reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny nie udzielam sie u was na forum ale co jakis czas was podczytuje. W kwietniu mialam zabieg, a teraz znowu jestem w ciąży, dzis na usg widzialam bijace seruszko, to 8tc :)
Chciałam wam sie pochwalić :)
Cuudownie oby tak dalej u mnie sie skomplikowalo ale bardzo sie ciesze ze po kolei kazdej sie udaje !! :):) dajecie nadzieje kochane ;):)

@Nusia123 zrobią usg i wszystko się wyjaśni. :) Póki co nie ma się co stresować na zapas :)
@Bananowiec gratulacje ! :)

Dziewczyny jestem już po wizycie. Niestety zdjęcia dzisiaj nie dostałam. :(
Na pewno po kolejnej wizycie zobaczycie zdjęcie dzidziusia ;)
Lekarz powiedział, że łożysko jest nisko i mam nie hasać, wypoczywać.
Ostatnio mówił, że łożysko jest ładnie przyklejone do ściany macicy a dziś mi mówi co innego :(
Powiedział, że za 4-6 tygodni powinno się podnieść.
Serduszko biło a to najważniejsze :) :)

Następną wizytę mam 17.08 :)
Calineczka często jest tak ze jest nisko a potem się podnosi. U mnie też zachodziło dołem na ujście macicy. Zatem głowa do góry :*
U lekarza wszystko dobrze. O usg nie musiałam się nawet prosić. Nie wiem ile dzidziuś ma cm ale odpowiada 9t6d czyli jest dwa dni do przodu. Widziałam jak się rusza
emoji7.png
emoji7.png
Kolejna wizyta 17 sierpień ale wcześniej 7 sierpnia prenatalne :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Margotka cud miód i... a orzeszki się okażą :)
@Bananowiec gratulacje. Pamiętamy cie :)
Dziekuje poplakalam pol wieczoru bo miala to byc wizyta ze jest ciaza a byla ze jest guzek i starania jesli wogole odlozone beda ...
Nie myśl kochana źle. Tez mam tłuszczaka chyba od 20 lat a porządne usg przed staraniami jest wskazane. Mi P robił wszystko tarczyce, cyce, przydatki i cały brzuch: watrobe, woreczek nerki
Dziewczyny na razie jadę w samochodzie to nie ogarnę Waszych postów zrobię to później bądź jutro .

Ja jestem w sytuacji bez wyjścia... jak na razie :D
Lekarz mnie nie zbadal...nie wziął kasy za wizytę wypisał receptę .
Powiedział tak ... ze test mi może jeszcze nie pokazać . Jak nie dostanę @ to w poniedziałek badanie bety z krwi . Brzuch może boleć jak na @ ale nie koniecznie muszę ja dostać . Nie badal mnie bo powiedział że może tylko zaszkodzić jak coś jest...ja mam teraz kuwa kuwa kuwa mam wyrzuty ze się bzykalam .
Co do dupka to powiedział że taka dawka od 16dnia mi nic nie blokuje a przygotowuje do kolejnego cyklu on to tak mądrze po swojemu pogadal . Póki nie ma @ to on mi nic nie powie [emoji23] No i O stresu a ja mam to na porządku dziennym . Także hm nie ogarniam . I tak twierdzę że mnie do rana zaleje ale przynajmniej mam receptę [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj ze ja nie widzialam wcześniej ze jedziesz bym cie na kawę zaprosiła. A od której strony wjeżdżasz do Rz? Ja wciąż nadziei u ciebie nie tracę :D

PS podobał wam się mój pierwszy artykuł? (Dumna ja :D )

@Baslan zapomnialam o cukrzycy[emoji58]a jak dzis sytuacja?jak w ogole sie macie?[emoji4]

@Nusia123 musi byc dobrze[emoji4]

@nafoczka artykul super,pamietam jak ja ogarnialam liste badan po 2 poronieniu.
Spislam wtedy wszystkie badania z twojej listy i obok zapisywalam ktore jest po co[emoji4]
Bardzo ulatwiajacy zycie artykul.
Mam nadzieje,ze niewielu osoba sie przyda,ale jesli juz bede w tej trudnej sytuacji to maja wszystko jak na tacy[emoji4]jestes wielka[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Margotka super ze wszystko ok cieszę się bardzo.
Nusia jak wiem że Ci przykro ale zrobisz badanie to na pewno nic poważnego a potem będziecie się starać spokojnie.

Roxie jak tam @ przylazla? Czy nadal czekamy co dalej?

U nas pochmurno właśnie pije kawkę poranna mały jeszcze śpi.

