reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie :-)
Pisze z telefonu i nie jestem w stanie ogarnąć każdej.
Gloria trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko :-)

My wczoraj mieliśmy imprezę urodzinowa Michałka :-) mój ukochany synek w środę skończył roczek. Impreza się udała i Misiu taki szczęśliwy był :-)

reklama
Olasec wszystkiego najsłodszego dla Michałka :* Dużo zdrowka :)
Czas leci nieubłaganie.

Dorota mocno kciukamy &&&&&&& :) Daj jutro znać.

Magdalena ja mylam się normalnie w płynie do higieny intymnej.
W domu chodziłam w takich siateczkowych majtkach poporodowych żeby docieralo jak najwięcej powietrza. Nie miałam problemów z rana. Wszystko szybko się zagoilo.
Polecam też Tamtum Rosa.

Gloria czekamy na wieści :) &&&&&&

Zaczynam myslec ze Marcyska sie bawi ze mna w akuku...jak zaczelam zapisywac skurcze i postawilam meza na nogi to wszystko ustalo...potem na chwile wrocilo i znow ustalo. Oszaleje z tej niepewnosci. Zobaczymy co sie w nocy bedzie dzialo. Jutro maz idzie do pracy a moja mama akurat wyjechala na tydzien wiec sie skonczy na tym ze sie sama bede musiala zawiezc na porodowke...juz pewnie macie dosyc czytania moich falszywych alarmow to moze napisze dopiero ze szpitala jak juz bedzie wiadomo ze to to...dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i wyrozumialosc, jestescie kochane!

Katherinne a jakie szare mydło najlepiej kupić?
Wystarczy biały jeleń czy może kupić jakieś w sklepie z ekologicznymi kosmetykami? Wypróbuję przed porodem :)

Misia jak szare mydło się u mnie nie sprawdzi to też pozostanę przy płynie :)

Gloria pisz regularnie nawet jeśli to fałszywy alarm, czekam na każdą twoją wiadomość :)

Alza masakra jakaś z tymi ciuszkami :no2:nawet mi się w głowie nie mieści ze taka sytuacja może miec miejsce....

Gloria twoja końcówka jest tak pasjonujaca ze nawet się nie waż nie pisać :-D my tu wszystkie z tobą czekamy jak na szpilkach!! :sorry:

Magdalena ja mylam się po porodzie rzeczywiście szarym mydłem chyba z bialego jelenia czy juz sama nie wiem. Dla mnie zupełnie neutralne. Ale do tego przy każdym siusiu stosowalam tantum rosa, psikalam nim na krocze i dodatkowo 3-4 razy dziennie psikalam octeniseptem. Super sie wszystko zagoiło u mnie.

Dorota kciuki moje,Jasia i malej Lili w brzuszku masz!! :-) daj znać po wizycie :-)

Olasec sto lat dla Michałka :-) czas zapieprza co?? Oszust jeden :p

U nas zęby zęby i jeszcze raz zęby...trójki w natarciu...jednego kiełka już widać na wierzchu. Ale Jasiek nie do zniesienia. Dziś zafundował mi pobudke o 4 rano :-o ledwo na oczy patrze...mama moja wzięła go teraz uspać bo przy mnie to nawet zasnąć nie chce tylko na ręce ciągle. Alza jak to jest? Faktycznie trójki najbardziej doskwierają przy wyrzynaniu??
My do niedzieli jesteśmy u moich rodzicow z Jasiem a po powrocie do Wisły biorę sie ostro za wyprawke dla małej :tak:

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
alza, zapytaj Babkę o te ubranka... albo daj jej do zrozumienia własnie tak jak piszesz, że wiesz... a powiedz, czy Ona do Ciebie normalnie przychodzi? w sensie po tej akcji dalej będzie Ci pomagała ?

Magdalena A ja chyba używałam zwykłego mydła... Nie korzystałam z tantum rosa ani octaniseptu. Zanim wyszłam ze szpitala, to ściągnęli mi szwy. Wszystko się ładnie zagoiło bez specjalnego traktowania ;-) Nie korzystałam z majtek siateczkowych - jedynie wybrałam swoje normalne bawełniane, których nie byłoby mi żal jakby się zniszczyły. I po porodzie korzystałam z normalnych podpasek - mimo że mówią, że się nie powinno... Ale wg mnie te wielkie podpaski to koszmar... Myślę zatem że spokojnie możesz korzystać z dotychczasowego płynu - a jakby coś się działo, to będziesz kombinować.

gloria Zamelduj się, bo nie wiem czy już można gratulować :D

Magdalena polecam wanienkę na stojaku. My mieliśmy taką z półkami na dole. Olka kąpaliśmy normalnie w łazience, ale każda chwila, kiedy nie trzeba się schylać i kiedy odpoczywa kręgosłup jest na wagę złota.
Co do rany, to mi położna poleciła tantum rosa z irygatorem i octenisept. Nie szczypie ale czy pomaga? Mi spełzł jeden szew i przez wieczne wizyty teściowej nie mogłam wietrzyć krocza jak należy. Szybko zrobiła mi się zgorzel i musiałam sobie z nią radzić dentystycznymi sposobami.
Co do mydła, to ja raczej spotkałam się z negatywnymi opiniami ginekologicznymi i dermatologicznymi. Ale co kto woli. Jak Cię szczypie i swędzi, to nie ma co się męczyć.

Gloria dawaj znać! :) Zanim pojechałam na porodówkę, to 3 godziny liczyłam skurcze, żeby mieć pewność ;) Więc spokojnie :) I nie myśl o tym, żeby jechać autem do porodu! Zamów karetkę!

Angelstw Lilianna czy Lidia? :)
Z tym, który ząb gorszy, to czyste bajania ludowe. U Ciebie trójki, u Małgosi jedynki a Kubuś wszystkie zęby przetrwał bezboleśnie. Nie ma reguły.

Masha Dopiero wczoraj zorientowałam się , że brakuje ubranek. Miała przyjść dzisiaj, ale znowu jej coś wypadło.

Olasec ale ten czas zasuwa! Wszystkiego najlepszego dla Michałka! :)

Dorota trzymam kciuki :) Będzie dobrze :) &&&

Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, Marcyska robi nas wszystkie w balona i pewnie zdecyduje sie wychodzic w najmniej oczekiwanym momencie...w nocy jakby jej nie bylo, tylko na siku wstawalam co 2h z zegarkiem w reku i jak probowalam sie na lewym boku polozyc to mnie kopala. Teraz od rana jedyne co czuje to...glod!

Alza tak sobie mysle ze moze sprawdz lepiej czy ci nic innego nie zginelo, typu bizuteria lub cos czego masz wiele sztuk i moze sie wydawac ze nie zauwazysz gdy kilku ubedzie. Czy to nie podejrzane ze nagle wykreca sie od przyjscia?

Do góry