reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia trzymajcie się oboje ja też nigdy bym Michałka nie zostawiła samego. Z tym, że nasz szpital (mimo, ze bardzo dobry i popularny w Krakowie) to dla rodziców nie ma w ogóle warunków. Możesz spać tylko na krześle, nie możesz korzystać z toalety na oddziale tylko z takiej na drugim końcu szpitala, nie ma się gdzie umyć itp. A u Was są jakieś godne warunki?

reklama
Olasec na warunki nie mogę narzekać. Do spania rodzic dostaje fotel rozkładany (taki jak u dentysty tylko dużo mniejszy i twardy). Matki karmiące piersią mają możliwość wykupienia lozka-tapczanu z pościelą za 25 zł za dobę.
Na oddziale są 2 łazienki....jedna dla rodziców, druga dla dzieci. Wszystko fajnie urządzone. Jest aneks kuchenny dla rodziców (zlew, lodówka, mikrofala). Sale są 2-osobowe. Wszędzie czysciutko i ładnie. Pielęgniarki bardzo milutkie.

Witch dziś wrócilismy do domu :)
Kontynuacja leczenia będzie w domu. Antybiotyk Nikos dostal ostatni raz o 6:00 rano. Także super :)
Ja zadzwoniłam do pracy i poprosiłam o 2 dni opieki, bo jutro bym musiała iść do pracy :/ Zwolnienie ze szpitala otrzymałam od 2 kwietnia do 12-tego (czyli do dzis).
Jestem zmeczona wiec chce wypoczac przez te kilka dni w domu.

@misia zdecydowanie przyda Wam sie odpoczynek,tym bardziej ,ze pewnie w domu sa zaleglosci po nieobecnosci[emoji4]

Bylam dzis u endo(znalazalam jeszcze innego szybciej i przede wszystkim taniej niz w lux medzie)
I powiedzial,ze nie bedziemy tego leczyc bo tarczyca zachowuje prawdilowe funkcje.
W ciazy mam czesciej badac tsh i ft4.
Na usg obraz prawidlowy,w jednym miejscu bylo cos ,nie guzek na ok 3mm*3mm.
Powiedzial tez ,ze nie sadzi aby tarczyca byla przyczyna moich niepowodzen.
Takze narazie postapie wg jego zaleceń a dalej zobaczymy[emoji4]

Chcialam dzis zamowic ta wit d ktora Roxie polecilas,no i jak zadzwonilam na infolinie to okazalo sie ,ze nie moge zakupic bo nie jestem klubowieczem,Pani dala mi numer do innej Pani ktora miala mi powiedziec jak sie nim stac . Babka odbrala(ok 9 rano) i powiedziala mi ,ze spi jeszcze i teraz mi nie powie[emoji12]
Takze zrezygnowalam i pojade do superpharm,tam tez widzialam d+k+magnez[emoji4]

Wczoraj dostalismy wyniki nasienia,jakbyscie widzialy mojego M jak chodzil obrosniety w piorka ,ze ma jak to ujal nasienie pierwszej klasy.
Wyniki oczywiscie skonsultowal z wujekiem google wiec nie wiem na ile to prawda ale niech mu bedzie[emoji16]

Wiem ,ze temat witamin przewijal sie juz ladne kilka razy wlacznie z linkami .
Przejrzalam teraz 50 stron forum dwa razy[emoji4]aby znalezc te linki i nie udalo mi sie[emoji20]
I o tyle o ile bez problemu znalazlam na allegro kwas foliowy z solgaru to nie bardzo wiem czy patrze na dobre wit b6 bo tam pisze ,ze nie mozna brac ich w ciazy,tych b12 w ogole nie potarfie znalezc[emoji58]
I tutaj mam prosbe do Ciebie @Roxie[emoji4]czy w wolnej chwili mozesz wrzucic to raz jeszcze ?przepraszam najmocniej ale na prawde szukalam[emoji58]nie wiem tez czy kupowalyscie ten kwas w dawce 400 czy 800 bo tylko takie znalzlam.
Bede wdzieczna [emoji5]

@gabrika rano zapomnialam dodac ,ze beta ladnie spada[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@funia to super że z tarczycą ok :)
Widzisz to mężulek teraz będzie zadowolony ;p
Już Ci podsyłam :) szkoda że wczesniej nie powiedziałaś dałabym Ci ID kobitki przez którą ja się zarejestrowałam :)
Link do: SWANSON WITAMINA B6 B-6 P-5-P NIEZBĘDNA WITAMINA
Link do: NOW FOODS WITAMINA METHYL B12 B-12 1000MCG 100TAB.
Link do: Solgar, Folate (As Metafolin), 400 mcg, 100 Tablets

Kwas foliowy ja biorę 400 jedną dziennie tak mi lekarz kazał :) niestety nie widze na allegro teraz 400 ;/ więc wysłałam Ci fotke z innej strony jak to wygląda :) Oczywiście wszystkie witaminki kupujesz jaką ilość chcesz :)

Funia u mnie tez tarczyca ok mialam dzisiaj usg robione chociaz moj byly lekarz twierdzil ze z tarczyca cos nie tak a jednak sie mylil. Mam problem z wit D oraz z przeciwcialami z tego immunofenotypu wiec juz nie musze sie badac. Ile u Ciebie czasu minelo od poronienia ? Moze Ty tez powinnas to zbadac tylko ze nalezy to zrobic do miesiaca po poronieniu.

@Roxie baaaardzo Ci dziekuje,czyli widzialam te same,zmylilo mnie to ,ze pisze zeby nie brac w ciazy i podczas karmienia.
Nie bylam pewna[emoji4]a tych jednych to w ogole nie widzialam jak wpisywalam[emoji12]
Swoja droga ciekawe czemu pisza zeby nie brac w ciazy,dziwne[emoji4]

W takim razie zaraz kupuje,a z ta d3 to wiesz rano nie mialam czasu i troche mnie ta babka zdziwila[emoji4]
Juz zakupilam d3+k z d-vitrum,mam nadzieje ,ze sa dobre bo cenowo wyszly mnie prawie identycznie w porownaniu do tych ktore polecalas[emoji4]
Za miesiac zbadam poziom to zobaczymy

Ojj tak dumny chodzi jak paw[emoji4]pewnie tez sie bal o wynik,bo w ogole jak juz wczesniej pisalam bardzo duze mial opory przez badaniem.
Zabronil mi nawet przyjaciolka mowic o nich[emoji4]
Mam nadzieje ,ze sie uspokoil.

Roxie jeszcze raz dziekuje[emoji8]

@funia26 a ty badalas ta mutacje mthfr? Ja jej nie badałam ale na wszelki wypadek zaczęłam brać metylowane witaminy ale teraz sie wystraszyłam jak napisałaś ze nie wolno brać metylowanej b6 i b12...

Bylam dzisiaj kolejny raz na kontroli w szpitalu i lekarz potwierdzil ze wszystko super wyglada. Kazal jeszcze dalej brac ergotaminę i spasticol. We wtorek kolejna bhcg i kontrola w srode po ktorej powie mi co dalej (jak leczyc infekcje, jakie dalej badania i suplementy)

I moje pytanie: czy ktoras z Was po poronieniu samoistnym lub farmakologocznym tez brala leki na skurcze przez tak dlugi czas? [emoji848]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Do góry