reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja dzis dostalam druga@ po zabiegu jest troche inna tzn gestsza krew czy ti normalne? Zabieg mialam 7 marca serduszko nie bilo od ok dwoch dni jak pojechalam na ip :( i 4 dni wywolywania 16/17 tyg dzidzi :(:( jeszcze jeden cykl i od czerwca staranka
Dziewczyny czy dlugo czekalyscie n wyniki cytologii? Ja poprosilam gin o nia i mam sie zglosic w nast tyg na cytologie i czystosc aha a badalyscie wit D?? Ja mysle poprosic moja rodzinna o to podobno niski poziom moze prowadzic do poronien a wiekszisc z nas ma ponizej normy !!

reklama
Dziewczyny moje wyniki histo pato
1493883349-aaaaaa.jpeg

O co chodzi?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Z mojej wiedzy - Hist.-pat. nic nie wnoszący.
Doczesna to błona śluzowa macicy, która powstaje w momencie zapłodnienia i zanika po zakończeniu ciąży. Kosmki biorą udział w tworzeniu łożyska w I trymestrze. Wylewy krwi są związane ze zmianami morfologicznymi obumierania doczesnej.

Z mojej wiedzy - Hist.-pat. nic nie wnoszący.
Doczesna to błona śluzowa macicy, która powstaje w momencie zapłodnienia i zanika po zakończeniu ciąży. Kosmki biorą udział w tworzeniu łożyska w I trymestrze. Wylewy krwi są związane ze zmianami morfologicznymi obumierania doczesnej.
Czyli wszystko "normalne "bez zaśniadow i tym podobne?

Kurcza ja to miałam wypracowanie na kilka zdań w moim wyniku histopato. Oczywiście dla mnie laika nic z tego nie wynikało, ale gin stwierdził, ze ok

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcza ja to miałam wypracowanie na kilka zdań w moim wyniku histopato. Oczywiście dla mnie laika nic z tego nie wynikało, ale gin stwierdził, ze ok

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie zdziwiłam się ze żadnej łaciny ani nic w tym stylu. Skoro po pierwszym usg było wszystko ok to te wyniki to tylko formalność tak sadze.

Moje Drogie.
Jestem po wizycie u ginekologa.
Wyniki histo pato w porządku. Torbieli nie ma. Jest widoczny płyn wiec owulacja była w tym cyklu, niedawno. Obstawiamy ze niedziela - poniedziałek. Co śmieszne, wg mam drugi pęcherzyk owulacyjny ktory pęknie dziś lub jutro! Dwie owulacje? To dopiero jaja. Endometrium 10 mm. Jak to lekarka powiedziała, macica czeka na nowego lokatora.
@Katarina91 pytałam o luteine. Powiedziała ze jeśli chce to mogę brać. Ona nie widzi takiej potrzeby bo jak mam poronic to i tak poronie. Ale dla mojego spokoju i komfortu przepisze mi receptę. Mogę zrobić progesteron jak chce żeby utwierdzic się w przekonaniu ze jest pod tym względem ok. Pytałam o witaminy. Brać kwas foliowy i omega 3. Zdrowo się odżywiać. Mam przyjść albo za 3 miesiące albo ok 7 tc. No chyba ze nie wytrzymam tyle to około 5tc.

Generalnie same dobre wieści. Wszystkim Wam Kochane takich życzę.

reklama
Margotka to super wieści, bardzo sie cieszę! Moze bedą bliźniaki :-)
Ja w poniedziałek i wtorek miałam płodny śluz i dzis o dziwo tez, nawet trochę większa ilość niż wczesniej. Moze tez jakaś podwójna owulacja czy co

Ja mam brać Duphaston od pozytywnego testu. U mnie póki co niewiadomo co było przyczyna, a była to moja pierwsza ciąża, wiec skoro nie zaszkodzi a moze pomóc to wole brać:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry