reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie to samo co u cb:happy2: tzn duża nadzieja i starania leci nam drugi miesiąc takich konkretnych starań tzn działamy co drugi dzien:tak:Zobaczymy kiedy nam się znudzi hehe a i jeszcze korzystam z testów owulacujnych i obecnie jestem w 13dc i nic także czekam na dwie grube krechy i działamy :szok: Zobaczymy co to będzie a ty Calineczka korzystalas może z takich testow?
Dziękuję cała darowizna ślubna poszła na tą kuchnię, Maz do końca nie był z tego zadowolony:angry:
Korzystam z testów owu
W zeszłym cyklu staran nie pokazało owulacji.
W tym cyklu od dwoch dni druga kreska jest bladziutka. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
U nas konkretne starania sa od stycznia i nadal nic :szok:
Już nawet zaczynam wątpić, ale mąż mnie tu stawia do pionu. :tak:

reklama
Ania u mnie spadek z 360 do 43 byl po 10 dniach ,u kazdego pewnie inaczej ale ogolnie to trwa,po kojnych dwoch dniach mialam 24.We wtorek ide znow sprawdzic.
Wierze,ze jestes w rozsypce,ja mam 27 lat i nie mam dzieci a zawsze chcialam 3[emoji20]
Daj sobie troszke czasu.
Czas zaloby tez jest bardzo wazny.

@calineczka nie mozesz zwatpic bo Cie udusze [emoji16]moze organizm musi dojsc do siebie,ja po zabiegu tez zaszlam w 3 cyklu staran,jak sie pozniej okazalo najprawdopodobniej przyczyna byl niski progesteron.
Bedzie dobrze,trzeba w to wierzyc.
Ile staraliscie sie o pierwsza fasolke?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@nafoczka zakupie mu chetnie witaminki[emoji5]slyszlam kiedys tez ,ze cynk jest dobry.

@roxie kurcze ,rzeczywiscie nie pomyslalam np o bakteriach,w pon mam gina prywatnie to zapytam go co M powinien zbadac i chyba jednak go namowie
A powiedz mi jakby np wyszla slaba jakosc nasienia to co wtedy?jakas kuracja wzmacniajaca?

Ktoras z Was dostala 11 dni wczssniej miesiaczke?calineczka?jakiej dlugosci cykle byly wczesniej? Moze powinnas sie zglosic do lekarza,ja mialam skrocone cykle i plamienia duzo przed okresem,co okazalo sie problemem z progestreonem.

Zosiak trzymam kciuki i mimo wszystko wierze,ze bedzie dobrze[emoji5]

Tak tak to ja miałam taka sytuację.
Przy antykoncepcji miałam cykle po 28-29 dni, po odstawieniu przesuneły sie do 30
Zobaczymy jak to bedzie teraz. Mam nadzieję, że @ sobie zapomni o mnie na 9 owocnych miesięcy, ale wszystko wyjdzie w praniu :tak:

Ania u mnie spadek z 360 do 43 byl po 10 dniach ,u kazdego pewnie inaczej ale ogolnie to trwa,po kojnych dwoch dniach mialam 24.We wtorek ide znow sprawdzic.
Wierze,ze jestes w rozsypce,ja mam 27 lat i nie mam dzieci a zawsze chcialam 3[emoji20]
Daj sobie troszke czasu.
Czas zaloby tez jest bardzo wazny.

@calineczka nie mozesz zwatpic bo Cie udusze [emoji16]moze organizm musi dojsc do siebie,ja po zabiegu tez zaszlam w 3 cyklu staran,jak sie pozniej okazalo najprawdopodobniej przyczyna byl niski progesteron.
Bedzie dobrze,trzeba w to wierzyc.
Ile staraliscie sie o pierwsza fasolke?

Pierwsza fasolka nie była "planowana" po prostu się okazało, że się stało. Radość byla tak duża, że nie jestem w stanie tego opisac słowami, ale nie stety dzień przed Wigilią poroniłam.
To mieszkamy blisko siebie :)
Ja jestem z Mysłowic, ale wynajmujemy z mężem mieszkanie w Sosnowcu :p

@calineczka kolejna ,ktora mieszka tak blisko[emoji4]
Musi Wam sie udac,dzien przed Wigilia to tak troszke kiepski czas,znaczy kazdy czas jest kiepski,ale tutaj wydaje mi sie ,ze bardziej przykre to jest[emoji20]

@calineczka kolejna ,ktora mieszka tak blisko[emoji4]
Musi Wam sie udac,dzien przed Wigilia to tak troszke kiepski czas,znaczy kazdy czas jest kiepski,ale tutaj wydaje mi sie ,ze bardziej przykre to jest[emoji20]

A która gwiazda mieszka jeszcze blisko Nas? :)
Tak to prawda, każdy czas jest kiepski. Dobrze, że moi teściowie nie zdążyli się dowiedzieć o ciąży bo Oni już od dwóch lat mówią, że chcą wnuka lub wnuczkę, że są już coraz starsi etc.
Teraz jakby się udało to też od razu mówić nie będziemy, poczekamy troszkę może nawet i do trzeciego miesiąca.
A jak było u Was? Mówiliście od razu o ciąży rodzicom?

A która gwiazda mieszka jeszcze blisko Nas? :)
Tak to prawda, każdy czas jest kiepski. Dobrze, że moi teściowie nie zdążyli się dowiedzieć o ciąży bo Oni już od dwóch lat mówią, że chcą wnuka lub wnuczkę, że są już coraz starsi etc.
Teraz jakby się udało to też od razu mówić nie będziemy, poczekamy troszkę może nawet i do trzeciego miesiąca.
A jak było u Was? Mówiliście od razu o ciąży rodzicom?

Calineczko, my powiedzielismy jak skonczylam 1 trymestr (14 tydzien). Stwierdzilismy ze tak bedzie lepiej ;-)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!!!!

Ania bardzo mi przykro. Światełko dla Aniołka (*)
Poronilam samoistnie....Moje cykle sie rozregulowaly z 28 dni na 34-40 dni.
Nie pamiętam jak długo krwawilam po poronieniu.
Moja gin mówiła ze po samoistnym można ponownie zajsć w ciaze zaraz w pierwszym cyklu.....Ale zleciła mi badania i okazało się ze mam toksoplazmoze. Hepatolog kazał mi odczekać aż organizm zwalczy chorobę.
Po 4 miesiącach ponownie zaszlam w ciaze (w pierwszym cyklu staran)....mój chłopczyk 4 dni temu skończył 2 latka :)

reklama
My tak. Ale wiedzieli tylko rodzice i prosilismy żeby nikomu nic nie mówili bo balismy się ze może znowu się nie udać.
Pracodawcę tez musiałam szybko powiadomić bo w 7 tc moja gin wyslala mnie na L4 (miałam krwiaka przez co plamilam, więc musiałam lezec).
No tak wiadomo, ze pracodawcę trzeba poinformować ;)
Ja pracuję w sklepie, więc gdyby się udało zajść w ciążę to w miarę możliwości chciałabym pójść na L4 od razu jak się dowiem, że jestem w ciąży i lekarz potwierdzi.

Do góry