reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Roxie mi lekarz mówił ze dha jest potrzebne dopiero od drugiego albo i trzeciego trymestru dokładnie nie pamiętam, ale pamiętam że w pierwszej ciąży na początku brałam Wit bez dha dopiero później kazał brać dha jak rozwija się mozg dzidzi.
W tej drugiej ciąży inny lekarz kazał mi brać jak zacznę się starać omega med optima start i tam jest dha, Wit D, jod, kwas foliowy i foliany. Więc już nie wiem sama co z tym dha.

reklama
Roxie nic ciekawego ciezki mam okres bo jitro mam zaliczenie z chirurgii materisl nie do opanowania dzisiaj pojde wiec pozno spac bo jeszcze robie od 18 do 24 wyjatkowo wczoraj tez z oracy mnke wcxesnie obudzili bo jedna dziewczyna zaspala wiec nerwowa chodzilam cala wypilam chyba 4 melisy a i tak meza sprowokowalam i sie poklocilismy o duperele jak zwykle:(
Zaneta domyslam sie ze mieszkasz z tesciowa cxy Cie po prostu odwiedza ? Ludzie starsi tacy sa upierdliwi niestety:/ a jesli chodzi o Ciebie to nie martw sie na zapas bo jeszcze dlugi okres przed Toba a co chwile moga byc zle wiadomosci musisz byc gotowa ciaza nie jest latwa ciagly stres i zamartwianie w Twoim przypadku nsjlepszy jest relaks i eiecej cierpliwosci i tak nie mamy wplywu na pewne rzeczy chcby skaly sraly przepraszam za wyrazenie wszystko siedzi w glowie pamietaj:)
Roxie tez nie przesadzaj z tymi wotaminkami jesli sie boisz ze malo to dosatrczaj w pozywieniu one nigdy Ci nie zaszkodza. Nafoczka kiedys pisala ze marchewki noe powinno sie jesc w ciazy wiecie dlaczego bo mnie to zastanawia? fakt ze duze spozywanie marchwi moze doprowadzic do zazolcenia dziecka ale ona jest bardzo zdrowa tak samo buraki ktore wplywaja na nasza krew.,;)

Roxie nic ciekawego ciezki mam okres bo jitro mam zaliczenie z chirurgii materisl nie do opanowania dzisiaj pojde wiec pozno spac bo jeszcze robie od 18 do 24 wyjatkowo wczoraj tez z oracy mnke wcxesnie obudzili bo jedna dziewczyna zaspala wiec nerwowa chodzilam cala wypilam chyba 4 melisy a i tak meza sprowokowalam i sie poklocilismy o duperele jak zwykle:(
Zaneta domyslam sie ze mieszkasz z tesciowa cxy Cie po prostu odwiedza ? Ludzie starsi tacy sa upierdliwi niestety:/ a jesli chodzi o Ciebie to nie martw sie na zapas bo jeszcze dlugi okres przed Toba a co chwile moga byc zle wiadomosci musisz byc gotowa ciaza nie jest latwa ciagly stres i zamartwianie w Twoim przypadku nsjlepszy jest relaks i eiecej cierpliwosci i tak nie mamy wplywu na pewne rzeczy chcby skaly sraly przepraszam za wyrazenie wszystko siedzi w glowie pamietaj:)
Roxie tez nie przesadzaj z tymi wotaminkami jesli sie boisz ze malo to dosatrczaj w pozywieniu one nigdy Ci nie zaszkodza. Nafoczka kiedys pisala ze marchewki noe powinno sie jesc w ciazy wiecie dlaczego bo mnie to zastanawia? fakt ze duze spozywanie marchwi moze doprowadzic do zazolcenia dziecka ale ona jest bardzo zdrowa tak samo buraki ktore wplywaja na nasza krew.,;)
Na szczęście nie mieszkam z nią przyjeżdża kiedy tylko ma ochotę rozumiem niech wejdzie wypije herbatę pogada i do widzenia a nie lata po wszystkich pokojach garażach a nawet kotłowni i komentuje. Mój dom moja sprawa a nie. Teraz jest na podwórku pukala mi w okno ale zamknelam się i siedzę w pokoju nie otwieram dość że cała jestem czerwona od płaczu to jeszcze się jej tłumaczyć masakra. Trochę już opadły mi emocje. Może będzie dobrze...

