reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza no to 6 czekamy na wieści: )cieszę się, że wszystko dobrze.

U nas dziś było trochę słońca, a potem zrobiło się pochmurno ,zaczął wiać wiatr i było nieprzyjemnie na dworzu.
Dobrze, że mam już wniosek teraz trzeba będzie wypełnić i w kwietniu złożyć wniosek.

Tak myślę o kawce są chętne? Zawsze można wirtualnie kawkę wypić: )a ciężarne mogą inke jak nie chcą zwykłej. Ja w ciąży nie mogłam patrzeć na kawę.

Coś cisza nastała pewnie porządki dziewczyny robią: )

reklama
Jaguś, rozumiem. To w takim razie, u mnie nie ma sensu robienie takiego badania na płeć, bo żadnych pieniążków z ubezpieczenia nie dostanę, a 300 zł to niemało, ale chciałabym zrobić jak najwięcej badań w poszukiwaniu przyczyn... wiem, że po pierwszym poronieniu lekarze nie zalecają,ale panicznie się boję powtórzenia takiej sytuacji i pewnie przez to będę chciała się wstrzymać ze staraniami dłuższy czas niż te 3 cykle. W ogóle teraz mam cały czas czarne myśli, że już nigdy nie będę w ciąży i że nie urodzę zdrowego dziecka :(
z drugiej strony bardzo pocieszające jest to,że tyle dziewczyn straciło swoje ciąże, a jednak udało im się zajść ponownie i urodzić zdrowe dzieciaki, daje to jakąś nadzieję...

U mnie dziś na chwilę tylko słońce wyszło, poza tym chmury i strasznie zimno. Leżę dzisiaj cały dzień i brzuch mnie prawie nie boli, tzn odczuwam jakieś tam bóle, ale zdecydowanie mniejsze, więc to chyba macica się obkurcza :)

mamcia2014 - to ja mogę herbatkę, bo kawy nie pijam wcale :D

Sorki laski u mnie chata po remocie, mąż szafę dzieciom w pokoju robił :) I tak się wkrecilan w układanie, że zupełnie zapomniałam:/

Doris super ze wszystko ok :)
Alza czekamy na kolejna wizyte!

To nasze Maleńkie Szczęście :) Serduszko pięknie bije :) Z Om 6t3d z usg 6t0d :) Dziękuję za wszystkie kciuki, oby tak dalej :)

Załączniki

• 1458586806574.jpg
    1458586806574.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 98
Martusia fantastycznie! Mam niemal identyczne zdjecie z tego okresu i tez usg dwa czy trzy dni mlodsze niz OM! Teraz ide 31.03 juz nie moge sie doczekac :)

Byłam w szpitalu dziewczyny. Nie wytrzymałam...
Usg nic nie wykryło. Wszystko ładnie wyczyszczone... ale ona mówi ze jeśli bardziej będę krwawic to mam się zgłosić... a może tak mnie boleć bo macica się skurcza... wraca do swojego wcześniejszego stanu ;) wiec się o tyle uspokoiłam... :) mam wziąść wtedy nospe :)

hej :)

taki tu ruch,że nie nadążam z czytaniem a co dopiero z odpisywanie :) chyba muszę was częściej czytać :)

witam nowe mamusie i światełka dla waszych aniołków [*]

gratuluje udanych wizyt alza, doris, martusia :)

miło przeczytać ,że ktoś mnie jeszcze pamięta :)

alza - ja rodziłam po tobie , mój Tymek jest z kwietnia :)

qrcze nie pamiętam co -komu :( wiec napisze ogólnie to co pamiętam

ja tez pierszą @ miałam jakieś 1,5 miesiąca po zabiegu , więc jak widać wszystko zależy od organizmu :) a beta po miesiącu wynosiła 13 :) zielone światło dostałam po pierwszym okresie , gin zrobił usg i powiedział ,że wszystko ładnie wygląda i jesli tylko chcemy to możemy działać :) ja jednak się bałam i odczekałam chwilke :)

edek :

nevka - no i super ,że pojechałaś zawsze lepiej sprawdzić niż niepotrzebnie się denerwować :)

Kifsi to 5 miesięcy różnicy, bo Olek jest z listopada :)

W ogóle 16 marca moje pierwsze dziecko skończyłoby 3 lata... Smutno mi, ale pomyślałam, że tak to nie mielibyśmy Olusia... I tak koło smutku zakręca w weselszą stronę.

Nevka ja od razu po zabiegu dostałam ketonal w kroplówce, później w domu też brałam przez jakiś czas. Może dlatego nie pamiętam żadnego bólu po zabiegu? Ja ogólnie bardzo szybko doszłam do siebie fizycznie. Każdego inaczej boli kurcząca się macica. Za to płakałam co noc przez chyba pół roku... Dopóki nie zaszłam w ciążę.

Gloria kciuki trzymam za wizytę! :)

Martusia super, że wszystko dobrze :) Niech sobie teraz zdrowo rośnie :)

Mamcia u mnie wskazana kawa, bo ciśnienie mam najczęściej agonalne, rzędu 90/50 mmHg. Niestety jeszcze nie mogę, cofa mi się :( Próbowałam z yerba mate, ale mi się skończyła i póki co tak się męczę...

Nimfii ja też dosyć długo czekałam i wtedy wydawało mi się to dobre. Patrząc teraz z dłuższej perspektywy, to psychicznie lepiej by dla mnie było zacząć się starać szybciej.

reklama
Nevka mi lekarz doradzał żeby nospy nie brać bo macica musi się obkurczyc. ...

Ja brałam środek przeciwbolowy.
Co lekarz to opinia jak widać.

Najważniejsze, że masz czystą macice już to jesteś spokojniejsza.

Do góry