reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Baslan ale zlecialo,jeszcze kilka tygodni i przytulisz dzidzie,super. Tak,mi endo powiedziala,ze jak zajde w ciaze to bede musiala brac jod,nie dla siebie a dla dzidzi. Boje sie troche wizyty u gina, jeden jajnik mam policystyczny, boje sie,zeby tam znowu cos sie nie porobilo. I musze odwiedzic dentyste,mam do wyrwania zab,pekl tak,ze juz nie da sie z nim chyba wiele zrobic,w dodatku okropnie boje sie dentysty,zawsze sie balam,na pewno bedzie to mnie kosztowalo wiele nerwow.

Roxie ja tez bym nie szla ogladac jajek. Nigdy tego nie robilam, wydaje mi sie ,ze to dodatkowy niepotrzebny stres, wiesz kiedy mozesz miec ovu,dzialajcie w tych dniach. My bedziemy raczej celowac w dziewczynke,oczywiscie o ile bedzie ku temu sposobnosc,bo moj M wraca w piatek wieczorem i wyjezdza w pon. rano,mamy troche mniej szans,ale bedziemy probowac.Ostatnio jak to robimy to nawet nie pyta,czy ma uzyc zabezpieczenia,czy nie,tylko iiiiihhhhaaaa :D:pJa natomiast mam wszystko pod kontrola i najpierw lekarz,potem prawdziwe starania.

Pytanie do dziewczyn z niedoczynnoscia tarczycy i Hashimoto.Jak u Was wygladaja te sprawy,mowie o libido?Bo ja mialam taki czas,ze w ogole nie chcialam,nie mialam ochoty.Tez tak macie/mialyscie?
Maz troche narzekal ,bo on z tych goracokrwistych :-p:laugh2:Nadal jest u mnie z tym roznie.

reklama
@Funia90 to normalne shizy , wydaje Ci się ;p na pewno jest wszystko dobrze :)
@Baslan no to się pilnujcie tam :) ładnie dzidzia rośnie będzie duża silna dziewczynka :D czekam na fotke pokoju jak będzie gotowy :)

Potrzebuję rady i pisze prosto z mostu ... wiem ,że miałam nie planować itd i w sumie jakoś tak bez szału podchodze do sprawy i bardzo na spokojnie ,bez paniki, ale przyznam też że trochę się nie da przez te moje pogmatwane cykle głównie ;/ niby 29dni 2 ostatnie no ale ... ;/ po pierwsze nie chce M wykastrować teraz i na ow nic nie zostawić haha więc tak dziś 13 dc ...i jutro gin na nfz przyjmuje tak myśle , czy iść zobaczyć czy jest jajeczko ? czy postawić wszystko na jedną kartę i się bzykać od dziś i już ;p bo nie wiem czy ow będzie i kiedy później bede czekac na testowanie a moze nie bedzie na co ;/ a nie chce przegapić tych dni :< jak na razie jajniki kłują brzuch boli ale z obserwacji śluz jest z 2 fazy cyklu ale nie ow tyko przed ...zrobiłam sobie po10 test ale kreska jest jeszcze jasna to lipa , więc nie wiem .
Co byście zrobiły na moim miejscu ? mam nadzieję ,że rozumiecie sytuację ;/
Coś tam wstawię ;) Mała będzie z nami w sypialni, bo mamy tylko dwa pokoje :( W przyszłym tygodniu może zamówię już łóżeczko :)
Ja na Twoim miejscu jeszcze w tym cyklu nie szła na podgląd jajeczek. Po co Ci dodatkowy stres? ;) My przed owu to w końcu zaczęliśmy się kochać codziennie i zaskoczyło.
@roxie123 A ja bym pewnie poszła sprawdzić. Będziesz miała spokojniejszą głowę i mniej stresu wiedząc na czym stoisz :*

@Baslan Nic się cukrem nie martw. A zbadali Ci już HbA1c? Ja też się kłułam w drugiej ciąży, zaś w pierwszej sobie diabetologa odpuściłam, bo mi przekroczyło dosłownie 2-3 jednostki (ale pilnowałam się z jedzeniem). U mnie dieta na szczęście pomogła, ale i insulina przecież nie jest czymś strasznym
Jeszcze nie miałam tego badania. A na nie kieruje gin czy diabetolog? Wiesz witch to świeża sprawa, bo wyszło dopiero w piątek. Narazie odrzuciłam słodycze i testuję co mogę a czego nie. Jak narazie jest ok i nie przekroczyłam tych 140 w godz. po posiłku. Insuliny bym nie chciała, bo bym nie mogła rodzić na miejscu, tylko np. w Gdańsku - tak mi gin. powiedział. Będę się pilnować ;)
@hona no zleciało i niech leci dalej :) Co do libido to u mnie było z tym różnie, ale M zawsze jakoś zachęcił :p