@zosiak - z tą marchewką raczej chodzi o zawartość prowitaminy A, która w organizmie przkształca się w witaminę A. A jej nadmiar może niestety powodować poronienia i/lub uszkadzać płód. Ale co ja będę pisać jak ty na studiach medycznych jesteś :)

Tak ale ginekologii jeszcze nie mialam i położnictwa :D a farmokologie ogólnie tylko było z tym profesorkiem ktory mnie nęka za ostatnia akcje ehhh:/

@Zaaaneta będzie dobrze :* dawaj znać co i jak
@nafoczka dzięki za radę :) dzisiaj rano udało się bez problemów ;p
Dobrze ,że synuś coraz lepiej :*

Dziewczyny po Nowym Roku będzie tutaj fala zdjęć bobasków i emocje z porodówki , mówie Wam ! :**

Takie pytanko , może troche nie teges ale tutaj wiem ,że moge o wszystko zapytać :) Wiem ,że do zagnieżdżenia dochodzi jakoś między 6-7 dniem po ow u mnie dzisiaj 5 i robi się coraz bardziej mokro w majtkach ;p w sensie pojawia się b.dużo białego śluzu jak myślicie to dobry objaw ? ;p jak było u Was ? czy nie obserwowałyście :) ja w sumie z dystansem cały czas , ale nie dało się tego nie zauwazyć
Biały wodnisto ciągnący sluz, nie lepki oznaczał u mnie zawsze ciążę :*
Mój gin bardzo polecał pregne bo ma wit D3 w sobie ja jednak brałam witaminy nie skompeksowane bo takie są lepsze jak to z mieszankami bywa

@Frezja_1 Dziękuję :) już mi napisały to samo kobitki na drugim wątku: ) przezorny ubezpieczony dlatego tyle pyranpytań zadaje :D
@Zaaaneta czekamy na wyniki ;* będzie dobrze ;* co za wredota...ja mieszkam u rodziców jeszcze a z nami moja babka i ona jest straszna nawet nie chce opisywać jej osoby, o moim pierwszym poronieniu wiedziała i powiedziała że moje dziecko zdechło a ja jestem psychiczna to ono tez by bylo ...wiec koniec tematu bo jak sobie przypomnę to wyje.Wiec uwierz mi czekam na przeprowadzkę jak na zbawienie moja mama ma z nią piekło na ziemi .
@zosiak Ty kujonie : ** musisz olewac dużo spraw bo Cię nerwy wykoncza. Studia medyczne to trzeba mieć mózg nie od parady także ucz się ucz Twoja wiedza mam się przyda
@nafoczka ooo to oby się sprawdziło bo u mnie taki jest :D miałam mówić ze jak się uda to się upije chociaż to nie w moim stylu . Ojej jeszcze tydzień czekania jak na zbawienie :)

Ja tez mieszkam z moim tata i tez czasami daje nam popalic a czasami jest przekochany ludzie starsi tak maja njawazniejsze zeby to olewac woem ze czasami sie nie da bo sama tego doswiadczam:/ naszczescoe czesto mnoe nie ma w domu i tego unikam.

@Frezja_1 Dziękuję :) już mi napisały to samo kobitki na drugim wątku: ) przezorny ubezpieczony dlatego tyle pyranpytań zadaje :D
@Zaaaneta czekamy na wyniki ;* będzie dobrze ;* co za wredota...ja mieszkam u rodziców jeszcze a z nami moja babka i ona jest straszna nawet nie chce opisywać jej osoby, o moim pierwszym poronieniu wiedziała i powiedziała że moje dziecko zdechło a ja jestem psychiczna to ono tez by bylo ...wiec koniec tematu bo jak sobie przypomnę to wyje.Wiec uwierz mi czekam na przeprowadzkę jak na zbawienie moja mama ma z nią piekło na ziemi .
@zosiak Ty kujonie : ** musisz olewac dużo spraw bo Cię nerwy wykoncza. Studia medyczne to trzeba mieć mózg nie od parady także ucz się ucz Twoja wiedza mam się przyda
@nafoczka ooo to oby się sprawdziło bo u mnie taki jest :D miałam mówić ze jak się uda to się upije chociaż to nie w moim stylu . Ojej jeszcze tydzień czekania jak na zbawienie :)

