@calineczka my powiedzielismy w pierwszej ciazy od razu po tescie,w drugiej tylko najblizszym w 5 tyg,w 3 pewnie bedzie podobnie,u nas nie bardzo bedzie dalo sie to ukryc tak dlugo ,a poza tym niech wiedza w razie wypadku czemu mam wisielczy humor i wory pod oczami.
@Katarina91 witaj,przykro mi.[emoji20]
Ja po pierwszej stracie w 10 tyg mialam zielone swiatelko po pierwszej miesiaczce.
Po pierwszej starcie robilam pp antykardiolipinowe i cytomegalie.
Po drugiej starcie jest tych badan troche wiecej.
Posiew bakteriologiczny z szyjki
Chlamydia,ueroplasma,mlekoplasma
Bede badac hormony,wit d i moze cos jeszcze
Plus bylismy na konsultacji u gentyka i bedziemy badac kariotypy
Badanie nasienia
Margotka niestety tak jak pisza dziewczyny w wiwkszosci przypadkow histo nic nie pokaze.
Na 99 %nie poznasz przyczyny poronienia,tu konieczne byloby badanie genetyczne plodu,koszt ok 800zl no ale oczyswiste jest ,ze trzeba zadeklarowac to w szpitalu .No i czesto wady gentetyvzne dZiecka nie sa zwiazane z wadami rodzicow,to tzw spontaniczne wady.
@Groszek1973 witaj zostan z nami.
Przykro mi.
Poronienia rok po roku,czyli tak dlugo trwalo zajscie czy robiliscie przerwy w staraniach?
Ja to w ogole bylam glupia ,jak bylam w szpitalu to ronilam w nocy i w sumie kazali mi przyjac jak krwawienie bedzie mocniejsze niz na miesiaczke ,no i bylo razy 1000 ale w nocy moj mozg chyba nie funkcjonowal ,bo postanowilam ich nie budzic a tez nikt do mnie nie przyszedl,rano mnie opieprzyli ,ze nie przyszlam ich zawiadomic,a w gole bylam sama na sali i tak sobie teraz mysle ,ze mi sie cos tam moglo stac ,jakis krwotok wlasnie czy cos
Mam glupi charakter,naleze do tych co nie lubia sie prosic.
@zosiak zaskoczylas mnie,siedze i analizuje wszystkie twarze i doszlam do wniosku ,ze musisz byc ta dziewczyna ktora byla przede mna ,nie mogla znalezc twojej karty i mialas wizyte na 14.45.
Tak to bylam ja [emoji4]
Ale zbieg okolicznosci[emoji4]
Nawet jak wyszlas to slyszalam ,ze masz skierowwanie do szpitala i masz byc na czczo ,az mi sie slabo zrobilo jak to uslyszalam.
Dobrze mowie?
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom