reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia między innymi dlatego nawet nie szukałam niani. Pracowałam kiedyś z asystentką, która wcześniej była właśnie nianią. Z jej opisów była cudowna i wspaniała, ale takich ludzi pewnie ze świecą szukać... Tak samo jak pierwsza dziewczyna, która przychodziła do mnie do domu do pomocy- nie musiałam jej pilnować, sama wiedziała, co ma zrobić...

reklama
alza Trochę spóźnione - STO LAT!

Ja ze swej dobroci serca, bym ciągle kombinowała, gdzie mogłabym te ubranka przełożyć... Albo zwaliła wszystko na męża ;P Jakoś nie mieści mi się w głowie, żeby taka osoba mogła sobie przywłaszczyć ubranka :(

U mnie przewinęło się kilka niań. Z tymże ja mam w mieszkaniu kamery. Wszystkie opiekunki były o tym uprzedzane - tym zatrudnionym pokazywałam, w których są miejscach. Tym które kręciły nosem, od razu odmawiałam. Moim zdaniem dobry sposób na sprawdzenie człowieka - jeśli nie ma nic do ukrycia, to i nie ma nic przeciwko temu.

Teraz to mi sie naprawde wydaje ze cos sie zaczyna na powaznie. Skurcze mam duzo silniejsze niz te poprzednie, sa co 8 min i dosc dlugo trwaja. Do tego czuje niesamowity napor na piske, jakby mi miala wypasc z kazdym krokiem. Chyba dzis w nocy nie pospimy!

Witch my pewnie nigdy nie będziemy mieli kamer, ale sposób to jest na pewno super.
Dziękuję za życzenia :) Ja przyjmuję również w oktawę ;)

Gloria trzymam kciuki! :D Oby było szybko i niech Marcysia będzie zdowa :)

Alza przykra sprawa z tymi ciuszkami ale niech Pani wie, że ty wiesz.
Co do porodu to jeszcze tydzień temu na szkole rodzenia byłam jedyną kobietą, która powiedziała, że nie boi się porodu bo wiem, że ma boleć jak cholera i skoro inne kobiety dają radę to i ja dam ale po ostatnich zajęciach już mam pietra :p

Gloria trzymam kciuki aby Marcysia była jak najszybciej z wami :)

Ja w ten weekend wreszcie wzięłam się za wyprawkę i kupiliśmy chyba wszystko co mogłam w sklepach, pozostało mi zamówienie w aptece, zakup wózka i łóżeczka, no i wanienki do kąpieli. Od jutra biorę się za wycinanie metek i pranie wszystkiego :)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie pielęgnacji rany po nacięciu krocza, położna poleca do pielęgnacji przemywanie rany szarym mydłem, dla mnie mydło do podmywania się to koszmar ponieważ zawsze potem wszystko mnie swędzi i piecze, dlatego używam tylko delikatnych płynów do higieny intymnej. Jak wy dbałyście o ranę?

reklama
Gloria, powodzenia! Nareszcie :)

Magdalena, szare mydło ma to do siebie, że wspomaga gojenie ran. W ogóle zaleca się je do higieny intymnej, u mnie np. jak przerzuciłam się z płynów do higieny intymnej za radą ginekologa własnie na szare mydło, raz na zawsze skończył się problem z nawracającymi grzybicami. A Ciebie przesusza po prostu mydło w kostce, czy właśnie szare? Ja mam złe doświadczenia ze wszelkimi Fa, Luksjami, Protexami i innymi takimi wynalazkami, a szare mi służy.

Do góry