Wspolczuje takiej babki. Rozumiem, ze starszych trzeba zrozumiec no ale bez przesady, zeby ich tlumaczyc.
Sa sprawy i tematy ktorych nawet starsi ludzie nie maja prawa w taki sposob komentowac jak jest kochana w Twoim przypadku.
Robia po prostu po zlosci bo wiedza, ze bedzie im to " zapomniane ", ze sie wybiela swoja staroscia. Nikt nie ma prawa tak mowic, zle zyczyc tym bardziej Ci " starsi i biedni ludzie, ktorzy tyle doswiadczyli i przezyli. "
Wlasnie przez swoj wiek i doswiadczenie powinni byc dla Nas mlodych wsparciem bo Oni juz to przezyli.
Przepraszam za moja bulwersacje, ale cisnienie mam chyba 500 po tym jak to przeczytalam. :crazy:
Czy jest tu jakis lekarz? :wink:
Oczywiscie nie kazdy starszy czlowiek jest tak wredny. Znam osobiscie ludzi w podeszlym wieku bardzo zyczliwych.
To jednak garstka tego co powinno byc.

Zosiak - ucz sie ucz bo to my Twoje kochane kolezaneczki bedziemy sie do Ciebie dobijac pozniej o kazda cenna informacje, ktorej nawet wujek google nie posiada :laugh2:

Zaaaneta daj znac jak odbierzesz wynik.
Oczywiscie, ze wszystko bedzie dobrze. Jak ja bylam na wizycie w 5t2d to mi ginekolog potwierdzil ciaze i zmierzyl zarodek. Powiedzial, ze wiecej powie na nastepnej wizycie bo teraz jest po prostu za wczesnie.
Jakis ginekolog od siedmiu bolesci Cie nastraszyl a Ty mu uwierzylas.
Cos nie mozesz trafic na dobrego ginekologa.
O ktorej wynik bety?

reklama
Ojej to masz gorsza babcie chyba niż moja teściowa aż takich tekstów mi nie ślę. Daj spokój współczuję serdecznie, ale już bliżej do przeprowadzki czy dalej?
Wspolczuje takiej babki. Rozumiem, ze starszych trzeba zrozumiec no ale bez przesady, zeby ich tlumaczyc.
Sa sprawy i tematy ktorych nawet starsi ludzie nie maja prawa w taki sposob komentowac jak jest kochana w Twoim przypadku.
Robia po prostu po zlosci bo wiedza, ze bedzie im to " zapomniane ", ze sie wybiela swoja staroscia. Nikt nie ma prawa tak mowic, zle zyczyc tym bardziej Ci " starsi i biedni ludzie, ktorzy tyle doswiadczyli i przezyli. "
Wlasnie przez swoj wiek i doswiadczenie powinni byc dla Nas mlodych wsparciem bo Oni juz to przezyli.
Przepraszam za moja bulwersacje, ale cisnienie mam chyba 500 po tym jak to przeczytalam. :crazy:
Czy jest tu jakis lekarz? :wink:
Oczywiscie nie kazdy starszy czlowiek jest tak wredny. Znam osobiscie ludzi w podeszlym wieku bardzo zyczliwych.
To jednak garstka tego co powinno byc.

Zosiak - ucz sie ucz bo to my Twoje kochane kolezaneczki bedziemy sie do Ciebie dobijac pozniej o kazda cenna informacje, ktorej nawet wujek google nie posiada :laugh2:

Zaaaneta daj znac jak odbierzesz wynik.
Oczywiscie, ze wszystko bedzie dobrze. Jak ja bylam na wizycidm w 5t2d to mi ginekolog potwierdzil ciaze i zmierzyl zarodek. Powiedzial, ze wiecej powie na nastepnej wizycie bo teraz jest po prostu za wczesnie.
Jakis ginekolog od siedmiu bolesci Cie nastraszyl a Ty mu uwierzylas.
Cos nie mozesz trafic na dobrego ginekologa.
O ktorej wynik bety?
Sama już w niego zwatpilam. Wyniki mam pewnie gdzieś ok 14.30 czekam niecierpliwie na nie...

Do góry