Olasec
Fanka BB :)
MisiaMonisia u mnie w tym momencie Michałek jest od 5 dni bez cyca i bardzo łatwo poszło a myślałam, że będzie ciężko. Nigdy nie jadł z butelki bo jak tylko widział butelkę to wył i sceny robił i bałam się, że nigdy go nie odstawie a musiałam ze względu na to, że muszę się podleczyć bo zaczęłam się sypać. Najlepiej jak na początku odstawisz te najmniej kłopotliwe karmienia. Jeśli mogę doradzić to na początku nie zmieniaj cyca na wodę bo on zapewne będzie głodny. Mój Michałek jak był kp to w nocy jadł co godzinę lub dwie a teraz jak jest na mm to je tylko 2 razy w nocy i dużo lepiej śpi. Próbowałam mu dawać wodę ale tylko się złościł i rozbudzał i było jeszcze gorzej. Chyba jeszcze jest za mały żeby nie jeść w nocy wiec mu póki co daje. Dla mnie to i tak nie porównywalnie lepiej bo trochę więcej śpię. Teraz mu ząbki wychodzą to jest kiepsko ale i tak lepiej niż jak był kp. Teraz jak się zastanawiam to on się często budził w nocy bo był ciągle głodny. Teraz jak mu chce dać cyca to on nie chce. Odwraca głowę albo złapie i ugryzie i się śmieje. Nie myślałam, że tak łatwo i szybko pójdzie. Na początku było mu smutno i jakoś źle, że go odstawiam ale teraz wiem, że to była dobra decyzja. Karmiłam go ponad 10 mcy.