reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Renia ogromne gratulacje! jak ma mala na imie bo zapomnialam?
My po szczepieniu, mala zniosla bardzo dobrze, lepiej niz za pierwszym razem.
Lekarz pochwalil Marcyske ze tak sie slicznie podnosi, pytal czy z nia chodze na gimnastyke. troszke ciemieniuchy jej sie pokazalo, co stosowalyscie na to?

Witam dziewczynki może trochę wam opowiem jak to było z porodem.Otóż w nocy w czwartek trafiłam do szpitala z skurczami.Tam mnie podpietą do ktg i dostałam zastrzyk na uspokojenie skurczy,po kilku godzinach skurczę ustopiły.W piątek wieczorem podłączono mnie do ktg,były chwilowowe skurczę nagle odeszły wody zabrano mnie do lekarza okazało się że mam rozwarcie na 4 cm trafiłam na porodówkę.Z porodówki dzwoniłam do męża który w ciągu godziny przyjechał z Łodzi do mnie do Kutna bo chciał być przy porodzie.Skurcze były straszne i boloce ale pomyślcie dziewczyny że rodziłam bez żadnego znieczulenia.Poród odbył się naturalnie w ciągu pietnastu minut urodziłam dziewczynkę.Nasza mała urodziła się o 1.40 w sylwestra z wago 2960 długa 52cm dostała 10 punktów i nazwaliśmy ją Hanna Grażyna.Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala i czujemy się bardzo dobrze.
Dziękuję za wszystkie gratulacje:);):):blink:

A mnie coś pobiera kości bolą i kaszel i drapie w gardle chyba się rozłoże więc dziś zawiesilam ćwiczenia no nie bylam w stanie, ale za Was trzymam kciuki .

Ps też myślę by że skalpela 2 przejść na skalpel. Albo na zmianę ćwiczyć to i to .

Gloria mi położna jak Ala miała troszkę na główce powiedziała abym smarowała balsamem Hipp bo akurat te kosmetyki mam dla niej, ale Ala nie ma prawie włosów :p więc smarowałam po kąpieli a potem czesałam.
Często układasz Marcysię na brzuszku, że się tak ładnie podnosi? Ja od tygodnia Ali nie odpuszczam i kilka razy dziennie jak ma dobry humor układam ją na brzuszku i co ja wyczyniam aby tylko wytrzymała jak najdłużej. I efekty są, ładnie już mi się podnosi i wytrzymuje coraz dłużej. Mam nadzieję, że polubi wreszcie leżeć na brzuszku.

Hahaha ja też Bałuty :-p a jestem pod opieką dr Bas-Budeckiej.... Ale wizytę mam dopiero we wtorek :-( myślałam że będzie szybciej ale niestety :-/ muszę grzecznie czekać :-p

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Też się nad nią zastanawiałam, bo dużo dziewczyn ją poleca. Ale ostatecznie wybrałam prof. Kalinkę. Ona nadal pracuje w Madurowiczu? bo chyba widziałam ją w przychodni na dole gdzie robią usg jak leżałam przed porodem. Trzymam kciuki za wizytę &&&&&& :)

Gloria mi położna jak Ala miała troszkę na główce powiedziała abym smarowała balsamem Hipp bo akurat te kosmetyki mam dla niej, ale Ala nie ma prawie włosów [emoji14] więc smarowałam po kąpieli a potem czesałam.
Często układasz Marcysię na brzuszku, że się tak ładnie podnosi? Ja od tygodnia Ali nie odpuszczam i kilka razy dziennie jak ma dobry humor układam ją na brzuszku i co ja wyczyniam aby tylko wytrzymała jak najdłużej. I efekty są, ładnie już mi się podnosi i wytrzymuje coraz dłużej. Mam nadzieję, że polubi wreszcie leżeć na brzuszku.

Też się nad nią zastanawiałam, bo dużo dziewczyn ją poleca. Ale ostatecznie wybrałam prof. Kalinkę. Ona nadal pracuje w Madurowiczu? bo chyba widziałam ją w przychodni na dole gdzie robią usg jak leżałam przed porodem. Trzymam kciuki za wizytę &&&&&& :)
Nie ona już nie pracuje w Madurowiczu - ma tylko prywatną praktykę... No zobaczymy co i jak będzie :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia moja tez nie lubi na brzuchu lezec ale sie tym nie przejmuje i tak ja klade. czy czesto...hm no staram sie codziennie, jak ma dobry humor to i kilka razy dziennie ale ona tak z 5 min polezy i sie meczy wiec przekrecam ja na plecy i sie z nia bawie, gimnastykuje potem znowu hop na plecy i tak kilka razy poki sie na serio nie zmeczy. duzo pomaga mi pies tak naprawde bo jak my idziemy na podloge to on juz jest przy nas i to ja lize, to w pieluche nosem zaglada, to wlazi na jej nogi i to odwraca jej uwage od lezenia na brzuchu. nieraz ja klade tylko na kolanach u siebie zamiast na podlodze.

reklama
Renia gratuluję :* Hania fajne imię :) super, że taki bezproblemowy poród miałaś!
Teraz bądźcie sobie szczęśliwi, uczcie się siebie nawzajem i zdrowia życzę dla Malutkiej i dla Ciebie :)

Do góry