reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hona ja mam hasimoto

witch84 dziekuje za doradzenie, ja juz dogadalam sie z kadrowa od siebie z pracy, powiedzialam jej o sytuacji i jest pomysl co zrobic...teraz czeka mnie rozmowa z szefostwem bo oni nadal nie wiedza o poronieniu

dziewczyny bylam dzis u swojego ginekologa, po wejsciu do gabinetu nie zdarzylam slowa powiedziec i ona juz wiedziala ze poronilam...jestem troche zawiedzona bo nie chce mi zrobic zadnych badan,dla niej z punktu medycznego jedne poronienie moze sie zdarzyc i tyle, a ja bym chciala wykluczyc wszelkie watpliwosc czy jest ok, zeby drugi raz tego nie przechodzic... zastanawiam sie czy nie isc jeszcze do innego lekarza. Moze mialam zbyt duze oczekiwania od niej, ze dostane liste badan do wykonania a w tedy bylabym spokojniesza. Czy moze tez za duzo oczekuje? Czy jest sens innego lekarza molestowac o badania? Plus jest taki, ze od razu na dzis zapisala mnie na usg i jestem juz po badaniu. Wszytsko jest ok po zabiegu lyzeczkowania, endometrium ma szerokosc 4,5 mm, nic mi to w sumie nie mowi, bo nie wiem jakie jest prawidlowe. Ogolnie powiedziala ze odczekac do pierwszej miesiaczki i mozna dzialac :)

reklama
Angelstw przykra sprawa,kurcze co za ludzie :angry: Ze tez kobieta w ciazy musi znosic takie rzeczy.I jak tu sie nie denerwowac w ciazy.

MisiaMonisia jakie badania robilas,jak to zdiagnozowano i wogole co to za ustrojstwo?

Adriana to pytanie o Hashimoto rowniez do Ciebie.

Ja jutro mam wizyte,boje sie choc to lek innego rodzaju.Mam juz wyniki dzisiejszych badan,morfologia z tego co widze,kiepska,glukoza 62 przy minimum 70,kreatynina ponizej normy,tsh 1,951 przy normach 0,550-4,780

Ostatnia edycja:
Angel - normalnie szok zeby lekarz tak sie wypowiadal o ciazy! Moze dla niej to tylko pecherzyk, ale ze nie rozumie naszych obaw i emocji jako kobieta to sie dziwie! Nienawidze takich bezdusznych ludzi. Tak samo sie czulam jak poronilam pierwsza ciaze, plamienia sie zaczely w pracy i pognalam do szpitala a moj pracodawca ( tak ten sam z rodziny o ktorym niedawno opowiadalam) dbal tylko o to zeby kadrowa na pewno odpisala mi pol dnia z urlopu za wczesniejsze wyjscie... ludzie sa podli po prostu.

Anglestw to jeszcze trochę czasu masz ale faktycznie na ostatnią chwilę nie ma co tego zostawić. Eh ludzie to są totalnie bez serca:-( pracodawca, który wie co przeszłaś i ginekolog tym bardziej. Masakra. Ale lada moment serduszko zacznie być i wtedy juz będzie z górki i tego bardzo Ci życzę :-*

Renata jak po wizycie?

Hona Hasimoto mialam stawierdzono na podstawie Tsh, Ft3 i Ft4 oraz usg tarczycy,na usg widac stan zapalny charakterystyczny dla Hasimoto, wiecej sama powiedziec nie umiem, wiem tylko, ze w ciazy zwiekszone ryzyko poronien przez to, ze uklad immunologioczny jest zaburzony i traktuje ciaże jak intruza, to tak jakby odrzucal przeszczep... o Hasimoto dowiedzialm sie dwa lata temu, mialam tsh ok 9,5 i bardzo wysoka prolaktyne (sama zaczelam robic sobie badania bo czulam ze sie mna cos dzieje), trafilam na endokrynolga który unormowal mi wyniki poczas 1,5 mc i po 5 mc zaszlam w ciaze, zakonczona zdrowym synkiem. Jutro sama ide na wizyte do endo z wynikami jakie mi zalecil po poronieniu i wiem, ze Ft4 po za norma ale czy to mogla byc glowna wina poronienia to nie wiem. Moze sie okaze ze to w ogole nie ma nawet powiazania.

Angelstw super ze jest pecherzyk u mnie wedlug ostatniej@ 5tydz i 5 dzien wedlug usg 6tydz i 1 dzien jest mala fasolka ale jeszcze nie widzialam serduszka i to mnie bardzo vardzo mertwi chociaz pani doktor mowi ze mam sobie tym glowy nie zawracac wiec nie zachodze nie potrzebnie w glowe bo musialabym chyba zwariowac :-/ angelstw jesli nie dala ci ta pani L4 zawsze mozesz wziasc opieke na dziecko ja tak wlasnie mam teraz :-)

Aha zapomnialabym przedstawiam Wam mojego kropusia
IMG_20160518_204916.JPG

Załączniki

• IMG_20160518_204916.JPG
    IMG_20160518_204916.JPG
    37,6 KB · Wyświetleń: 409
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa!!!

alza jeśli jest tak jak piszesz że chodzi o kasę to ja już wolę tę kasę zostawić u prywatnego gin który nie będzie mi robił problemów :) a tej pani gin już podziękowałam dziś :)

Renata super wieści!! :) pięknie! :) faktycznie na serduszko jeszcze jest czas także spokojnie daj Fasolince rosnąć :) gratuluję Kochana!!

Renatka, super wieści! Trzymam mocno kciuki, żeby kropek rozwijał się zdrowo!

Ja mam 2 cykl starań. W tym mega się przyłożyliśmy. Już wiem, że moje badania ok. Insulina spadła ładnie. Tsh 1,33 i ft 4 prawie w górnej granicy. Na pozostałe dolegliwości biorę leki, witaminy. Dziś 15 dc. W poniedziałek test owu pokazał owulację, po wisiołku śluz mega płodny...i czekamy teraz na efekty :-) 29 testuję.

reklama
Renata super wieści: )u mnie serduszko było około 7tc z tego co pamiętam.
Kurczę doczytałam o tej niewydarzonej lekarce co za babsko: /jak tak mogła potraktować pacjentke w głowie mi się to nie mieści.

My byliśmy u okulistki prywatnie z tą gradowka mały dostał antybiotyk w maści na tydzień. Mam nadzieję, że to pomoże.

Mops mi cofa 500 plus jutro idę tam wyjaśnić co i jak podobno nie wszystkie dokumenty są jak składałam wniosek to dokumenty były dogadalam się tak- że jutro mi napiszą co jeszcze mam donieść. No nie kupuje tego co nagle dokumenty się rozplynely? ??

Do góry