma anemii. Moze bierzecie tez cos innego co polecacie? Ta mama dha ma nawet spoko skład z tego co patrzyłam, jest tez metylowana wersja kwasu foliowego ale tylko 200 i 200 zwykłego

@nafoczka Nie wiem dlaczego kojarzyłam, że ma 4,5 :D Moja córka w marcu skończyła 6lat i dwa tygodnie temu wypadł jej pierwszy ząbek.

@Katarina91 Ja bym brała witaminy - a na żelazo zapotrzebowanie będzie się tylko zwiększać. Na pewno nie zaszkodzi.

Nusia przytulam kochana [emoji8] wszystko będzie dobrze, pokonasz to dziadostwo!!

Dziewczyny przyjmujecie w II trymestrze jakiś suplement z dha? Ja wczoraj zamówiłam na Allegro mama dha premium czy jakoś tak. Zastanawiałam sie nad kilkoma innymi chyba femibion natal 2 i prenatal duo ale obydwa maja żelazo, a ponoć nie powinno sie przyjmować jeśli sie nie ma anemii. Moze bierzecie tez cos innego co polecacie? Ta mama dha ma nawet spoko skład z tego co patrzyłam, jest tez metylowana wersja kwasu foliowego ale tylko 200 i 200 zwykłego

Wydaje mi sie ze takie zelazo z kompleksu witamin nie zaszkodzi, bo jak ktos ma niedobory to jeszcze lyka samo zelazo, ale najlepiej zapytać lekarza, albo dziewczyny moze sie wypowiedza.:biggrin2:

reklama
@witch84 witaminy biorę cały czas:) ale żelazo jeśli nie ma sie anemii moze spowodować więcej szkód niż dobrego. Poza tym, ja mam hemoglobinę około 13 wiec żelaza raczej nie potrzebuje, specjalnie jeszcze czytałam o tym artykuły wczoraj i lekarze twierdzą, ze jest bardzo potrzebne ale przyjmować wtedy gdy sie ma anemię. Któreś z suplementów tez miało w składzie witaminę A, byłam w szoku.

Do góry