Roxie, a też się zastanawiałam czy na monitorowanie iść w lipcu, czy sobie odpuścić. Ostatecznie stwierdziłam, że nie, bo po pierwsze: to nie przepadam za tym (w ogóle każda wizyta hmm...badawcza u ginekologa jest dla mnie stresująca) i po drugie: dwa razy byłam na monitorowaniu i nie widzę, żeby ten podglądany i wyliczony "dzień zero" coś mnie do celu zbliżył. Więc biorę urlop, wsuwam wiesiołka, obserwuję cykl po swojemu, działam z mężem i przemiły pan doktor pewnie mnie zobaczy jak będę w ciąży albo jak zdecyduję się na in vitro.

Dziewczyny... Powiedzcie mi te które były po terminacji i łyżeczkowaniu - kiedy dostałyście pierwszą miesiączkę? Jak długo trwało u was krwawienie po zabiegu?

wn68kwk4dft0h74m.png

@Marika92 ja po 5 tygodniach dostałam @ ... krwawienie trwało 2 tygodnie . Jak się czujesz ?...i chodzi mi tutaj o fizyczność bo o psychike to głupio pytac nawet :*

Dzięki kochane za rady :** odpuściłam ... nie chce stresów i wyliczania że to już , wyczekiwania ....ewentualnie będę sobie robić testy ow bo mam dużo :D chce spontana i cieszyć się z tego wszystkiego :) mieć wolny umysł przynajmniej na staranka ...będę się stresować jak zaczne testować :D Ale musze powiedzieć że wiesiołek górą ! mokro w majtkach się zrobiło także ucieszona :D :D :D w tamtym miesiącu nie było , widać różnicę ... także jest nadzieja :)
Jak Wam mija niedziela ? :) ja miałam gości właśnie się rozjechali jeszcze nowennę odmówić i później juz tylko przyjemności ;) :p

@Baslan ooo juz 27 tydzien,super[emoji5] wlasnie sie zastanawialam nad detektorem ale licze na to ,ze szybko poczuje ruchy[emoji4]kiedy Ty poczulas pierwsze?
Milej diety zycze [emoji5]

@ivvonka alez ja nie chce aby ciagle rosly bo mi pekna[emoji23]tylko wydawalo mi sie,ze zmalaly,raz juz tak mialam i nie bylo dobrze ale dzis na szczescie mnie bola na nowo[emoji4]

@hona to od kiedy starania?czy juz w trakcie?

@Marika92 ja po lyzeczkowaniu mialam cykl normalnie 28 dni.
Ale wiadomo u kazdej jest inaczej a krwawienie po zabiegu trwalo ok 2 tyg ,raz bylo mocniejsze a raz slabsze.
A jak sie czujesz?[emoji17]

@roxie123 kochana ja bym chyba tez odpusciala podgladanie,ja potem za duzo wiedzialam i za wiele wyliczalam,z monitoringiem nie bardzo sie da na spontanie[emoji4]
Milych przytulanek[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ivvonka tak już kolejny raz odmawiam nowennę pompejańską bardzo mnie uspokaja duchowo no i też psychicznie i pomogła mi w dotychczasowych problemach ... wierze , że dzięki tej modlitwie dałam rade wyjść z dołka i histero wyszła dobrze i że wyniki mi się poprawiły tak nagle w ciągu 3 tyg . Polecam :)

@Funia90 jak u Ciebie ?:*

reklama
Czuję się raz lepiej raz gorzej.. Dziś ten lepszy dzień, może dlatego że mimo że mam zły czas zdałam egzamin, jakoś pozbierałam myśli i się udało.. Pytam o krwawienie i pierwszą po zabiegu @ bo zastanawiam się już nad kolejną ciążą i powiem wam że chyba to najbardziej trzyma mnie przy życiu, to by znów ( MIMO ZMARTWIEŃ) cieszyć się z bycia w ciąży, z posiadania poczucia bycia za kogoś odpowiedzialnym, dawania ciepła, miłości, opieki, troski. Mimo strachu chciałabym znów spróbować.. I jak tylko będę mogła, dostanę pozwolenie nie będę się zastanawiała, życie jest za krótkie... Mniej istotne dla mnie jest bycie narzeczoną a później żoną.. Priorytetem teraz dla mnie i największym marzeniem jest zostać mamą. I mam nadzieję że moja córeczka- mój najwspanialszy skarb jaki mogłam otrzymać, który scalił NAS jeszcze bardziej w uczuciach - będzie nad nami czuwał i nie pozwoli nas skrzywdzić. Może uda mi się w tym roku zobaczyć znów dwie kreski na teście, to byłaby najwspanialszą rekompensata za to cierpienie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry