reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mamcia u nas kiepsko idzie nocnikowanie. Nikos na nocnik usiądzie tylko i wyłącznie w pampersie!
Jak sadzam Go z gola pupa to ucieka i wrzeszczy w nieboglosy.
Niki traktuje nocnik jak zabawkę....zakłada go na głowę i tak biega po domu. Teraz schowalam nocnik.....wyciagne za jakiś czas.....może będzie ciut mądrzejszy ;)

reklama
Mamcia a może nie zakładaj w ogóle majtek?

U nas nocnik wszedł natychmiast, jak za każde siku dawałam misia żelkowego :-D

Masha zmień szczoteczkę na elektryczną i nie odpuszczaj ani jednego mycia. Miałam to samo z Olkiem. Już miałam w siebie zwątpić, ale jakoś się udało i do dzisiaj (odpukać) nie ma problemu. A! No i pasta nie może być smaczna.

U nas sajgon. Kiedy myślałam, że nie może być gorzej (Olek cały tydzień jest chory, nie chodzi do żłobka, nie posprzątałam w domu, podłoga się lepi a szyba prysznicowa przestała być przezierna) okazało się, że jednak może być o wiele gorzej! Staś zaraził się od Olka, ale nie jest szalejącym dwulatkiem ze świeczkami pod nosem, tylko biednym niemowlaczkiem, który nie ogarnia tego gluta. Do tego muszę jutro złożyć tort na chrzciny, wyprasować stertę ubrań, bo już mi misek brakuje do składowania i upiec dwa ciasta... Oszaleję...

Agatush a o ile masz podwyzszone ,musisz jakos przetrwac weekend ,chyba ,ze masz mozliwosc kontaktu telefonicznego z lekarzem,moze jakis sms? W ciazy wszystko "wariuje"

Roxie mam nadzieje ,ze bedzie dobrze[emoji4]
Jak tam twoja @ ,dotarla?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agatush a o ile masz podwyzszone ,musisz jakos przetrwac weekend ,chyba ,ze masz mozliwosc kontaktu telefonicznego z lekarzem,moze jakis sms? W ciazy wszystko "wariuje"

Konsultowalam z tym co zlecił badania podobno podwyższone w granicach normy ... Ale bardziej mnie interesuje co powie moja prowadząca..... Zobaczymy....

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Funia a wg ostatniej miesiączki na jakim etapie ciąży jesteś?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

alza, wiem, zaklejam opryszczkę cały czas specjalnymi plasterkami, myję ręce i nie całuję Kai (choć jest ciężko :-( :() i na szczęście już się goi. Kai nic nie wyskoczyło, więc mam nadzieję, że nic jej nie będzie.

Jeszcze diety nie rozpoczęłam, bo wczoraj przyszła do mnie sąsiadka z ciastem (studentka), uprzedzając, że ma urodziny i dzisiaj robi imprezę... prosiła o cierpliwość... także zobaczymy jaka ta dzisiejsza noc będzie. Dla mnie nie ma problemu, jeszcze taka stara nie jestem :-p, ale gorzej z Kają... :oo2: no a ciasto oczywiście zjadłam :rolleyes2::zawstydzona/y:

A odnośnie nocnikowania, to ja kupiłam Kai od razu nakładkę na kibelek, bo z racji tego, że zawsze w toalecie mi towarzyszy :eek: opowiadam jej co robię i myślę, że jak będzie gotowa, to tak szybciej załapie. Na razie sadzam ją zwykle przed kąpielą na trochę. Na początku w ogóle nie chciała siedzieć a teraz już siedzi spokojnie, chociaż nigdy się nie udało, by zrobiła siq :happy2: obie babcie cisną o nocnik, ale ja myślę, że jeszcze czas.

Agatush całą ciążę miałam podwyższone płytki (znacznie podwyższone). Internista mówił, że nie należy się tym przejmować (ale ochoczo osłuchiwał moją gołą klatkę piersiową) a gin ciągle robił morfologię.

One jacy kulturalni ci studenci w dzisiejszych czasach :-D

alza, też byłam miło zaskoczona :happy: studenci medycyny, spec.: stomatologia :-D;-) ;) póki co, tragedii nie ma. Później przyciągnę Kaję do siebie do pokoju i powinno być ok. Chyba, że zaczną latać po klatce i krzyczeć...

Ahatush nie stresuj sie,aczkolwiek wiadomo zdanie lekarza prowadzacego liczy sie najbradziej[emoji4]
Baslan wg om dzis 6t3d wg usg poki co 5t3d wiec zobaczymy
My wszsytskie jestesmy tak blisko terminem ,ze moze razem urodzimy

W dodatku moja siostra tez jest w ciazy ,niby tydzien za mna ale skoro ja jestem tydzien za soba to jestesmy na rowni [emoji4]oby bylo dobrze bo mnie w bialym kaftanie wywioza ,tym bardzej,ze teraz 2 moje przyjaciolki maja "moj termin" a jakby cos teraz poszlo nie tak,to znow przeszlabym drugi raz ten koszmar ,ze ktos bylby na etapie na ktorym ja mialam byc
Ale dobra juz nie smece ma byc dobrze i koniec kropka [emoji5]

reklama
Do góry