reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny.
M2B przepraszam,ze zapytam,nie pamietam,ile jestes po poronieniu?Bo na zespol antyfosfolipidowy badania robi sie do 6 tyg.po poronieniu.

A powiedzcie mi prosze,homocysteine mam ponad 10,czyli sporo,biore metyle,mam nadzieje,ze szybko spadnie.Ale biore tez tardyferon fol,tam wiadomo jest kwas foliowy.Co mam robic,brac nadal?Doradzcie prosze.
Do 6 tyg? To nie wiedziałam. Ja jestem 36 dni po poronieniu wlasnie wczoraj dostalam pierwszy okres po ale badania będę mogła zrobić dopiero w połowie maja.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@M2b jeszcze zdazysz zrobic[emoji4]chyba ,ze Ty mieszkasz za granica i dopiero bedziesz w maju bo teraz cos mi swita?
Na wyniki mam czekac do dwoch tyg ,dostane droga mialowa[emoji4]
Zrob tez progesteron i estradiol ,mi lekarz mowil ,ze niby nie ma znaczenia przy pierwszym badaniu ktory dc ,byle bys pamietala ktory byl[emoji4]nie wiem czy to prawda,ja zrobilam w 13 dc.
Prolaktyne badalam 16-18 dc ,w styczniu tak mi lekarz doradzil,czytalam ,ze wlasnie najlepiej badac ja w fazie lutealnej(po owu).
Zbadaj moze tez wit d ,bedziesz wiedziala czy suplementowac.
Mozesz tez zeobic wymazy:chlamydia,ueroplasma,mykoplasma,gin musialby Ci pobrac i zawozisz na badanie.
Ja robilam tez posiew bakteriologiczny z szyjki.

@hona a na co bierzesz ten tradyferon? Zwykly kwas foliowy podnosi homocysteine?Ty masz kochana mthfr?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@M2b jeszcze zdazysz zrobic[emoji4]chyba ,ze Ty mieszkasz za granica i dopiero bedziesz w maju bo teraz cos mi swita?
Na wyniki mam czekac do dwoch tyg ,dostane droga mialowa[emoji4]
Zrob tez progesteron i estradiol ,mi lekarz mowil ,ze niby nie ma znaczenia przy pierwszym badaniu ktory dc ,byle bys pamietala ktory byl[emoji4]nie wiem czy to prawda,ja zrobilam w 13 dc.
Prolaktyne badalam 16-18 dc ,w styczniu tak mi lekarz doradzil,czytalam ,ze wlasnie najlepiej badac ja w fazie lutealnej(po owu).
Zbadaj moze tez wit d ,bedziesz wiedziala czy suplementowac.
Mozesz tez zeobic wymazy:chlamydia,ueroplasma,mykoplasma,gin musialby Ci pobrac i zawozisz na badanie.
Ja robilam tez posiew bakteriologiczny z szyjki.

@hona a na co bierzesz ten tradyferon? Zwykly kwas foliowy podnosi homocysteine?Ty masz kochana mthfr?

Tak ja w Anglii mieszkam i tu mi żadnych badań nie chcą robić. Dopiero 16 maja lecę na badania i do gina. Wit d suplementuje ale i tak zrobię badanie. Wymaz to gin robi u siebie na miejscu więc póki nie będę mieć okresu to mi zrobi (mam nadzieję że się cykl nie wydłuży to akurat nie bedzie).
A mam pytanie dlaczego na zespół antyfosfolipidowy jest czas do 6 tyg po poronieniu?

Tak ja w Anglii mieszkam i tu mi żadnych badań nie chcą robić. Dopiero 16 maja lecę na badania i do gina. Wit d suplementuje ale i tak zrobię badanie. Wymaz to gin robi u siebie na miejscu więc póki nie będę mieć okresu to mi zrobi (mam nadzieję że się cykl nie wydłuży to akurat nie bedzie).
A mam pytanie dlaczego na zespół antyfosfolipidowy jest czas do 6 tyg po poronieniu?

Ja też robiłam zaraz po poronieniu nawet nie po a w trakcie. Zespół często uaktywnia się w ciąży więc póki są hormony ciążowe to jest vardziej wiarygodne badanie

Kurcze u mnie dzis 22 dc i znow plamie mimo brania lutki echh... oreintujecie sie moze czy ta luteina pod jezyk jest tez w wiekszej dawce ?ja mam 50mg.
A moze powinnam zaczac brac dopochwowa,kurcze musze pogadac w poniedzialek z ginem.
Tak liczylam na to,ze nie bede plamic a tu du.... chyba nawet jak inne badania beda dobre to odpuscimy starania [emoji20]

Ja też robiłam zaraz po poronieniu nawet nie po a w trakcie. Zespół często uaktywnia się w ciąży więc póki są hormony ciążowe to jest vardziej wiarygodne badanie
Pytam dlaczego po 6 tyg od poronienia bo w laboratoriach często w pakiecie dla kobiet starających się o ciaze są te badania. Dlatego mnie te 6 tyg zdziwiło [emoji5]

Hej dziewczyny dawno mnie nie było pewnie jest mnóstwo nowych kobietek dlatego zapalam światełko dla Aniołkow (*).
U mnie coraz lepiej już chyba to gorsze samopoczucie minęło ostatnio Wiktor był przeziebiony ale już przeszło mu .

Ja dostałam zaproszenie na komunie i na wesele także imprezki się szykują :)

No i nadal ćwiczę po małej przerwie a po świętach oczywiście kg na plusie; )

Mam nadzieję że o mnie troszkę pamiętacie buziaki i do napisania :*

Kurcze u mnie dzis 22 dc i znow plamie mimo brania lutki echh... oreintujecie sie moze czy ta luteina pod jezyk jest tez w wiekszej dawce ?ja mam 50mg.
A moze powinnam zaczac brac dopochwowa,kurcze musze pogadac w poniedzialek z ginem.
Tak liczylam na to,ze nie bede plamic a tu du.... chyba nawet jak inne badania beda dobre to odpuscimy starania [emoji20]

Ja biorę dopochwowo od 12dc i narazie plamien nie ma.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry