reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mam pomysłu jak dalej działać. Robić jakieś badania? Kompletnie się na tym nie znam. Ty to już miałaś maleństwo spore. A trzymasz się jakoś? Jak się czujesz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj. Jeśli chcesz przeglądnąć pakiet badań jakie większość z nas robiła to są one pogrupowane w dodatkowym wątku
Link do: Poronienia nawykowe - badania, przebieg
Cześć badań zlecają lekarze, każdy ma jakiś swój tok pracy, część możesz zrobić na NFZ ale większość niestety sama. Przeglądnij co i jak nawet żeby sprawdzić co z tego masz :)

No zdecydowanie za wcześnie... Jeszcze się zastanawiam czy poprzednia beta nie wyszła. Tamten test był o czułości 25.
Na forum była już dziewczyna Iris w podobnej sytuacji i ma obecnie śliczna córeczkę :) ja proponuję jutro powtorzyc test i sprawdzić czy ciemnieje a jak tak to betę zw poniedziałek

reklama
Dziewczyny..mam problem. Jak wiecie straciłam ciąże w 10tyg, dzieciaczkowi przestało bić serduszko w 8tyg. Zabieg miałam 13 stycznia i do tej pory nie dostałam miesiączki. Mieliśmy 2 stosunki w tym czasie, dziś zrobiłam test czułość 10 i wygląda tak. Jakieś 1,5tyg temu robiłam inny test żeby sprawdzić czy beta już spadła do zera i był negatywny....
Nie wiem o co chodzi.

Hej ja bym Ci doradzila kupic z innej firmy test i powtorzyc moze test trefny. Chodz mam nadzieje ze nie i ze to nowa ciaza.

Digital Girl wygląda jak piękna kreseczka ciążowa :-D Trzymam kciuki &&&&&& Angelstw chyba zaszła w ciążę w pierwszym cyklu :-)

Załamana to usg dopochwowe najprawdopodobniej nic by nie zmieniło. U mnie gin wykrył tydzień po tygodniu rozwarcie. Jeżeli szyjka jest długa, ujście zewnętrzne zamknięte, to raczej ujscie wewnętrzne też jest zamknięte. Napinającego się brzucha w ogóle nie czułam. Dopiero w trakcie badania gin to zauważył i mnie opierdzielił, że nic nie mówiłam.

Asia wizyty co miesiąc to chyba trochę za rzadko? Jak jesteś po poronieniu, to z marszu Twoja ciąża jest zagrożona i wizyty powinny być co 2 tygodnie.

Mfifi bardzo mi przykro.....zostań z Nami :)
Co do badań....to warto porozmawiać z ginekologiem, może zleci jakieś na NFZ.
Moja gin zleciła mi toksoplazmoze, cytomegalie i rozyczke. Prywatnie robiłam prolaktyne, progesteron.
Warto zrobić badania tarczycowe (cały komplet).

Digital mi też to wygląda na śliczną kreseczke ciążowa :) Tak jak dziewczyny napisały, warto iść na betę żeby mieć jasność ;)

Alza uśmiałam się z "zielonego" ciśnienia :D

Ostatnia edycja:
Mfifi bardzo mi przykro.....zostań z Nami :)
Co do badań....to warto porozmawiać z gi ekologię, może zleci jakieś na NFZ.
Moja gin zleciła mi toksoplazmoze, cytomegalie i rozyczke. Prywatnie robiłam prolaktyne, progesteron.
Warto zrobić badania tarczycowe (cały komplet).

Digital mi też to wygląda na śliczną kreseczke ciążowa :) Tak jak dziewczyny napisały, warto iść na betę żeby mieć jasność ;)

Alza uśmiałam się z "zielonego" ciśnienia :D
Dzięki zapamiętam :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Digital Girl wygląda jak piękna kreseczka ciążowa :-D Trzymam kciuki &&&&&& Angelstw chyba zaszła w ciążę w pierwszym cyklu :-)

Załamana to usg dopochwowe najprawdopodobniej nic by nie zmieniło. U mnie gin wykrył tydzień po tygodniu rozwarcie. Jeżeli szyjka jest długa, ujście zewnętrzne zamknięte, to raczej ujscie wewnętrzne też jest zamknięte. Napinającego się brzucha w ogóle nie czułam. Dopiero w trakcie badania gin to zauważył i mnie opierdzielił, że nic nie mówiłam.

Asia wizyty co miesiąc to chyba trochę za rzadko? Jak jesteś po poronieniu, to z marszu Twoja ciąża jest zagrożona i wizyty powinny być co 2 tygodnie.
Alza a ja akurat miałam szyjkę cala na 28 mm a na 21mm zrobił się wewnętrzny lej i zaczęła puszczać. Potem już liczyli nie cała a od szwu i była 18mm a na koniec 0.8. Wiec różnie to bywa. Mój brzuch napinał się bardzo a po szwie to już tragedia

I stało się ...poroniłam samoistnie :< boli jak cholera nie wiem co bardziej chyba serce...w pon do kontroli na usg czy wszystko się wyczysciło eh...

reklama
Do góry