Roxie, co lekarz to inna opinia. W każdym razie ja trzymam kciuki za to żeby @ nie przyszła i zeby powodem byla fasolka. Nie martw sie przytulankiem. Wiele kobiet na początku ciąży nie wie, ze jest w ciąży i współżyje, pije alkohol, ćwiczy intensywnie albo wyleguje się na solarium itd, a dzidzia sobie radzi.

@roxie123 w szoku jestem ze nie zrobił Ci usg. Nie uważam żeby jakkolwiek to miałoby zaszkodzić. Niejednokrotnie miałam robione usg w terminie miesiączki gdzie się starałam o dziecko i lekarz nie traktował tego jako zagrożenie. Ani seks, ani sport, ani alkohol. Ja w tej ciazy robiłam remont łazienki. Wieczorem test pozytywny. I jeszcze piwo piłam. I co? I nic. Wpływu to nie miało.
Pozostaje Ci czekać niestety...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Heloł :D jestem i Was nadrabiam :*

@Olasec jak u Ciebie ? :* kiedy wizyta ??? u mnie czasami się pojawiają czasami znikają dziwnie tak...
@Baslan przeszło ? ... na biegunkę w ciąży nie wiem co jest dobre ;/ ale słyszłam że banany . I pij duuużo wody
@iveo byłam w agacie ale tam mi się zupełnie nic nie podobało...nie mój styl xD w BRW wiem byłam , spodobała mi się kolekcja cupido do salonu sofa tapczan i fotel tylko bym chciała w szarości :) do 24 są raty 0% to pewnie pojedzemy kupić .
@mfifi04 o Wy sucharki ;p ja tyle ważyłamrok temu tera się waham 51/2 . Wiem jak ciężko przytyć ...u mnie podziałało regularne jedzenie i koktajle wysokokaloryczne :)
@Nusia123 kochana mam nadzieję ,że nie wyjdzie nic poważnego , ale rozumiem Twój stres bo jak szłam na usg to myślałam ,że umrę a okazała się torbieltylko miała stan zapalny i brałam antybiotyk...tyle ,że to było już wieki temu chyba w 1 średniej . Będzie dobrze :**
@Bananowiec super !!! rośnijcie zdrowo :)
@Calineczka24 serduszko bije i jest dobrze :) a Ty leżeć i wypoczywać :*
@...Margotka9022... cudne zdjęcie <3 mnie to zawsze rozczulają te pierwsze zdjęcia takie słodziutkie są :) wiem ...mi też zawsze gin na nfz robił...tylko hm ... ostatnio mi zrobił na drugi dzień po pozytywnym teście a za chwile poleciało ;/ ten mi powiedział ,że się nic nie dzieje jak poczekamy te kilka dni więc skoro tak powiedział to musze się z tym liczyć . Nie znam jego teorii itd ale ma tyle kobiet i zawsze opowiadają , jak im pomógł . wczoraj też była kobieta , która mówiła że 10 lat chodzi do niego i jakby nie jego zalecenia to pewnie by już nie żyła , druga znowu , że donosiła ciążę , która byłą bardzo trudna . Więc ufam mu bo ma strasznie dużo kobiet . Nie chciał mi tam grzebać to trudno ... musze czekać :)
@Marti2206 witaj :) przyjmiemy , przyjmiemy :) wiele z nas jest na etapie staranek
@Katarina91 no wydaje mi się że za dużo lepiej nie chodzić , jak się nie musi :)
@nafoczka kochana i tak bym pewnie nie wyrobiła czasowo :) ale wpadne wpadne :D ja tam od strony Boguchwały :) artykuł pomocny bardzo :) wszystko w jednym miejscu . A ja jestem przekonana że @ przylezie ;p
@mamcia2014 nie ma @ ale do wieczora daleko :D
@ivvonka niby tak , ale nie spodziewałam się ,że będzie się @ spóźniać tak to bym odpuściła :D

No ja musiałam odespać troche bo wróciliśmy koło 22 a jeszcze nowenne mówiłam i klapłam :D
@ jak nie było tak nie @ :p musze dziś kupić jakiś normalny test , bo nie mam nic w domu w razie W :)
Ale ja się i tak na nic nie nastawiam , tak się czuję ,że ona się po prostu spóźnia i tyle :)

reklama
Hej, dziś już lepiej, w nocy jeszcze trochę pomęczyło tylko. Mam nadzieję, że już koniec ;)
No a ogólnie wszystko ok, tylko wieczorami plecy strasznie dają w kość, ale przywiozłam sobie piłkę od siory, to może coś zaradzimy ;)

Do góry