reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Nusia123 A masz już wynik biopsji (miałaś robioną cienko czy gruboigłową)? Wiadomo czy zmiana jest łagodna czy złośliwa? Robili Ci tomografię i USG innych części ciała? Zaproponowali Ci już jakieś leczenie? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jakbyś miała jakieś pytania, to pytaj (dość blisko mi do onkologii, ale nie chcę publicznie pisać).
Rok temu wykryli u mojej mamy nowotwór szyjki macicy - duży, nieoperacyjny, do tego niskozróżnicowany (tj. bardzo złośliwy). Przeszła radiochemioterapię radykalną, wg ostatniej tomografii jest czysto. Cytologia też prawidłowa. Przerzutów brak. A lekarz nie dawał żadnych szans... Także głowa do góry - masz silny organizm. Pozbądź się tego gada!!

@Funia90 A ja Ci mówię, że do końca ciąży się tego stresu przed USG nie pozbędziesz :p Super, że wszystko dobrze, a z kupowaniem różowego jeszcze się trochę wstrzymaj - bo jeśli na USG widać chłopca, to wątpliwości nie ma - z dziewczynkami jest nieco trudniej na tym etapie (brak ogonka pomiędzy nogami, jeszcze chłopca nie wyklucza)

reklama
@witch84 ja juz do konca zycia bede zestresowana o dziecko[emoji5]
Niby tak ale zawsze moge dac siostrze,rodzi we wrzesniu,ale jakos czuje od zawsze ,ze jak urodze to pierwsza bedzie corcia,zebym sie tylko nie zdziwla[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja jestem z centrum, te szału nie ma. Nie to co na Mazurach, ale nogi pomoczyc mozna, no i córcia ma frajdę.

To widzę, że my z podobnych rejonów ;) ja też Centralna Polska

Mam nowotwor :(;(;(;(

Kochana - głowa do góry, klatka do przodu - jak nie Ty to kto!!! Będzie dobrze, musi być!!

@Nusia123 strasznie mi przykro[emoji22]pamietaj jednak ,ze musisz walczyc ,no i szybko odnaleziony jest praktycznie 100% uleczalny.
Moja klientka miala guzka,byla w klinice jednego dnia na wycieciu guzka i potem tylko badania,wszystko potoczylo sie dobrze,u Ciebie na pewno tez tak bedzie,jestem z Toba calym sercem[emoji17][emoji17][emoji17]

U mnie w porzadku.
Z om mam 14t3d a z usg wg prenatlnych dzis mialo nyc 15t0d a wyszlo z pomiaru 15t4d ,nie wiem ,moze cos zle zmierzyl[emoji4]
W kazdym razie dzidzi ma prawie 10cm od glowy do pupy plus nogi[emoji4]
I Dr bardziej sklania sie ku dziewczynce ,powiedzial ,ze wielkich watpliwosci nie ma ,ale wiadomo ,cos tam moze jeszcze wyrosnac,bo te narzady sa malutkie[emoji4]
Lozysko nq przedniej scianie ,wysoko.
Jestem ogromnie szczesliwa[emoji7][emoji7][emoji7] moge jechac na wakacje i chyba powinnam zaczac sie cieszyc[emoji5]

Gdzie śmigasz na wakacje? Wiesz ile ja bym dała, żeby gdzieś tyłek pomoczyć :-D, ale to chyba w przyszłym roku dopiero - :tak: :yes: już z Michaśką :biggrin2:

W ciąży z córką przeczucie mówiło mi, że będzie syn (i miałam ochotę na dania kwaśne i ziemniaczane)
W ciąży z synem przeczucie mówiło mi, że będzie córka (a ochotę miałam na żelki, których nigdy nie jadłam i do tej pory nie wiem skąd mi to przyszło do głowy).
Ja swojemu przeczuciu ufać nie mogę ;-)

@agatush za tydzien w piatek jedziemy do Łeby na ten dlugi weekned ale tam to nie wiem czy sie zamocze bo pogody ma nie byc,za to pojem gofrow i jodu sie nawdycham,a we wrzesniu jedziemy do Chorwacji ale to tak na 5 dni max 6 [emoji4]i tam sie na pewno popluskam bo woda bedzie cieplutka o tej porze roku[emoji5]
W ogole to bardzo polecam Chorwacje wszystkim[emoji4]

@witch84 a jakos mam dobra intuicje ale zobaczymy[emoji5]wazne ,ze zyje i zdrowe,a kocyk ostaecznie zostanie dla drugiej dzidzi lub dam komus w prezencie

@agatush za tydzien w piatek jedziemy do Łeby na ten dlugi weekned ale tam to nie wiem czy sie zamocze bo pogody ma nie byc,za to pojem gofrow i jodu sie nawdycham,a we wrzesniu jedziemy do Chorwacji ale to tak na 5 dni max 6 [emoji4]i tam sie na pewno popluskam bo woda bedzie cieplutka o tej porze roku[emoji5]
W ogole to bardzo polecam Chorwacje wszystkim[emoji4]

@witch84 a jakos mam dobra intuicje ale zobaczymy[emoji5]wazne ,ze zyje i zdrowe,a kocyk ostaecznie zostanie dla drugiej dzidzi lub dam komus w prezencie

Mmmmmm... To fajnie.. :) My byliśmy we Władysławowie w zeszłym roku i też super wspominam. A Chorwacja to takie moje małe marzenie.... może kiedyś sie uda :)

Funia, tylko dlatego ze jesteś w ciąży to Ci tyłka nie skopie. No proste ze jest wszystko ok! A jak niby ma być inaczej?

Nusia, cholera.. Będzie dobrze!

Ja wróciłam z Julka od dentysty... miała wyrwanego zabka. Stres jej, mój, płacz, ból... masakra...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@...Margotka9022... A co się stało, że córeczka miała wyrywanego zęba?

@Funia90 Skoro jest równouprawnienie, to syn też powinien móc korzystać z różowego kocyka :D
Nad zabkiem zrobiła się banieczka z ropa.. ząbek się troszkę psul, ruszał sie. Leczenie nie miało sensu.. rozwiercenie zabka mogłoby spowodować ból, antybiotyk, siedzenie w domu.. byłoby więcej stresu i bólu i ropka mogłaby wracać. Fakt ze był placz straszny mimo znieczulenia tak widzę ze juz dochodzi do siebie..

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Funia tak sie ciesze, ze wszystko dobrze [emoji2]
Niusia tak mi przykro, ale badz silna, wszystkie w Ciebie wierzymy!!!!! Dzialaj szybko a Wy laseczki badajcie sie, bo nie ma zartow

Ja Was przepraszam, ze sie nie udzielam, ale powinnam opuscic ten watek. Moj maz doszedl do wniosku, ze nie chce drugiego dziecka a ja nie potrafie sie pozbierac [emoji24][emoji24][emoji24] jeszcze sie ludze, ze zmieni zdanie bo ja nie mam czasu na czekanie i odkladanie tej decyzji [emoji21]

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki [emoji110][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry