reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, poroniłam w lutym w 19 tygodniu ciąży :( W 17 tygodniu pękł mi pęcherzyk z płynem owodniowym i totalne bezwodzie. Dzieciątko nie wytrzymało i przestało bić serduszko. Oczywiście nie wiedzą dlaczego tak się stało. Bakterii nie wykryto.
Mam mięśniaki, liczne małe. Robiłam laparoskopie i kazano mi zajść w ciąże jak najszybciej. Wiec badania do inseminacji i miedzy czasie zaszłam w ciąże naturalnie. Ciąże lekarz prowadził mi zupełnie normalnie jak każda zdrowa kobietę. Chociaż to była ciąża wysokiego ryzyka. Leczyłam się w klinie niepłodności i tam tez miałam gin.prowadzącego. Dziewczyn jeśli jesteście z Krakowa,Tarnowa, (ewentualnie Rzeszowa) do dajcie mi jakiś namiar na bardzo dobrych ginekologów. Znalazłam
dr hab. n. med. Hubert Huras i dr n.med.Jacek Madej z Krakowa. Czy któraś z dziewczy się leczyła, a może ktoś inny jest godny polecenia.
Witaj bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jako że jesteście skarbnicą wiedzy proszę o radę.Dziś bylam na wizycie u gin ,poronienie w 8 tc (20.03)samoistne bez lyzeczkowania, lekarz stwierdził zbyt "grube" endometrium 8 mm dodatkowo jeszcze plamie(na brązowo sorry za szczegóły).Powiedziała ze nie oczyscilo sie do końca przepisala Metronidazol 250mg ,i kurcze tak czytam ulotke ze to na zakażenia bakteriami beztlenowymi i ze jesli pacjentka planuje ciążę to przed zazyciem leku powinna zasięgnąć opinii lekarza...uwielbiam opisy na ulotkach brala ktoras z Was to świństwo?ile po wzięciu leku trzeba odczekać zeby zajsc, kurde taka zla jestem ze nie dopytalam a teraz nie moge sie do niej dodzwonić.

funia26 - poroniłam w lutym tego roku wiec świeża sprawa.
Nusia123- raczej wole iść prywatnie wydaje mi się ze lekarze wtedy "bardziej się starają"
roxie123 ja leżałam w szpitalu w Rzeszowie 3 tygodnie. Mieszkam 80 km od Rzeszowa, a do Krakowa mam 150 km, ale nie ma to dla mnie problemu byle tylko znaleźne dobrego lekarza. Znam dwóch lekarzy u których się leczyłam w Rzeszowie i poznał kilku będąc w szpitalu to wszystkich mogę wrzucić do jednego worka. Słyszałam o Tomaszu Łozińskim on w profamili kwalifikuje do zabiegu termoablacji. Być może warto do niego też jechać. Prywatnie przyjmuje w profamili?

Dziewczyny światełko dla Waszych Aniołków [*]

Aniaa81. Jak długo masz to brać? Myślę że ten cykl powinnaś odpuścić ze staraniami a jeśli nie będziesz tego brać w przyszłym to chyba nie ma już problemu.
Ja miałam antybiotyk po lyzeczkowanie. Jeśli to tez jest antybiotyk to bierz dla swojego dobra

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Amfora tak prywatnie w pf , wizyta 180zł i trzeba czekać dosyć długo żeby się dostać chyba że akurat miejsce się trafi . Wiadomo żaden lekarz nie jest cudotwórcą ale ten ma bardzo dobre opinie sama też byłam zadowolona po wizycie bo odpowiedział mi na wszystkie pytania i nie zbył dlatego teraz też idę do niego bo mam dosyć lekarzy ze szpitala co jak mówisz wszyscy do jednego worka . Mojej kuzynce pomógł bardzo i koleżanki moje też zadowolone więc i ja się przeniosłam .

@...Margotka9022... mam brac przez tydzień 3*1 tabletka, ten cykl odpuszczę bo i tak nie czuje się na silach..moj maz caly czas mnie wku..mówiąc jaki to zawiedziony jest.Dobija mnie tym że tak sie nakręcił, nastawil.
Przykre to on powinien cie wspierać a nie tak mówic. Zawiedziony? Daj spokój. Ciekawe czy on sobie zdaje sprawę co ty czujesz??!!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniaa81 Bierz antybiotyk i się nie zastanawiaj. Większość antybiotyków nie jest wskazana w ciąży. Ale lepiej teraz miesiąc się wstrzymać ze staraniami niż by miał Ci się zrobić stan zapalny,

Katarina A jak dawno byłaś szczepiona na różyczkę? Szczepienie daje ochronę na 10 lat, chociaż mało kto o tym mówi. Zatem jeśli miałaś je wcześniej, to ja bym badanie wykonała. Cytomegalię i toksoplazmozę zrób w obu klasach.

No i witam nowe dziewczyny! Mam nadzieję, że niedługo ujrzycie znów dwie kreseczki!

Jestem po wizycie od lekarza zapisal mi badania. Ale u mnie to nie taka prosta sprawa mam uszkodzony prawy jajowod i staranie o dziecko moge tylko robic pod monitoringiem lekarza powiedzial ze mozemy sprobowac po 3 miesiacach nie wczesniej bo endometrium musi calkowicie sie zluszczyc mowil tez o poronieniu ze nie nalezy tak szybko sie starac tez dopiero po 3. Dostalam tabletki antykoncepcyjne bo tak jak mowie nie bede sie starac w tym roku juz o dziecko o ile w ogole bede.
@Aniaa81 przykro mi z powodu Twojej straty. Wezten antybiotyk i odczekaj ok 3 miesiecy tylko sie zabezpieczajcie ja po poronieniu po 1 cyklu zaraz zaszlam w ciaze ale to mielismy pecha raz sie z mezem kochalismy i ciaza pozamaciczna prawdopodobnie z powodu jakiegos zapalenia. Lekarz kazal mi dbac o siebie unikac przeziebien a na slonce sie wystawiac. Jesli chodzi o meza cos wiem na ten temat mnie znowu denerwuje ze moj maz zyje jakby nic sie nie stalo wolalabym zeby ze mna to przezywal ale nie on jest twardziel i ani lzy nie uronil jedynie przestraszyl sie jak moje zycie bylo zagrozone.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny biore nie zastanawiam się ile mozna życ od @ do @ .Moj M. chyba mysli ze po mnie splynelo poronienie jak po kaczce, bo nie rycze calymi dniami i staram sie normalnie funkcjonować. Babeczki jest tu ktoras z okolic Wrocławia?

Do góry